Σάββατο, Αυγούστου 02, 2008

H espresso του μεσονυκτίου

Σήμερα το πρωί, στη 'μπουγάδα' των περιπτέρων κρεμόταν η Espresso με το αποκλειστικότερο ρεπορτάζ ΟΛΩΝ των εποχών. 'Αποκλειστικές' φωτογραφίες από το διαμέρισμα του Σεργιανόπουλου, τραβηγμένες το πρωινό που τον βρήκαν νεκρό. Φυσικά ΜΕ το ματωμένο πτώμα! Σε αποκλειστικότητα! Από τον κυνηγών αποκλειστικοτήτων, Στέφανο Χίο.
Δεν σε πιάνει ένα αποκλειστικό ρήγος?!
Έχουν περάσει αρκετές ώρες κι αναρωτιέμαι: υπάρχει ακόμα αυτή η εφημέριδα? Την έκλεισαν μέσα στη διάρκεια της μέρας? Τους έριξαν όλους σ' ένα πηγάδι με καπάκι ασήκωτο? Εκδότη, διευθυντή, δημοσιογράφους, γραφίστες, τυπογράφους? Άραγε υπήρξε ένας, έστω ένας που να παραιτήθηκε μόλις είδε το θέμα? Υπήρξε έστω κι ένα ζευγάρι χείλια που να ρώτησε "γιατί"?
Γιατί να γίνει αυτό? Γιατί δεν το βουλώνουν αφού πιάστηκε πια ο δολοφόνος? Γιατί πρέπει να σκυλεύεις ένα σώμα τόσο καιρό μετά? Γιατί να αφαιρείς από την κοινωνία ακόμα και αυτά τα λίγα κατάλοιπα ηθικής που της απέμειναν? Γιατί πρέπει να διαλύεις οικογένειες που έχουν ήδη βυθιστεί στο πένθος?
"Γιατί ο κόσμος πρέπει να μάθει την αλήθεια" θα σου απαντήσουν.
Και όντως αυτή είναι η αλήθεια.
Κανένας φραγμός, καμία ντροπή, κανένας ενδοιασμός. Δεν υπάρχει τίποτε. Μέσα από ένα στρεβλό καθρέφτη όλοι αυτοί πιστεύουν πως το μόνο που επιθυμεί η κοινωνία είναι να λουστεί σε μιά μπανιέρα από αίμα και χυδαιότητα. Η ίδια κοινωνία που έμαθε πώς πρέπει να τιμώνται οι νεκροί, είναι η ίδια που - αυτοί θεωρούν - απαιτεί τα κομμάτια της σάρκας που θάφτηκε.
Μου κάνει εντύπωση πώς τόσοι άνθρωποι ζουν σε σπίτια χωρίς καθρέφτες. Μου κάνει εντύπωση πώς τόσοι άνθρωποι δεν έγραψαν στο Δημοτικό, στο πίσω μέρος του αναγνωστικού τους, την λέξη 'αξιοπρέπεια'. Μου κάνει εντύπωση πώς τόσοι άνθρωποι δεν άκουσαν ποτέ τους γονείς τους να προφέρουν τη λέξη 'σεβασμός'.
Δεν υπάρχει αλήθεια. Δεν υπάρχει τιμή. Δεν υπάρχει λογική. Μόνο μια μανία για περισσότερο αίμα, για περισσότερα φύλλα, για περισσότερα λεφτά. Κανείς δεν πρέπει να βγάζει έτσι το ψωμί του. Κανέις δεν πρέπει να βγάζει το ψωμί του πατώντας - στη θλιβερά αποκλειστική πραγματικότητα - επί πτωμάτων. Κανείς.
Ντρέπομαι που έπεσε το βλέμμα μου στη εφημερίδα αυτή.
Ντρέπομαι που υπάρχουν δουλειές που σου κολλάνε ένσημα για να κυλιέσαι σαν το φίδι και να δηλητηριάζεις ό,τι βρεις μπροστά σου.
Ντρέπομαι που το βαρέλι δεν έχει πάτο.
Ντρέπομαι που αυτοί οι άνθρωποι μεγαλώνουν τις επόμενες γενιές.
Σίγουρα χωρίς μαλακά αρκουδάκια.

8 σχόλια:

dokisisofi είπε...

Etsi einai opws ta les. Kamia ithiki kai kamia deontologia otan prokeitai gia sarkovoro kerdos.
Kai parepiptontws to oti o anthropos itan aplirotos gia mines sto serial pou epaize kai itan se katathlipsi gi'afto giati stamatisan na miloun?
Exei kai i apokripsi kerdos?
profanws..

Ανώνυμος είπε...

Eλπίζω να μην σε πειράζει που θα κάνω forward το κείμενο σου. Δυστυχώς είναι πολύ ακριβές. Δυστυχώς.

kangerlussuaq είπε...

Το χειρότερο από όλα είναι τα σχόλια που συνοδεύουν την κάθε φωτογραφία. Εμετικά, "κίτρινα" και αηδιαστικά...

dimitris είπε...

Απορώ γιατί εκπλήσσεσαι.O tempora o mores. Δυστυχώς αυτά είναι σημεία των καιρών. Η μετριότητα και η αθλιότητα έχουν καταντήσει το ιδανικό και το επιθυμητό στις μέρες μας. Θα δούμε και χειρότερα είμαι σίγουρος.

Ανώνυμος είπε...

me parhgorei to oti yparxoun akoma anthrwpoi pou sokarontai kai katathivontai apo kati tetoia, opws esy. giati kamia fora fovamai oti isws perasame ena krisimo orio analghsias anepistrepti...

tsok είπε...

Προσωπικά δεν σοκάρομαι τόσο από τις εμετικές επιλογές της φυλλάδας, όσο από τιράζ της...
Λυπάμαι που δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι τα media φτιάχνουν τα γούστα και επιτρέψτε μου να θεωρώ εξίσου ένοχο τον "πελάτη"/αναγνώστη που δίνει τα 2 ευρόπουλα για να την αγοράσει.

vatraxokoritso είπε...

Εδώ στις διακοπές την εφημερίδα ούτε κρεμασμένη, ούτε ξαπλωμένη δεν την είδα σε περίπτερα.
Διάβασα διάφορα όμως στο νετ. Το καλύτερο: «ο μακαρίτης ήταν αξιοπρεπής άνθρωπος. Όταν περνούσε η οικιακή βοηθός πίσω από το γραφείο του, ενώ αυτός σερφάριζε σε ακατάλληλες ιστοσελίδες , της έλεγε ότι δεν κάνει να βλέπει... επειδή ήταν ομοφυλόφιλος». Δλδ αν δεν ήταν και έβλεπε γκόμενες αντί για γκόμενους θα την φώναζε να δει; «έλα να δεις κάτι ωραία βυζιά!»
Προφυλακτικά και ομοιώματα πέους, βρεθήκαν στο σπίτι. Άρα αυτό αποδεικνύει τον έκλυτο και ανώμαλο βίο του! Ένα έχω να πω αλίμονό μας! Πετάξτε τους δονητές και τα μαστίγια, λιπαντικά και σέξι εσώρουχα, κάψτε τα όλα! Ειδικά εκείνο το μηχάνημα για αύξηση πέους που σας χάρισαν στα γενέθλια θα σας κάνει πρωτοσέλιδο.

georgethebeast είπε...

isos ena apo ta xeirotera pragmata pou exo dei....kai eilikrina den mporo na katalavo to rolo pia tis sigkekrimenis efimeridas....
apo ekei kai pera apo oti katalava einai oi fotografies pou travije to elliniko csi(pou na gelaso?)
kai ego os afelis roto
pos mia efimerida pire tis fotografies apo tous astinomikous???
den ipotithetai oti einai aporita ola ayta kai kala?
alla jexasa
ellada xora tou fotos!!!!
mipos prepei na jekinisoun miniseis kai na plirosoun tipota trella posa ta kanalia kai oi efimerides mpas kai sinelthoun???
anyhoo ftaine kai oi katanalotes....an jepoulise i fillada logiko den einai na sinexistei???ante to epomeno savvato to akefalo ptoma tis santorinis(sorry gia to black humor alla den paei allo!)