Δευτέρα, Μαΐου 26, 2008

Euroshow 2008

Καταρχάς, νομίζω πρέπει να σηκωθούμε και να χειροκροτήσουμε θερμά την Πορτογαλία που κατάφερε να πείσει τον lead singer των Lordi να βγάλει τη μάσκα του και να ξαναεμφανιστεί στο πάλκο με τα χρώματα άλλης σημαίας. ΟΚ, στον ημιτελικό είχε ένα πρόβλημα με την φράντζα που είχε τόση λακ ώστε τα 9 μποφώρ του ανεμιστήρα να μην μπορούν να τη σηκώσουν αλλά τελικά στον τελικό τα κατάφερε! Ish! Sing Hallelujah!


"Πέφτω κορίτσα, βαστήξτε τις βιτρίνες". Νομίζω πως την καλύτερη κριτική για την Ουκρανή βουβαλομπεμπέκα την διάβασα στο μπλόγκ του Μανώλη που έγραφε πως η τραγουδίστρια ξεκινάει για shopping νεαρών αλλά όταν καταλαβαίνει πως όλοι οι άνδρες πίνουν τo cosmopolitan τους στο Sodade, ανεβαίνει στην ταράτσα να γκρεμιστεί με τα μοντέρνα αγόρια να της κράζουν "Πέεεεσεεε- πέεεεσεεε!"


"Λό-λα-να-έ-να-μή-λο-κά-τω-α-πό- τη- σω-βρά-κο-κυ-λό-τα!" Ομολογουμένως, η εμφάνιση που θύμωσε το κοινό της Έλενα Μπόναμ Κάρτερ και συγκίνησε τους φανατικούς του "Παρασκεύη και 13". Με δυό χέρια δεν προλάβαινες να κλείσεις μάτια, αυτιά και να κρατήσεις το στομάχι σου με αποτέλεσμα από κάπου να σε βρει το κακό. Θα μπορούσε να παίζει με υπότιτλο "The demon laundry of the song contest". Ό,τι πιο creepy έχω δει μετά τον "Κλόουν" της Αφροδίτης Φρυδά.


H έτερη γκράντε μπουτοπαραγωγή μετά την Ουκρανία μας φέρνει σε πρώτη μετάδοση το νέο σκυλοσουξέ του καλοκαιριού που θα κάνει θραύση στις φούστες μάκρους κάτω των 10 πόντων. Οι φήμες λένε (στο ρόλο της φήμης, ο Λέννυ που έχει άποψη για ΟΛΑ) πως η ελληνίδα Eva Longoria βρίσκεται ήδη στο στούντιο με την δεύτερη ξαδέλφη της και ηχογραφεί το "Qele-Qele", ελληνιστί "Qele-Kidou".


Κι εκεί που νόμιζες πως είχες ξεμπερδέψει με την Jocelyn Wildenstein ( a.k.a. The bride of Wildenstein) να σου και η κυρία από ποιά χώρα δεν θυμάμαι. Εύηλια, εύαερη και διαμπερής, με κούτελο Άννας Διαμαντοπούλου που δεν της έβγαιναν οι μέρες για να ξαναφυτέψει τραγούδησε για 3 τρομακτικά λεπτά και μοιραστήκαμε όλοι τον φόβο της πως θ' ανοίξουν οι ραφές και 33 χρόνια σκληρής δουλειάς στο κρεββάτι του Nip/Tuck, θα μας πουν τη δική τους ματωμένη υστερία.


Εδώ έχουμε την πρώτη ασθενή-θύμα της κοσμοπολίτισσας οδοντιάτρου, Χριστίνας Ιακωβίδου. Κατά πως φαίνεται, η κυρία Ιακωβίδου έπιασε την κουβέντα στην δόλια πολωνή- φοιτήτρια τότε στο τμήμα "Faux bijoux craftwork" - εξιστορόντας τις περιπέτειες της στο νησί των ανέμων, με αποτέλεσμα να ξεχαστεί και να την σηκώσει από την πολυθρόνα του οδοντιατρείου με οδοντοστοιχία pathfinder που θα ζήλευε και η Μαύρη Καλλονή.


Σ' έναν διαγωνισμό που όλοι σου θύμιζαν κάποιον άλλο, η τραγουδίστρια της Γεωργίας κέρδισε με άνεση το "name the celebrity quiz" της βραδιάς μοιάζοντας καταπληκτικά με την Megan Mullaly του τηλεοπτικού "Will & Grace" (με πολύ αποτυχημένα γυαλιά). Αφού στο τέλος νόμιζα πως θα γυρίσει να πει στον Dima Bilan: "No one in the world would believe you're straight. You're as gay as a clutchpurse on Tony night. You fell outta the gay tree, hitting every gay branch on the way down. And ya landed on a gay guy... and ya did 'em. No, no, honey, your gayness can be seen from space".



Εδώ έχουμε το κλασσικό παράδειγμα 'μας-χάλασε- το -XEROX- και- στράβωσε- η- φωτοτυπία!'. Μπρος η στρογγυλή με τα κοντά πόδια και ξοπίσω ο ανορεξικός πολλαπλός εαυτός της που επειδή είναι μοντέλα και ξεραίνονται με έναν μαρούλι την ημέρα, ο εγκέφαλος δεν δούλεψε σωστά κι αντί να κοιμηθούν με τον παραγωγό, ξύπνησαν με τον θυρωρό. Τουλάχιστον δούλεψε το κόνσεπτ 'θα βγούμε σε στάση αλατοπίπερο για να θυμίζουμε πικνίκ τώρα που σφίξανε οι ζέστες'.


"Ναι, το ξέρω! Απορείτε κι εσείς πώς γίνεται να είμαι μόλις 16 χρονών και να μοιάζω τόσο σατανικά στην Άντζελα Δημητρίου! Είναι το είδωλο μου! Ο γυναικολόγος που με ξεγέννησε άκουγε το 'Εξαιρούνται' την ώρα του τοκετού κι επειδή μέχρι την τελευταία στιγμή ήμανε με το κεφάλι πάνω όρκισε τη μάνα μου να με τάξει στην αγία των τιγκελούδων. Στα άμεσα σχέδια μου είναι μια jazz/funk εκτέλεση της 'Μαύρης Λίστας'. Σύντομα σ' ένα πρωινάδικο κοντά σας".

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εμένα πάλι που μου άρεσαν οι πειρατές της Λετονίας, σε ποιο γιατρό να το πω; Στον οφθαλμίατρο, στον ωρλ ή κατευθείαν στον ψυχίατρο;
Για τις πλαστικές της 33χρονης (!!!) Σουηδέζας, τι να πει κανείς; Είναι πολύ κρίμα να πληρώνεις για να κάνεις έτσι τα μούτρα σου...

alienlover είπε...

για το Καλομοιράκι και τα ενδιαφέροντα body parts του Ρώσου τι έχεις να πεις;

kangerlussuaq είπε...

Φήμες λένε ότι μετά τη συνταγή της επιτυχίας του Ρώσου, του χρόνου πρόκειται να στείλουμε κάτι-σαν-Μαρτάκη , τον οποίο θα πλαισιώνουν ο βιρτουόζος Λεωνίδας Καβάκος και ο Ιωάννης Μελισσανίδης (πρώην Ολυμπιονίκης, TιΒι-Περσόνα). Ο πρώτος θα παίζει το βιολι του και ο άλλος θα κάνει τούμπες...

Δάσκαλε, ξέχασες σούπερ εμφάνιση Αζερμπαϊτζάν... αλλά κυρίως θέλω περιγραφή για την Κύπρο πλήηηηηζ.

georgethebeast είπε...

ego thelo na mou peis oti nai psifises gallia.....etsi kir daskale!!!!!

nanakos είπε...

Μικρή μου εξωγήινη, για το Καλομοιράκι δεν έχω κακό λόγο γιατί ως γνωστόν πριν 4 χρόνια σ' ένα live του Fame Story παραλίγο να μου φορέσουνε πατίνια και να την πλαισιώσω στο ανσάμπλ του 'Ooops...I did it again'. Aaaaxx! Χαμένες ευκαιρίες!
Όσο για τον Ρώσο, ήταν μια πολύ τρομαχτική εμπειρία γιατί περίμενα με κομμένη την ανάσα να του αποδεκατίσει τα δαχτυλάκια ο παγοδρόμος και να τον αποτελειώσει με το δοξάρι στο αυτί οη Vanessa Mae. Hardcore!

H Kύπρος η καυμένη δεν μου φάνηκε τόσο κακή. Απλά η κοπελίτσα ήταν λες και δεν ήθελε να είναι εκεί. λες και ήθελε να τα πει όλα γρήγορα και σουρντάν μπουρντάν και να φύγει. Με το ζόρι παντρειά.

nanakos είπε...

George, Νορβηγία/ Γαλλία/ Σερβία ήθελά να ψηφίσω αλλά μου είχε πάρει το κινητό το κωλόσκυλο και μετά ανακάλυψα πως είχε ψηφίσει τη Ρωσσία 8 φορές!

georgethebeast είπε...

nai tora katigoroumai ton lenny!!!!
ego ithela xirotero stin rossia
na figei o olimpionikis na karfosei ta patinia stin plati tis bixlan kai o allos na xosei rospathontas na voithisei ton pagodromo sto mati to dojari...me kataliji oloi mazi na figoun pano sto plithos pou ejagriomenes adelfes jeskizoun apo tin zileia tous ton billan tin pagodromo(egkefaliko o aytos pou elege ti vathmous dosame)kai ton violisti na ton zitane apo tin rosiki mafia gia na taistei se kati liontaria stin siviria!

Gogo είπε...

χαχααα θεός! μόνο το καλομοιράκι δε μας σχολίασες!

Ανώνυμος είπε...

Καλά, άψογο post! Γέλασα πολύ με το σχόλιο για εκείνα τα δυο ζωντόβολα που τραγούδούσαν την ώρα της μπουγάδας. Ήταν πολύ creepy...

YO!Reeka's είπε...

πλάκα πλάκα από όλα το κέλε κέλε θα μας κάνουν πλύση εγκεφάλου το καλοκαίρι!!

George Tsitiridis είπε...

διαβάσα σε όλα τα blog για την eurovision και έσκασα στα γέλια.
τελικά είστε όλες και ολοι απίστευτα καλιαρντές.
Τα σχόλια ευστοχα και πολύ αστεία με λίγη δόση κακιούλας.

ria είπε...

israel
ήξερα ότι θα τραγουδούσε άντρας, με το που αρχίζει το τραγούδι ρωτώ, καλά γυναίκα τελικά τραγουδάει?, μουσκουλα, ντύσιμο, αλλά από κοκό γιοκ. τζάμπα η τουαλέτα της ντάννας!

spain
ωραιότατο, κατάλαβαν ότι ο διαγωνισμός είναι για τα μπάζα και τον αντιμετώπισαν ως του αξίζει.

france
το βρήκα πολύ έξυπνο που οι δεύτερες φωνές είχαν μούσια και γυαλιά όπως η πρώτη φωνή (λέμε τώρα)

βοσνία ερζεγοβίνη
οι νύφες δεν σχολιάστηκαν, ούτε το πλεκτό που εφτιαχναν

αγγλία
είδες τι κάνει το φαινόμενο του θερμοκηπίου? μαύρισαν οι εγγλέζοι, τουλάχιστον φαίνονται στην ομίχλη!

γερμανία
το απόλυτο φάλτσο! απορώ πως δεν ντράπηκαν να βγουν στη σκηνή οι τσούπρες με τις φόδρες.

σουηδία
αν έβλεπε τη γιουροβίζιον ο χαρδαβέλας, θα έπαιρνε την τραγουδίστρια για να αποδείξει ότι τα παιδιά ίντιγκο εμφανίστηκαν το 1934

νορβηγία.
ωραιότατο τραγούδι, παχουλοκομψή η τραγουδίστρια αλλά το ταλέντο της έδινε αέρα και δεν κώλωσε μπροστά στα ξέκωλα.

αζερμπαιτζάν
πούσαι καημενε κάπτεν σπάροου!

ρωσία
το απόλυτο μαλακοτράγουδο. ξυπολησιά, ξιπασιά, χάλια αγγλικά -σα να μιλούσε αγγλικά η σβετλάνα που μου καθαρίζει το σπίτι- απορία: ο ξυπόλητος, πως πατούσε στο παγοδρόμιο και δεν κολλούσαν τα πόδια του στον πάγο? πως δεν έπαθε κρυοπαγήματα?

ουκρανία
δεν της είπε κανείς ότι είναι διαγωνισμός τραγουδιού και όχι για τη μις playboy?

τουρκία
ροκ και βγαλμένο φρύδι,το πουλακι μου σου λέει τόσοι άντρες εκεί,μπορεί να ρίξω κανένα!

γεωργία
ευτυχώς που δεν έβλεπε η κοπέλα και δεν είδε τι της φόρεσαν. τα γυαλιά ήταν το κλού της εμφάνισης

ποιοι ήταν αυτοί με τον άγγελο και το διάολο? το κιτσ μετά τις νύφες και τη μπουγάδα.

και το πιο ωραίο τραγούδι η κροατία. ωραία μελωδία, λιτό, απίθανο χορευτικό και ικανότατη η χορεύτρια, και ο γηραιότερος ράπερ της ευρώπης παρόν

σερβία,
μπροστά στις άλλες μπαλάντες δεν έπιασε μία

πορτογαλία
αν ήτνα λίγο πιο γλυκιά και όχι αδύνατη η τραγουδίστρια, θα πήγαινε καλύτερα. φοβερή φωνή και συγκλονιστικό το τραγούδι.

αυτά. πρέπει να φύγω για δουλειά. κέφι που το είχες όμως βρε νανάκο!

υ.γ. στείλαμε το βαρύ πυροβολικό δηλ. τη βίσση και πιάσαμε πάτο, στείλαμε ένα κοριτσάκι και βγήκαμε τρίτοι! μήπως ήθρε ο καιρός μερικοί να πάψουν να τραγουδούν και να πλέξουν κανένα ζιπουνάκι για το εγγονάκι τους?

nanakos είπε...

Oh my God, Ria! Απορώ με το κουράγιο σου πρωί πρωί!

Ανώνυμος είπε...

Trivia γιά την βραδιά. Την αναμετάδoση στην γαλλική tv -σε ρόλο Δάφνης Μπόκοτα αλλά στο πιό θηλυκό- την έκανε ο Jean Paul Gaultier σε άπταιστα γαλλοκαλιαρντά κράζοντας την Αλβανίδα σαν βλαχάρα, ευχαριστώντας την Dana International που μοιράστηκε το τσόλι της μαζί μας, απειλώντας τους γάλλους ότι αν δεν ψηφίσουν τον Τούρκο θα φύγει από την χώρα και σηκωνοντάς το φρύδι στον Ρώσσο όταν έβγαλε το πουκάμισο. Γιά το Καλομοιράκι δεν είπε τίποτα γιατί κάποια μέρα θα πάει Sodade και θα θέλει να πιεί ένα ποτό με την ησυχία του...le_z

tsok είπε...

Εγώ ακόμη δεν έχω ξεπεράσει το γεγονός ότι πέρασε η Ισλανδία τελικό (και όχι η Ολλανδία πχ που είχε κλάσεις ανώτερο κομμάτι). Επίσης, επειδή σας βλέπω όλους fan της Charlotte Perelli (μη μασάτε από το επώνυμο, 100% σουηδέζικο προϊόν είναι - ο άντρας της είναι ιταλό) και μια και το σόι κατοικοεδρεύει στας στοκχόλμας έχω να σας πω ότι την είχαν τη μούμια της Νεφερτίτης και για γαμώ τα φαβορί (τύπου "το' χουμε τώρα το' χουμε", "σήκωσέ το" κλπ). Απίστευτο? Κατά τα άλλα συμφωνών με Ria, Κροατία το καλύτερο κομμάτι. Με διαφορά. (και κρίμα για τον Πλούσενκα, είναι ο αγαπημένος μου πατινέρ...)

An-Lu είπε...

Μόνο στο νανάκο το ομολογώ: έστειλα sms για το σπανιόλικο τσίκι-τσίκι!
Η cult κιτσιά!
;-)

Aντώνης είπε...

Απολαυστικότατο. Αλλά μακράν η παρουσίαση Βοσνίας Ερζεγοβίνης κερδίζει τις εντυπώσεις. Είναι ενδελεχής.

Manolis Vamvounis είπε...

hehe, thanks gia to linkage :)

akoma tromazw me tin Perreli den kanw plaka

k liga ta logia gia tin portogalida, tha tin dw se ena mina lissabwna :)

dokisisofi είπε...

ispania kai ksero psomi!
krima pou eida to diagonismo se epanalipsi mia vdomada meta kai den pira na psifisw.:(

Ανώνυμος είπε...

Στείλε τον Λέννυ στην επόμενη Eurovision. Θα θριαμβεύσει γιατί θα τον ψηφίσει όλη η blogοσφαιρα.
Καλέ, ο σκύλος σου είναι ΔΙΑΣΗΜΟΣ και δεν το έχεις καταλάβει ακόμη;;;

Όσο για τον προορισμό σου σ' αυτή τη ζωή είναι ένας: να τον υπηρετείς πιστά & να του δίνεις να υπογράφει τα αυτόγραφά του!