Τρίτη, Μαΐου 19, 2009

My side of the bed

Χθες το βράδυ, γύρισα πολύ αργά από τη δουλειά. Έφαγα δυό νεγράκια, έκανα ντους, πήρα το βιβλίο μου και ξάπλωσα. Το κρεββάτι στο καινούριο μου σπίτι είναι πολύ μεγάλο. Χωράει εμένα, το Λέννυ, την Πόλα Αμπντούλ και το μικρό της μπαλέτο. Με πήρε ο ύπνος διαβάζοντας, μου έπεσε το βιβλίο στο κεφάλι κι εγώ με τη σειρά μου έπεσα στο πάτωμα. Οκ, δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε.
Κόντευε 5 το πρωί κι άρχισα να σκέφτομαι τα διπλά κρεββάτια. Παραπάνω από το μισό κρεββάτι ήταν τέλεια στρωμένο. Τις πρώτες μέρες είχα τον ενθουσιασμό της άπλας, αυτό το 'φαρδύς - πλατύς' project που κουκουλώνεσαι κάτω από το πάπλωμα και νομίζεις πως η σπηλιά δεν έχει άκρη. Ξυπνάς το πρωί και είναι όλα ένα κουβάρι: σεντόνια, μαξιλάρια, μαλλιά, πάπλωμα. Όσο περνά όμως ο καιρός, η τρικυμία του ύπνου φθίνει. Δεν ξυπνάς σε τόση μεγάλη αταξία και σιγά σιγά κατασταλάζεις στη μιά μεριά του κρεββατιού. Κι αυτήν κρατάς.
Όσο περνά ο καιρός, χρειάζεσαι λιγότερο χώρο, κοιμάσαι στη μιά πλεύρά και ξυπνάς στην ίδια. Το αντίστοιχο βέβαια συμβαίνει και όταν δεν κοιμάσαι μόνος. Σε αυτή την περίπτωση αντί για την άπλα του κρεββατιού, διαλέγεις την άπλα της αγκαλιάς που έχεις δίπλα σου. Όμως και σ' αυτή την περίπτωση, σιγά σιγά τα πρωινά σε βρίσκουν στην πλευρά του κρεββατιού που είχες διαλέξει από πριν. Μαζεμένο στη γωνιά σου. Δεν είναι περίεργο?
Γιατί χρειαζόμαστε τόσο χώρο όταν αυτός που έχουμε αληθινά ανάγκη είναι πολύ λιγότερος?
Ξέρεις πως είναι τα βράδυα που δεν μπορείς να κοιμηθείς: σκέφτεσαι κάτι που ποτέ δεν θα σου πέρναγε από το μυαλό και σε τριγυρίζει και σε οδηγεί σε άλλες σκέψεις και κάθε μιά από αυτές, συνήθως, είναι αδιέξοδη με αποτέλεσμα στο τέλος να σε πάρει ο ύπνος γιατί μούδιασε το μυαλό σου από τα ερωτηματικά που συσσωρεύτηκαν χωρίς λόγο.
Προσπάθησα να με φανταστώ σ' ένα ηλιόλουστο πάρκο πουλώντας παγωτά. Το μυαλό μου όμως επέστρεφε σε μεγάλα κρεββάτια και σε μικρόσωμους ανθρώπους που γυρνούσαν την πλάτη τους σ' ένα κενό. Πολλές πλάτες, πολλά κενά. Κι έκαναν τα κρεββάτια να μοιάζουν ακόμα μεγαλύτερα. Και τα κενά ακόμη πιο άδεια.

Essential alone - in - bed listening: Turn to stone - Ingrid Michaelson

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=OfL7ldp_7Zg

Tanila είπε...

Πολύ φοβάμαι ότι πάσχεις από σύνδρομο καταδίωξης, γιαυτό κουλουριάζεσαι στη μια γωνιά.
Εμένα πως με παίρναι ο ύπνος στη μέση του κρεβατιού και ξυπνάω πάλι στη μέση ή διαγώνια ή κάπως τελοσπάντων που καταλαμβάνω όλο το διπλό κρεβάτι;

Ανώνυμος είπε...

αγαπημένε μου Νανάκο,
αχ πόσο σε καταλαβαίνω... παρόλο που το κρεβάτι μου δεν είναι καινούργιο....

An-Lu είπε...

Κυκλοφορεί αϋπνία φίλτατε Νανάκε...
;-)

Ανώνυμος είπε...

Wres wres niw8w sa na s'aapaw poly Nanake.

Ανώνυμος είπε...

情色論壇,色情小說,微風成人區,尋夢園聊天室,情色文學,一葉情貼圖片區,情色,一葉情貼圖片區,A漫,成人影城,A片,色情影片,成人小說,成人貼圖,哈啦聊天室,UT聊天室,聊天室,免費A片,寄情築園小遊戲,情色網,AIO交友愛情館,情色文學,成人圖片區,18成人,愛情公寓,情色網,色情影片,成人貼圖,情色文學,哈啦聊天室,080中部人聊天室,情色貼圖情色網,免費視訊聊天室,A片,微風成人區,UT聊天室,嘟嘟成人網,色情小說,18成人,AV女優,嘟嘟成人網,成人貼圖,A漫,A片,A漫,A片,成人小說,情色,本土自拍,本土自拍,情色,色情,色情網站,愛情公寓,免費A片,本土自拍,色情網站,嘟嘟成人網,色情小說,嘟嘟成人網,A漫