Σάββατο, Μαΐου 12, 2007

Parental Advisory: (Possible) Explicit lyrics


Έχω ένα προβληματισμό που φέτος κλείνει 14 χρόνια μέσα στο κεφάλι μου. Και ήρθε η ώρα να τον μοιραστώ μαζί σας. Δεν το έχω αναφέρει ποτέ σε κανέναν αλλά τώρα θέλω να τον μοιραστώ και να ζητήσω μια δεύτερη γνώμη.

Η Σοφία Αρβανίτη* το 1993 κυκλοφόρησε ένα δίσκο με τίτλο "Ζωή σαν πορτοκάλι". Καλοκαίρι του 1993. Ο δίσκος γενικά δεν ακουγόταν αλλά ήταν καλύτερος από το "1,2,3" της Αλέξιας. Το ομότιτλο τραγούδι είχε μια γλυκειά καλοκαιρινή μελωδία, απαλή και δροσερή μιλούσε για τη ζωή, τη θάλασσα και τους χυμούς του πορτοκαλιού. Στο δεύτερο όμως κουπλέ υπάρχει ένα twist! Λέει ο ποιητής και τραγουδά η μούσα:

"Μες στον καθρέφτη σε κοιτώ και το κεντρί σου το καυτό / δυνατό, τρέχει υγρό, αθάνατο νερό!"

Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθώ να βρω έναν τρόπο να συνδέσω το κεντρί και το υγρό με το υπόλοιπο τραγούδι αλλά μου είναι αδύνατον! Να υπογραμμίσω πως το τραγούδι το ερμηνεύει η Σοφία Αρβανίτη και όχι η Καρλόττα - έχει σημασία αυτό!
Υπάρχει περίπτωση η -για χρόνια- προσωπική μου τραγουδίστρια να έκρυβε μέσα της τη Missy Elliot? Μήπως τους έχω φανταστεί αυτούς τους στίχους και στην πραγματικότητα λέει: "Μες στον καθρέφτη σε κοιτώ και το μαλλί σου το κοντό/ απ' τη λακ, δυνατό, δε μαλακώνει στο νερό"? Μήπως το δικό μου άρρωστο μυαλό έχει μετατραπεί στη μεταμεσονύκτια ζώνη του Filmnet2 και παρεξηγώ την καυμένη τη Σοφία ενώ εκείνη τραγουδά για ουζάκια και ταβέρνες?
Any ideas? No? Didn't think so...!
Essential explicit summer listening: Ζωή σαν πορτοκάλι / Σοφία Αρβανίτη
*σε περίπτωση που τα τελευταία 20 χρόνια ζεις σε κάποιο μπουντρούμι του Μελωδία FM με μπάλα περασμένη στο πόδι, η Σοφία Αρβανίτη ήταν εκείνη που δεν ήθελε να της "...μιλάς για καλοκαίρια", για ακρογιαλιές και αστέρια!

10 σχόλια:

vague tourist είπε...

Nanako, we love you κάργα.

Ο στίχος ασχολίαστος, ούτως ή άλλως για τον πούτσο είναι, τι το ψάχνεις...

fevis είπε...

Απίστευτο... Τόσα χρόνια μετά ανακαλύπτω πως η καημένη η Σοφία δεν ήταν καθόλου καημένη τελικά.... Φιλιά...

sikia είπε...

δε παίρνω όρκο, αλλά μάλλον έχει πρόβλημα με τη σύσταση του σπέρματος του συντρόφου της και του λέει, ναι μεν το κεντρί σου (aka πέος) είναι καυτό, αλλά στάζει υγρό νερό, είναι το consistency που την αγχώνει....

the ibt είπε...

Νόμιζα ότι μόνο εγώ είχα ενδόμυχους προβληματισμούς που με τυραννούν αλλά δεν μπορώ να αποκαλύψω λόγω της κουλότητάς των. Μήπως να ξεκινήσουμε ένα blog με ανώνυμους πλην σημαντικούς προβληματισμούς τέτοιου είδους;

(Άσχετο αλλά το όνομα Σοφία Αρβανίτη μου φέρνει στο ρουθούνι μυρωδιά πλαστελίνης από το νηπιαγωγείο.)

Ανώνυμος είπε...

Η Σοφία Αρβανίτη τελικά αποδεικνύεται πρώτη διδάξασα του Κουλεμανσόν (ή σανσόν; Δεν είμαι σίγουρος) στην Ελλάδα. Δεν ξέρω κατά πόσον έχει νόημα μια απόπειρα αποκρυπτογράφησης του συγκεκριμένου στίχου. Ίσως σε συνδυασμό με το "είναι τα χείλη σου γεμάτα / δροσιά και κρέμα σοκολάτα" βέβαια να πάρουμε κάποια απάντηση.

Άλλωστε, το Σοφάκι παρακολουθεί κατά καιρούς την μπλογκόσφαιρα και ενίοτε σχολιάζει, οπότε αν είμαστε τυχεροί θα μας πει από πρώτο χέρι!

nanakos είπε...

Η Σοφία Αρβανίτη παρακολουθεί την μπλογκόσφαιρα?????!!!

Let's all keep our fingers crossed!!

Ανώνυμος είπε...

Μα φυσικά! Έχει αφήσει φοβερά comments πχ στο l'esprit de l'escalier!
(να με συγχωρείς, αν θεωρείς ότι κάνω διαφήμιση, σβήσε το πάραυτα)
Bέβαια, κάποιοι θα σπεύσουν να αμφισβητήσουν την αυθεντικότητά τους, αλλά I want to keep the dream alive!

nanakos είπε...

So do I!!!!!!

tzo είπε...

Μα γιατί αναρωτιέσαι; Εγώ δεν την έχω για τόσο "αθώα"! Αφού την έχεις δει, δεν σου βγάζει μια θηλυκή βαρβατίλα, ένα σε πιάνω και σε κάνω ότι θέλω! Εγώ έτσι την θυμάμαι!

Idάκι είπε...

Συμφωνώ με τη sikia, το πρόβλημα είναι στο consistency, προφανώς είχε αρχίσει να κάνει τικ-τακ το γνωστό ρολόι και αγχωνόταν η άμοιρη. Αν μάλιστα ο εν λόγω τυπάς έκανε δίαιτα body builder, πιθανότατα θα είχε γεύση πορτοκαλάδας αφημένης στον ήλιο όλο το απόγευμα (ξέρω τι λέω).

Για το κεντρί, άλλωστε, τα έχει πει ο φίλτατος Antony που έχει ολόκληρη κομπανία από ...Johnsons.