Τρίτη, Ιουνίου 05, 2007

(Anti)Banana Republic

Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα καυτό καλοκαιρινό θέμα: τη μπανάνα! Αυτή που φοράς, όχι αυτή που τρως! Το καλοκαιράκι ήρθε και είμαι βέβαιος πως μερικοί από εσάς ήδη ψάχνουν το αγαπημένο τους αξεσουάρ είτε στο πατάρι, είτε σε κάποιο κατάστημα που θα έπρεπε να έχει γίνει ήδη στόχος των αναρχικών.
Κάποια στιγμή σας είχα υποσχεθεί πως αν γινόμουν αυτοκράτορας θα μάζεύα όλες τις μπανάνες του κόσμου σ' έναν ομαδικό τάφο και θα τις έκαιγα μαζί με τις παρτιτούρες του Μιχάλη Χατζηγιάννη. Αυτοκράτορας δεν έγινα (ακόμα) αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα μείνω με σταυρωμένα χέρια.
Αν είσαι γυναίκα και νιώθεις τη μπανανική υπόσταση σου να σε καλεί γιατί κάπου πρέπει να στουμπήξεις κραγιόν, μανόν, ταμπόν και λοιπά σανσόν σου έχω breaking news: έχουν κυκλοφορήσει αληθινές τσάντες! Ξέρω πως σε σόκαρα αλλά όταν συνέλθεις κι αποσωληνωθείς, θα καταλάβεις πως είναι για το καλό σου! Όποιος σου είπε πως σου πάει η μπανάνα, σε διαβεβαιώνω, πως σε λίγες μέρες θα σου πει να μακρύνεις τα νύχια των ποδιών σου και να τα βάψεις χρυσά. Και να βάλεις και δυό κιλά αλυσίδα στον αστράγαλο. Δεν σου πάει, δεν είναι θηλυκό αξεσουάρ, δεν σε κολακεύει ακόμα κι αν είσαι η Ζοσιάν Μπαλασκό. Αν είσαι hardcore λεσβία είναι προτιμότερο να κρατάς μια πουστιέρα απ' αυτές που κρατούσαν στα '70ς οι πατεράδες μας: είναι vintage και αποδίδει φόρο τιμής στα πρότυπα σου (i.e. τον Γιώργο Σίσκο)
Aν είσαι άντρας που εξακολουθεί να φοράει τη μπανάνα στη μέση θέλω απλά να σου πω ότι το παλιό εκκλησιαστικό deux pieces της μαμάς σου θα είναι πιο διακριτικό. Ξέρω πως είσαι περήφανος για τις επιλογές σου αλλά η ελληνική κοινωνία είναι ακόμα πουριτανική. Μην αποθαρρύνεσαι, το Γκάζι δεν χτίστηκε σε μια μέρα. Βγάλε τη μπανάνα και στο εξής να λες πως σου αρέσουν τ' αγόρια μόνο σε όποιον σε ρωτάει! Αν μάλιστα βάζεις τη μπανάνα κάτω από την αμασκάλη - ξέρεις εσύ! - αντί για τη μέση σου, θα σου πρότεινα κι ένα δεκαήμερο διακοπών σε ψυχοθεραπευτικό boot camp.
Αν πάλι δεν συμβαίνει τίποτε απ' όλα αυτά και απλά σου αρέσει η μπανάνα σου, να ξέρεις πως όλοι έχουμε προβλήματα αλλά δεν καταφεύγουμε σ' εξτρεμισμούς. Πέτα τη μπανάνα όπως πέταξες στα 8 σου την πιπίλα από το παράθυρο κι αποφάσισεις ν' αρχίσεις το κάπνισμα. Η μπανάνα δεν είναι η λύση. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε.

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωχ, ωχ ωχ!
Έχω βαμμένα τα νύχια των ποδιών μου σε μια περλέ μπεζ-χρυσή απόχρωση. Και όλως τυχαίως σήμερα φοράω μια αλυσιδίτσα στον αστράγαλο
Για ποιον χτυπάει η κουδούνα; Θεωρούνται κακόγουστα αυτά τα 2;
Τι είναι η πουστιέρα; Το παλιακό αντρικό τσαντάκι; Σε κάνει αυτόματα να σου αρέσει το φύλο σου;
Και πως ένα άντρας βολεύει κινητό, 2,3 σετ κλειδιών, δίπλωμα, άδεια, πορτοφόλι, άη ποντ, προφυλακτικά, και γω δε ξέρω τι άλλο κρατάνε οι άντρες, στις τσέπες του τζιν;

fevis είπε...

Ναι ρε γαμώτο... Τι φοβερό ξενέρωμα αυτά τα σιχαμένα σκατοτσαντάκια μέσης... Θα έπρεπε να έχουν απαγορευτεί δια νόμου.. Που είναι άραγε εκείνη η fashion police που περιπολούσε κάποτε στις σελίδες του Nitro?

oni είπε...

Gi ayto k gw phra bermoudes me xiliades tsepes gia na apagkistrw8w apo thn mpanana.

Egw pali an ginomoun aytokratoras 8a ka8ariza opoion foraei polo mplouzaki me shkwmeno giaka... Mou th dinei! GRRRR

nanakos είπε...

Tανίλα, ο άντρας ο σωστός (sic!) θα βρει τρόπο να τα χωρέσει όλα αυτά! Στο κάτω κάτω, ας τα βάλει σε μια τσάντα του Σκλαβενίτη!

Το κακό είναι Fevis μου πως για το συγκεκριμένο είδος δεν περιπόλησε κανενός είδους αστυνομία. Κάθονται, που κάθονται τα ματ ας κάνουν και καμιά δουλειά!

Μπράβο Oni μου, είσαι λαμπρό παράδειγμα θέλησης κι αυτοπειθαρχίας! Ακούς, Τανίλα?!

Ανώνυμος είπε...

Aaaxxx, eixa poly anagki na gelasw etsi

xaxaxaxaxa

sikia είπε...

Μπράβο και πάλι μπράβο! Έχεις την αμέριστη συμπαράσταση μου στον δίκαιο αυτό αγώνα σου! Έχω πολλές φορές σκεφτεί να δράσω βλέποντας αυτές τις μπανάνες και να φτάσω ακόμα και στα άκρα. Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται.

[Germanos] είπε...

Η μπανάνα στον ώμο και τα γυαλιά ηλίου πάνω απο την χωρίστρα ειναι το μεσογειακό στύλ.
Τωρα οσο για την τσαντα του Σκλαβενίτη μου κάνει κάτι σε Αλμπάνια

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημένε μου Νανάκο,
αφου δηλώσω την τρομερή σύμπνοια (δεν ειμαι σιγουρη οτι το γράφω σωστά, αλλά έχω σοβαρότερα θέματα που με απασχολουν αυτη τη στιγμή) με τα γραφόμενα σου, εχω να σου κάνω μια σημαντική ερώτηση. Η απάντηση σου θα κρίνει το μέλλον μου! (μπορείς να πάρεις το ρίσκό?)
Λοιπόν, ο εδώ και 8 μήνες γκόμενος μου δεν εννοεί να καταλάβει οτι 1000 φορές να με απατήσει με την Βίκη Καγιά (που είναι μπάζο) παρά να κυκλοφορεί με αυτη την αηδία (ουτε το όνομα της δε θέλω αν πω)!!!
Δεν ξέρω τι να πω και τι να κάνω!
Προσπάθησα πόλλά αλλα φευ!!!
Θέλω μια σιγουρη και αποτελεσματική λύση για να τον κάνω να ξεχάσει την ύπαρξη αυτού του πράγματος! (μη μου προτείνεις λοβοτομη το σκέφτηκα και το απέρριψα)
Περιμένω με αγωνία τη συμβουλή σου!
Η "Μαραμένα τα γιούλια"

nanakos είπε...

Αγαπημένη μου "Μαραμένα τα γιούλια",

η λύση στο πρόβλημα σου απλή. Θα βουτήξεις τη μπανάνα σε μια λεκάνη με χλωρίνη και θα την αφήσεις μέχρι να ξεβάψει τοπικά. Προσοχή, τοπικά και όχι ομοιόμορφα. Στον φίλο σου θα πεις πως την έβαλες στο πλυντήριο και ξέβαψε. Θα σου φωνάξει αλλά θα βρεις τρόπο να τον ηρεμήσεις.

Επίσης, μπορείς να την πετάξεις και να υποδυθείς κλοπή. Και κάποια στιγμή που θα λείπει ο φίλος σου από το σπίτι θα πεις πως σε κάλεσε μια καλή κυρία που βρήκε το πορτοφόλι. Αυτή η βερσιόν, προυποθέτει να είσαι καλή στις πλεκτάνες.

Τέλος, μπορείς να καταφύγεις στην πανάρχαια γυναικεία μέθοδο πειθούς: το τελεσίγραφο! Η μπανάνα ή εγώ! Αυτό προυποθέτει να είσαι απόλυτα βέβαιη για τα αισθήματα του φίλου σου.

Καλή επιτυχία!

Trilian είπε...

αχ πεστα χρυσοστομε...

tzo είπε...

Ναι χάλια, η μπανάνα, αλλά έχουν βγει κάτι ωραίες ζώνες για τους φανατικούς, βέβαια δεν χωράνε τόσα!!

An-Lu είπε...

Αααααααα όχι....κι εγώ που ετοιμαζόμουν να την ξεθάψω για το επόμενο ταξίδι μου....
Τι μου κάνεις βρε νανάκο...


ΥΓ Όχι, ΔΕΝ μοιάζω στη Τζοσιάν Μπαλάσκο, αν και έκανα φιλότιμες προσπάθειες κάποτε!!!!!;-)

Loucretia είπε...

Χερια Ψηλα κι Ολα τα Φτανωωω... :-ΡΡ

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο, τι να λέμε τώρα!

MariaDedoussi είπε...

Banana split!

Ανώνυμος είπε...

όταν με το καλό καταργήσουν τις μπανάνες μπορούν να ποινικοποιήσουν και το "έγκλημα της μπλούζας", ήτοι αυτή την κάκιστη συνήθεια να δένουν μπλούζες, τζιν μπουφάν, αντιανεμικά στη μέση, με την πρόφαση ότι κρύβουν τα ψωμάκια, με το εντελώς αντίθετο, αντιαισθητικό αποτέλεσμα?

irrelevant

Gogo είπε...

Theos!

Pesta pesta!

Einai toso passe!

Gia tis ginaikes oute logos, den iparxei auto to senario!

basik-ly είπε...

Μωρέ δεν διαφωνώ ως προς την αισθητική... από την άλλη όμως, να κουβαλάς ολόκληρο σάκο για κλειδιά, γυαλιά και κινητό (και φωτ. μηχανή ενίοτε);

Και κάτι άλλο: δεν είναι όλες οι μπανάνες ίδιες, ούτε αυτοί που τις φοράνε (και εξαρτάται και με ΤΙ τις φοράνε).;-)

Ουφ, πάω ν' ξανακούσω τα δύο τελευταία άλμπουμ των Modest Mouse που θα δω αύριο.

Απολλώνια είπε...

Βεβαίως, να καταστραφούν άμεσα!
Να κακούν στον ίδιο κλίβανο με τα τουριστικά πέδιλα, τις άσπρες κάλτσες και τα σώβρακα Μινέρβα.

μπρρρ.... κριπι.

kat. είπε...

τα συγχαρητήρια μου αγάπη μου, που υπάρχεις, που έφτιαξες αυτό blog, που σε ανακάλυψα μέσω ενός άλλου blog και φυσικά που ασχολήθηκες με αυτό το θέμα!!

δεν ξέρεις πόσο συμφωνώ μαζί σου!!! Αφενός για τις απανταχού μπάνάνες αυτού του κόσμου (σ.σ. που εύχομαι ολόψυχα να χαθούν και με ένα μαγικό τρόπο να απαγορευτεί η πώληση τους!) και αφετέρου για τον Μιχάλη Χατζηγιάννη! νόμιζα ότι μόνο εγώ τον μισώ!!!! δηλαδή τον χαστουκίζω πολύ άνετα...

και κάτι ακόμα:
loucretia μου, αλήθεια σου αρέσει αυτό το τραγούδι; εγώ πάλι νομίζω οτι το είπε για να δώσει θάρρος στον εαυτό του που είναι κοντός "...και όλα τα φτάνω..."

Idάκι είπε...

Πες τα!!

Γιατί νομίζετε πως βγάλαν τα τριγωνικά τσαντάκια πλάτης (που πάνε με κάθε αμφίεση κ είναι διακριτικά); Ή τους μικρούς ταχυδρόμους; Ή τα παλιά καλά σακίδιά μας; Έλεος!!!

NY ANNA είπε...

Μα καλέ γιατίιιιιιιιιιιιι;;;;;
Εγώ νομίζω πως σε μερικούς πάνε πολύ οι μπανάνες!
Λάθος νόμιζα;
(Βέβαια σε κάποιους, αναγνωρίζω πως είναι σκέτη καταστροφήηηηηηηη!)

gsus είπε...

Συμφωνώ στο θέμα μπανάνα αλλά υπάρχει πρόβλημα χώρου να κουβαλάω γυαλιά ηλίου μάσκα, κινητό και λοιπά συμπράγκαλα όταν από κάτω φοράω το μαγιό το speedo άνευ τσεπών. Τι να πάρω; Ταγάρι; Μια σακούλα σουπερμάρκετ; Να τα κρεμάσω στο λαιμό;

Πάντως υπάρχει ένα πράγμα χειρότερο από τις μπανάνες: Οι μπανάνες των εθελοντών του 2004.

Ανώνυμος είπε...

εντάξει, κατουριέμαι από τα γέλια (Γιώργος Σίσκος??? ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΣΚΟΣ????)

Προς gsus: αν είσαι πολίστας, πέτα τη μπανάνα και θα σου τα κουβαλάω εγώ. Αν δεν είσαι πολίστας κι επιμένεις να φοράς μαγιό speedo, η απάντηση στην ερώτησή σου είναι: κρέμασέ τα στο λαιμό σου μαζί με μια πέτρα (βαριά) και βούτα.