Παρασκευή, Μαΐου 25, 2007

Oι πειρατές της Καραιβ...χρρρρ....φσσσσ...χρρρ...φσσσ

Αγαπημένε μου μπλόγκερ, σου γράφω για να σε προστατέψω! Επειδή λόγω καιρού η εκδρομή που τόσο καιρό σχεδιάζες θα έχει πάει κατά διαόλου, είναι πολύ πιθανό αυτό το Σ/Κ να θελήσεις να πας σινεμά. Και πιθανότατα να θελήσεις να δεις τους Πειρατές της Καραιβικής, είτε γιατί το περιμένεις, είτε γιατί το θεωρείς καλύτερο από το να κάτσεις σπίτι και να γλεντήσεις με την Κατερίνα Κόρου.
Δεν θέλω να σε κολακεύσω αλλά σκέψου πως η Κατερίνα Κόρου το 1997 είχε βγάλει έναν ωραίο δίσκο με τον Νικολόπουλο!
Κι ενώ η γνώμη μου για την ταινία θα έπρεπε να συνοψίζεται στην αποπάνω φράση θα γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος.

Θα κοιτάς το ρολόι και δεν θα περνάει κανένα από τα 165 λεπτά! Κι όποιο πάει να γλιστρήσει, θα επανέρχεται διπλό! ΠΟΛΛΑ, ΠΟΛΛΑ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ! Το σενάριο πρέπει να ήταν λίγο μικρότερο από την Ιλιάδα. Και σε διαβεβαιώ πως ακόμα και με μεταπτυχιακό δεν θα καταλάβεις τί γίνεται. Είναι σα να το έχει γράψει ο Κάτμαν! Και σου το λέω εγώ που βρήκα ωραίο το "Μην πυροβολείτε τη γιαγιά Νο 2"!Δεν θα μάθεις τι συνέβη μετά το τέλος του δεύτερου μέρους αλλά κάποια στιγμή θα δεις το σαλάχι που κατάπιε τον Τζακ να είναι ψόφιο σε μια αμμουδιά και να το τρώνε οι γλάροι! Απο υπόθεση δεν θα βγάλεις άκρη εκτός κι αν πριν πας σινεμά τηλεφωνήσεις σε φίλο σου executive της Disney και σου στείλει με φαξ την (πολύ αναλυτική) περίληψη! Επίσης, μην μπεις στον κόπο να ψάξεις στο ίντερνετ για λεπτομέρειες γιατί ούτε οι κριτικοί κατάλαβαν τι έγινε. Και για να μην ξεχνιόμαστε...ΠΟΛΛΗ ΦΑΣΑΡΙΑ! Θα σου τηγανιστεί ο εγκέφαλος!
Κατά τα άλλα, μερικές σκηνές είναι πολύ εντυπωσιακές και ο χαρακτήρας του Τζακ Σπάροου απίθανος. Μαζί του όμως είναι και πολύς κόσμος που άλλοι πάνε, άλλοι έρχονται, ο καθένας λέει τα δικά του μέχρι να φτάσεις στο σημείο να νομίζεις πως μερικούς χαρακτήρες τους φαντάστηκες και δεν πέρασαν ποτέ μπροστά από τα μάτια σου!
Θα κοιμηθείς, θα ξυπνήσεις, θα ξανακοιμηθείς, θα ξαναξυπνήσεις και η ταινία θα παίζει ακόμα. Θα βγεις από την αίθουσα και θα σκεφτείς πως ο μόνος που δεν πάιζει στη ταινία είναι ο κώλος του διπλανού σου. Μην ανησυχείς, το dvd θα είναι extended! Cross your fingers!

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νανάκο μου, για το καλό που μόλις μου έκανες, η άγια σοκολάτα να μου κόβει κιλά και να στα δίνει σε ευρώ.
Τα ηλίθια που έχω δίπλα μου, παρότι διάβασαν αυτά που έγραψες συνεχίζουν να θέλουν να πάνε "για να σχηματίσουν δική τους γνώμη". Προσπαθούν να με πείσουν να με κεράσουν να πάω και εγώ.
Τι λες καλέ, δεν την ξαναπατάω εγώ. Πήγα στην πατάτα τον αραχνάθρωπο γκαμότο.

nanakos είπε...

Αν αποφασίσεις να πας, φρόντισε να έχεις πολύ κουραστική μέρα (για να χορτάσεις τον ύπνο) και να διαπραγματευτείς ποπ κορν, κόκα κόλα και κέρασμα σ' εστιατόριο της αρεσκείας σου. Επίσης, για να εκδικηθείς 'τα ηλίθια' πες τους πως ο Ορλάντο και η Κίρα στο τέλος χωρίζουν γιατί αυτός παίρνει τη θέση του ανθρωποκαλαμαριού στο πλοίο φάντασμα, Ολλανδό!

υ.γ. είναι by far πιο βαρετό από το Σπάιντερμαν!

oni είπε...

IIIIIIIIIX!!! Ti h8ela na r8w na kanw comment? Diabasa to spoiler twra! Aaa! Pws 8a zhsw??? Mpouaaa!

nanako, emena o filos mou pou pame mazi sinema me koroideyei synexeia epeidh TYXAINE na koimamai sto 70% twn tainiwn... Ti 8a kanw twra? Rentikolo kai pali :(

An-Lu είπε...

Δεν θα πήγαινα που δεν θα πήγαινα, τώρα έχω 165 λόγους να μην πάω στα σίγουρα!
Καλό ΣΚΔ νανακουλίνο!

30aris είπε...

Χειρότερη από τη δεύτερη αποκλείεται να είναι... Είχα πάει να τη δω και στο θερινό της "Δεξαμενής" που έχει άβολα καθίσματα και δεν μπορούσα να κοιμηθώ κιόλας...

snikolas είπε...

Όχι ρε γμτ… μου το χάλασες όλο! Θα μου πεις… αν πάω να το δω θα χαλάσω το βράδυ μου! :(

Ανώνυμος είπε...

Eμένα μου άρεσε. Το είδα χτες βράδυ. Εντάξει, η αλήθεια είναι πως σε μερικά σημεία με ζαλισε και έκλεισα λίγο τα μάτια μου αλλά γενικά ήταν καλό. Τι, δεν ήταν;!

nanakos είπε...

Σόρυ για το σπόιλερ! Μου ξέφυγε σχεδόν επίτηδες!

@30αρι, τα 'αβολα καθίσματα' δεν είναι δικαιολογία για να μην μπορείς να κοιμηθείς!
@Νικόλα, όταν τράκαρα έχασα το τηλέφωνο μου μαζί με ΟΛΑ τα νούμερα και λυπάμαι που δεν μπορώ να σου τηλεφωνήσω για να σου χαλάσω ο ίδιος το βράδυ!
@ Ανώνυμε/η, μήπως κοιμήθηκες μετά τα τρέηλερ και ξύπνησες στους τίτλους τέλους?!

Στελλα είπε...

Kαλό ?? Βασικά είναι πιο αργό κι απ'το θάνατο. Κοιμήθηκα, ξύπνησα, ξανακοιμήθηκα, ξαναματαξύπνησα κι επαιζε ακόμη το ^%$#ένο.

kabamaru είπε...

exeis apoluto dikio omws!

Ανώνυμος είπε...

Ediposiako. Liges meres prin enas filos pou tin ide se dimosiografiki provoli mou eipe AKRIVOS ta idia.... na anisixiso ego pou tin perimeno pos kai pos kai akomi den piga na tin do;

o babas Kith pos itan; methismenos na ipotheso

Idάκι είπε...

Νανάκο ΕΙΣΑΙ ΚΑΚΟΣ!!!

Κατά τα άλλα όμως θα θυμηθώ ότι μετά το πρώτο όλοι με ρωτάγανε τι στο καλό συνέβη και ήξερα να τους απαντήσω... και ότι φτάνω στο τρίτο έχοντας δει καμιά 10ριά φορές τα DVD υποτιτλισμένα στα αγγλικά.

Πλέον καταλαβαίνω ακόμη και την Miss Louisiana Drawl (Tia Dalma) που στο 2 ανάθεμα και αν ήξερα τι έλεγε :PPP

nanakos είπε...

Idακι μου, δεν θέλω να σε προιδεάσω αλλά το τρίτο μέρος θα το δεις τουλάχιστον 20 γιατί η μάγισσα (μάι ας!) παίζει πολύ περισσότερο. Α! και κάποια στιγμή -χωρίς λόγο- δεν την ξαναβλέπουμε!

Ανώνυμος είπε...

Λεπόοοον, τα 2 πρώτα μου είχανε φανει χολυγουντιανό ποπκόρν με το γνωστό σιχαμένο χάπι έντ.
Μόνο ο Τζόννος μου άρεσε που είναι και λίγο ότι να'ναι και λίγο γκαφατζής. Σα διασταύρωση παλαβιάρη σάικο και μίστερ Μπιν. Μάλλον τελικά μ'άρεσε επιδή μου μοιάζει λίγο.
Εγώ κατά τα άλλα θέλω να δω το Inland Epire.

Idάκι είπε...

χαχαχχα κι όμως τα κατάλαβα στο 3 (τα 9 eighths με καταμπέρδεψαν αρχικά αλλά ευτυχώς φρόντισαν να τα εξηγήσουν πολλέεεεες φορές αχαχααχχα).

Σε καταλαβαίνω, αλλά εμένα μ'άρεσε - πήγα και ορεξάτη και ήταν ΦΙΣΚΑ η αίθουσα πρώτη φορά στα χρονικά αυτού του σινεμά...

Sophia είπε...

Εγώ πάντως πολύ γέλασα με την ταινία όσο για τον Koyan, ΚΑΙ τον κεράσαμε ΚΑΙ δεν μας έδειρε που τον τραβολογήσαμε μέσα στην μαύρη νύχτα!!! Αλλά πάντως, πολύ νερό βρε παιδί μου, κόντεψε να μας πιάσει συχνοουρία από τις δίνες και τα σχετικά (τώρα που το σκέφτομαι, η ιδανική ταινία μαζί με την Καταιγίδα για τις καυτές νύχτες του καλοκαιριού!)!!!
;-D