Τρίτη, Ιουνίου 19, 2007

Summer Harrydays

Ονειρεύομαι πως ό,τι κι αν γίνει, ό,τι κι αν συμβεί αυτό το καλοκαίρι θα έχω τρεις μέρες δικές μου, ολοδικές μου. Δεν με νοιάζει αν κάνω διακοπές, δεν με νοιάζει αν μείνω στην Αθήνα, δεν με νοιάζει αν ερημώσει η πόλη και κυκλοφορώ σαν το ζόμπι. Μου φτάνει πως για τρεις μέρες τον Ιούλιο θα κλειστώ σ' ένα υπέροχο ξενοδοχείο δίπλα στη θάλασσα, με θέα μόνο το νερό και τον ουρανό. Μου φτάνει που θα ξαπλώνω σ' ένα τεράστιο κρεββάτι και σε μια αναπαυτική ξαπλώστρα με το κινητό και το κομπιούτερ κλειστά. Με τη ζωή μου on hold. Για τρεις μέρες μόνο: εγώ, η θάλασσα, το room service και 608 σελίδες από Harry Potter!


Θέλω για τρεις μέρες να κλείσω το στόμα μου και να λέω μόνο τα βασικά: "μια έξτρα μερίδα πατάτες, παρακαλώ/ όχι light coca-cola παρακαλώ, κανονική/ ναι! είναι αληθινά τα πόδια μου κλπ ". Διακοπές για μένα δεν είναι να κάνεις το βαθύτερο μακροβούτι αλλά να βουτήξεις στη δική σου απόλυτη ευτυχία: είτε αυτό είναι η σιωπή και η απομόνωση, είτε οι φωνές και το ξεφάντωμα, είτε κάτι ενδιάμεσο. Προσωπικά, μου αρέσει να βγαίνω μόνος μου, να τρώω μόνος μου, να πηγαίνω σινεμά μόνος μου, να κάνω διακοπές μόνος μου. Μάλλον γιατί ποτέ δεν αισθάνομαι αληθινά μόνος μου. Πολλοί το βρίσκουν θλιβερό. Εγώ βρίσκω θλιβερό να μην ανέχεσαι τον εαυτό σου και να έχεις διαρκώς ανάγκη την παρουσία κάποιου άλλου.


Προς το παρόν, οι μόνες σίγουρες διακοπές μου είναι αυτές οι τρεις μέρες με τον Harry κι εμένα! Και δεν βλέπω την ώρα!

29 σχόλια:

Unique Fish είπε...

Και εγώ! Τρεις μέρες μόνος μου ακούγεται σαν όνειρο. Το ξέρω ότι θα το καταφέρω τελικά.

oni είπε...

Exw paei diakopes monos mou sto Londino k perasa yperoxa :) Einai alliws kai exeis alles eley8eries.

Me th lyssa mou gia to Harry Potter (to biblio :P) exw ginei rentikolo ouk oliges fores. Isws eprepe na to kanw post. lol

To 6o biblio phga k to phra 9 h wra to prwi, molis eixe anoiksei to bibliopwleio. Einai mias poly kalhs mou filhs opote mou kratane ena antitypo meta menoume mesa sto spiti, to diabazoume kai molis teleiwsoume to mara8wnio diabasmatos bgainoume eksw kai to syzhtame (merikes fores to pairnoume kai 1 mera prin). 8a to ksezoumisw kai to teleytaio!

P.S. H Coca Cola Light exei apaisia geysh! Aporw pws thn pinoun. H diafhmish einai paraplanhtikh! xexe

fevis είπε...

Λατρεύω Harry Poter!!!Και επίσης, και εγώ περνάω σούπερ και μόνη μου.. Μόνο να τρώω έξω μόνη μου δεν μου αρέσει... Νοιώθω σαν να αναρωτιούνται οι γύρω μου ποιός με έχει στήσει.. Έχω πρόβλημα γιατρέ μου? :-)

nanakos είπε...

Fevis, οι γύρω αναρωτιούνται ούτως ή άλλως: "Τι δουλειά έχεις μ' αυτόν? Τι δουλειά έχει ο άλλος μαζί σου? Τι είναι αυτό που φοράς/τρως/καπνίζεις/ σκέφτεσαι/ συζητάς?" Οπότε...:-)
Ποιός νοιάζεται?!

Ανώνυμος είπε...

Egw pantws to Harry Potter to diavazw molis vgei se olonychtia.. kai egw, to mono pou then kanw monh mou einai na paw na faw exw h na piw poto monh mou to vrady. Kai pote mou den varethika parea me ton eauto mou, I am sooo interesting to me!!

november είπε...

Πόσες φορές ευχήθηκα μέσα μου να εξαφανιστούν όλοι και να με αφήσουν ήσυχη να διαβάσω το βιβλίο μου, την εφημερίδα μου, να δω την ταινία μου... Πιο καλή η μοναξιά, πολλές φορές :-)

kanataki είπε...

θα εισηγηθώ νέα διαφημιστική καμπάνια που να απεικονίζει μονές ξαπλώστρες, μονόκλινα δωμάτια,μονές παντόφλες κτλ




υγ συμπαράσταση στον μονοφαγά!

alienlover είπε...

και νόμιζα ότι εγώ είμαι η περίεργη που λατρεύω να είμαι μόνη μου και να βολτάρω μόνη μου και σινεμά και καφέ και Starbucks και όλα τα καλά μόνη μου χωρίς να με πιάνει η μαύρη κατάθλα. Από το να μην πάω πχ σε μια συναυλία που θέλω καιρό επειδή ο φίλος μου δε γουσταρ' και να το μετανιώσω, καλύτερα μόνη μου φυσικά.
Να δω τι θα κάνουμε εμεις οι ανεμιστήρες (φαν) όταν τελειώσει και το 7ο.... Να δω πως θα τα καταφέρει ο Χαράλαμπος.... (ρε παιδιά, εγώ φταίω που έχει γίνει ένα κουκλάκι ο Daniel Radcliffe ή θα γίνω επίτημο μέλος του club των παιδεραστών;)

nanakos είπε...

Alien αγαπημένο μου, δεν έχεις και μεγάλη διαφορά με τον Χάρυ οπότε μάλλον τον γλιτώνεις τον τίτλο 'Διακορεύτρια ανήλικων ιμάτζινερι μάγων 2007"!

Τάπερ-Ντόννα, νομίζω πως οι μονές παντόφλες θα πρέπει να κάνουν παρέα με μονά βατραχοπέδιλα (για καλοκαίρι) ή μονές γαλότσες (το χειμώνα!).

dyolf είπε...

Σε ζηλεύω. Δεν θα μπορούσα με τίποτε να πάω μόνος μου διακοπές και όσο και να ναι δεν είναι εύκολο να βρίσκεις πάντα παρέα...

An-Lu είπε...

Ωχ! Έχω κάτι αιώνες να κάνω μόνη μου διακοπές και μου λείπει!
...και ακόμα έχω αφήσει αδιάβαστο ένα τόμο του Χάρι....
....κι ότι αναρωτιώμουν τι άλλο θα διάβαζα φέτος!
ΣΜουκια ;-)

[Germanos] είπε...

αυτη η φωτο που ανεβασες με τις ξαπλώστρες ...........

¨αντε να δουλεψω τωρα !

Ανώνυμος είπε...

Poly zilevw tous an8rwpous pou einai toso kala me ton eafto tous. den einai efkolo na antexeis ti siwpi kai tin isyxia. Egw niw8w asxima otan menw gia poly monos mou. Niv8w pws kanenas den 8elei na einai konta mou, polles fores niw8w asxima. Ta epikritika vlemmata einai aforita. to idio kai o oiktos twn allwn. Pws mporeis na symfiliw8eis me ola afta? Akoma ki an den se noiazei i gnwmi twn allwn, merikes fores einai na tin agnoeis. Merikes fores afto pou skeftontai akougetai pio dynata apo afto pou lene. Fantazomai pws den eimai o monos.

Eniwsa ligo asxima twra.

Kalimera

Ανώνυμος είπε...

κι εγώ θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Παύλο.

Idάκι είπε...

Καλέ και μπύρα πάω να πιω μόνη μου, το δε τρίπτυχο Starbucks-πολυθρόνα-βιβλίο είναι ΤΕΛΕΙΟ!!!

Και σε λένε τρελό; Τι λες μανάρι μου... Πού να δεις τι μέτρα πήρα εγώ! Αλλά ας τα πω με τη σειρά:

Βασικά το αγόρι μου πέρασε πρόσφατα τη δοκιμασία της επανάληψης των προηγούμενων έξι Χάρι Πότερ, επί τη ευκαιρία της απόκτησης του adult edition boxed set που έκανα δώρο στον εαυτό μου το Μάρτη. Μετά ρώτησε πότε βγαίνει το 7, και σημείωσε την ημερομηνία στο Outlook (έτσι λειτουργούμε εμείς σκάστε). Καπάκια φρόντισε να κλείσει μια βδομάδα διακοπές στην Ελλάδα (όχι με φίλους) γύρω από εκείνο το Σ/Κ, απλά συνειδητοποιώντας πως θα έρχεται δεύτερος μετά το Χάρι μέχρι να διαβάσω το βιβλίο, να χωνέψω τι έγινε γράφοντας στα φόρουμ με τους υπόλοιπους τρελούς, και να το ξαναδιαβάσω για να το εμπεδώσω. Εγώ δεν χρειάστηκε να πω τίποτε, σημειωτέον - και μισεί το ότι δεν μπορούμε να κατέβουμε Ελλάδα μαζί. Στο μεταξύ, το βιβλίο θα έρθει, courtesy of Amazon, το Σάββατο πρωί στις 8 σπίτι μου χάρη στο Royal Mail που έχει προσλάβει ειδικό προσωπικό για την περίσταση, αλλά σέβεται το μόχθο του καταναλωτή [sic] και δεν θα χτυπά κουδούνια νωρίτερα.

Ο καλός μου έχει προσφερθεί να ψωνίσει πριν φύγει τα απαραίτητα junk food για την ημέρα, να μην πάρει τηλέφωνο αν δεν πάρω εγώ, να μην ανησυχήσει αν δεν επικοινωνήσω μέχρι μετά τα μεσάνυχτα ή την άλλη μέρα, να μη μου μιλήσει στο msn αν δεν του μιλήσω εγώ, και γενικώς να εξαφανιστεί μέχρι νεωτέρας. ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ. Α επίσης μου έκανε δώρο το box set των 4 DVD για να έχω Χαριποτερική παρέα όταν τελειώσει το βιβλίο.

Υπήρχε και η απειροελάχιστη περίπτωση να είμαι παρούσα στο Midnight Book Signing στο Natural History Museum του Λονδίνου, αλλά
μάλλον η τύχη μου αποφάσισε ότι το έχει παρακάνει τελευταία :PPΡΡΡ

nanakos είπε...

Παύλε & ανώνυμε, νομίζω πως είναι λογικό να μην αισθάνεσθε άνετα μόνοι σε εξόδους ή διακοπές. Βέβαια, το να μένεις μόνος και νιώθεις πως δεν σε αγαπάει ή δεν έχεις φίλους μου φαίνεται παρατραβηγμένο. Δεν είμαι ψυχολόγος αλλά νομίζω πως είναι απόλυτα ισορροπημένο και φυσιολογικό ν' απολαμβάνουμε μερικές στιγμές/ώρες/μέρες μόνοι μας. Αν δεν μπορούμε να ευχαριστηθούμε την παρέα του ίδιου μας του εαυτού, είναι μάλλον δύσκολο ν'απολαύσουμε στ' αλήθεια την παρέα των άλλων. Η συντροφιά τους γίνεται εξάρτηση. Και η εξάρτηση δεν ειναι σςστοσ παρανομαστής στις σχέσεις μας.

άκι, για μια ακόμα φορά με αφήνεις άφωνο! Νομίζω πως ένα καλό στρατόπεδο συγκέντρωσης 5 αστέρων θα σου έκανε ιδιαίτερα καλό! Στον φίλο σου θα πρότεινα xtreme makeover και μετά να εξαφανιστεί από τον πλανήτη! Έτσι για ασφάλεια!

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχουν ανθρωποι που πανε μονοι τους ταξιδακια και διακοπες (εσωτερικο και εξωτερικο) και το χαιρονται τρελά.
Ποσο τους ζηλευω... δεν τους ενδιαφερει η γνωμη των αλλων,
αν θα τους επικρινουν ή θα τους σχολιασουν.
Δεν στεκονται στα αδιακριτα βλεματα και στα σιγοψιθυρισματα... ΖΟΥΝ τη δικη τους ΖΩΗ οπως αυτοι εχουν αποφασισει.Μακαρι να μπορουσα να "ξεφυγω" και εγω, να μη με ενδιαφερει η γνωμη των αλλων ( ποσο μαλλον των αγνωστων ) και να ζω, να χαιρομαι οπως οταν ημουν παιδι...

Idάκι είπε...

Νανάκε, σε μένα απευθύνεσαι ως "άκι" ε? Ζήλια κακιά. Αυτό έχω να πω μόνο!!! μουαχαχαχαχα :ΡΡΡ

Για τους υπόλοιπους: κι εγώ δεν άντεχα τη μοναξιά και δεν έβγαινα να πιω πχ. μόνη, μέχρι που συνειδητοποίησα ότι α) μπορεί να έχω ενδιαφέρουσες γνωριμίες στο άσχετο και β) το me time είναι σημαντικό. Σκεφτείτε πώς σας ζηλεύουν όσοι σας βλέπουν να διαβάζετε ή να ονειροπολείτε με τ'ακουστικά στ'αυτιά... κανείς δεν σκέφτεται "α, τον/την άμοιρο, δεν έχει παρέα" αλλά "κοίτα τι ήρεμος/η που είναι, πόση αυτοπεποίθηση έχει..." σκεφτείτε το!!

Cinestef είπε...

Αμήν!

Unknown είπε...

οταν ειμαστε μονοι θελουμε παρεα, κι οταν εχουμε παρεα θελουμε να μεινουμε μονοι, τι ατελη οντα ειμαστε τελικα!!!

Ανώνυμος είπε...

Λατρεύω τις ώρες που περνάω μόνη μου, ταξιδεύω μόνη μου κλπ.

Μ αρεσει ενα αδειο σπιτι στο οποιο μπορω να διαβασω/κοιμηθω/κανω μασκα/ακουσω μουσική χωρις να πρεπει να μιλαω συνεχως με καποιον για να αποδειξω οτι δεν αδιαφορω.

Νομιζω πως οι ανθρωποι που δεν αντεχουν την ησυχια ειναι ανασφαλεις.

Δεν τρωω εξω μονη μου, δεν παω σινεμα, για καφε κλπ γιατι οι αντιδρασεις συνηθως ειναι "α, ψαχνεται" και μου χαλανε την ατμοσφαιρα. Σ αυτα τα μερη παω με παρεα. Και την ευχαριστιεμαι την παρεα, γιατι βγαινουμε οταν εχουμε ορεξη κι οχι γιατι "ολοι βγαινουν" και πρεπει να καταπιεστουμε να παμε καπου.

passer by

patsiouri είπε...

Oυάου, πόσο χαίρομαι που με τους περισσότερους συμφωνούμε!!!

Γαμάτα είναι να γυρνάς, ψωνίζεις, καφεδιάζεις, διαβάζεις, πάς σινεμά η θέατρο, πάς για ποτάκι κτλ ΜΟΝΟΣ!

Ο.κ, το ποτάκι μόνο ίσως είναι λίγο κάπως γιατί παίζει και να σουρώσεις μόνος και ποιός σε πάει σπίτι μετά αλλά΄ειδικά στην Αθήνα νομίζω πως ο μοναχικός καφές παίρνει τρελλές διαστάσεις!

Μόνος σου επίσης έχεις την ευτυχία να σου πιάσει οποιοσδήποτε άσχετος την κουβέντα και είτε να κάνεις μιά όμορφη παρεούλα άν είναι νορμάλ είτε να τον ταράξεις στο μούσι και να τον φρικάρεις όσο δέν πάει!

Το κακό είναι πως φέ φτάνει ο γαμωχρόνος, τί καλά να είχαν οι μέρες 50 ώρες και να αφιερώναμε όσες θέλαμε καί στα φιλαράκια καί στο αμόρε καί στον εαυτούλη μας!!!
Δύσκολη επιλογή ρε γαμώτο!

( Ειδικά το να ταξιδεύεις μόνος είναι σούπερ, εγώ το επιδιώκω και συνειδητά, του στύλ "Ρε γαμώτο, τελικά κάτι έσκασε και δέ μπορώ να φύγω Πέμπτη, δέν πειράζει μωρέ, θα έρθω μόνη μου Παρασκευή, και με το ΠΙΟ ΑΡΓΟ ΠΛΟΙΟ ΠΑΝΤΑ!!!)

Το παιδί που θα το αφήσεις ρε Μηδεια?????????????????

ethanandthecity είπε...

στο σπίτι μου στην Αθήνα το έχω κάνει αρκετές φορές, Αύγουστο μήνα. Ιδανική περίπτωση να μην δουλεύω, να κολοβαράω όλη μέρα και να βγαίνω μόνο για να πάρω take away φαγητό....
Ομολογώ πως σε νησί η γενικότερα τόπο που ενδείκνυται για διακοπές, δεν θα μπορούσα επουδενί να βρεθώ μόνος μου. Θα ήθελα τους φίλους μου δίπλα για να το μοιραστούμε μαζί

aa-duck είπε...

οχ αμάν, οχ αμάν
πέστε τα νανάκος
πέστε τα

Καλή και η καλή παρέα, αλλά και η αυτοπαρέα είναι το ήμισυ του παντόσ!

Και πριν κάνω γουγλ την ημερομηνία έκδοσης του καινούργιου Χάρι, πέστε μου, είστε κι εσείς μοναχοπαίδι;

Ανώνυμος είπε...

μορνινγκ μιστερ νανακος!
τι λεει καλα?
ζηλευω νανακοοοοοο!!!!!!θελω και εγω διακοπες και δεν το βλεπω να ηπγαινω φετος!
τουλαχιστον θα εχω και εγω τους δου πιστους μου φιλους τον Δουκα και τον Φρεντυ!για οσους δεν καταλαβαν ειναι τα τετραποδα μου που θα σας τα ποσταρω μια αλλη στιγμη!
αντε φιλουμπες πολλες νανακο και ποτε μην σου φυγει ο αυθορμητισμος σου!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Ζηλεύωωωωωωωωωω!!!!!!!!!!!!!!
Τυχαία μπήκα στο σπίτι σου nanakos (καλά το είπα) και μου φάνηκε πως είμαι ήδη εκεί που λες. Αχ, πολύ θα το ήθελα.
Κυρίαρχος του εαυτού σου!
Να το κάνεις και ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ενταξει κι εγω θελω να μενω μονος (σπιτι) και παλιοτερα το εχω κανει αυτο το μονος για καφε στο zonar's διαβαζοντας (πολυ κουλτουρα! λολ) Τωρα δεν μπορω με τιποτα να το κανω. Ουτε εχω διαβασει χαρι ποττερ, ουτε ταινια του εχω δει.
Παντως μακραν το πιο θλιβερο (για εμενα) ειναι να τρως μονος σου. Πω, πω, οσο το σκεφτομαι τοσο πιο χαλια μου φαινεται. Και δεν συμφωνω οτι δεν τα εχεις καλα με τον εαυτο σου αν δεν σου αρεσει να κανεις καποια πραγματα μονος. π.χ. καλο το σκουος αλλα αλλη χαρη να εχεις απεναντι τον χατζηνικολαου πχ και να τον τσακισεις!

Cody είπε...

"Εγώ βρίσκω θλιβερό να μην ανέχεσαι τον εαυτό σου και να έχεις διαρκώς ανάγκη την παρουσία κάποιου άλλου."

Κι εγώ το ίδιο. Αισθάνομαι πιο έντονη τη μοναξιά όταν είμαι με άτομα έξω για καφέ ή για ποτό και δεν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί τους!

loukoumaki είπε...

exo proplirosei to biblio sto amazon aiones prin... perimeno kai ego auto to kauto 3imero me ton mikro harry pos kai pos... ego autos kai i thalassa!
ax ti oraia pou einai i zoi!
tsekare tin diplani ksaplostra mporei na einai ego ;)