Τρίτη, Μαΐου 15, 2007

Naturaleza muerta

Πριν ακόμα ο ήλιος ζεστάνει τις καρδιές και το χορτάρι, το κορμί της Άννας έχει τυλίξει σαν φωτιά τη σάρκα του Μιγκέλ.Όμως η θάλασσα προτιμά να γυρνά την πλάτη και να μην τους κοιτά. Γιατί η θάλασσα ζηλεύει τον Μιγκέλ που την κρατά στην αγκαλιά της. Και τη ζήλεια δεν μπορεί να τη σταματήσουν ούτε τα άνθη του βυθού, ούτε το νερό μα ούτε και η ίδια η αλμύρα.
Όταν πια χαράζει, ο Μιγκέλ μπαίνει στο καίκι του. "Φίλησε με αγάπη μου" της λέει "και περίμενε εδώ μέχρι να δεις πως επιστρέφω". Και η θάλασσα που ακούει τις κουβέντες όλων μας, τον καταριέται: "Φίλησε την για τελευταία φορά, φτωχέ ψαρά. Γιατί η καρδιά της μου ανήκει και δεν θα βρεις επιστροφή".
Και η Άννα δακρύζει. Και μετά κλαίει. Και κλαίει ακόμα κι όταν δεν έχει ανάσα. Και στέκεται στην αμμουδιά περιμένοντας. Περιμένοντας. Περιμένοντας τον Μιγκέλ.
Πίσω από τα κλειστά παράθυρα του χωριού λένε πως ο εκείνος ο βράχος, ο λευκός βράχος στη παραλία είναι η Άννα που περιμένει ακόμα. Περιμένει τόσο καιρό που ο ίδιος ο χρόνος την σκέπασε με αρμύρα και κοράλια για να μην κρυώνει.
"Πέτρωσε το κορμί, κορίτσι μου" της ψιθυρίζουν οι εποχές που περνούν. Μην τον καρταράς άλλο. Τον κράτησε για πάντα η θάλασσα στη φυλακή της. Μακριά από τη καρδιά και τα χείλη σου".
Ένας χειμώνας μου είπε πως κάθε φορά που ξεσπά μια καταιγίδα, αυτή η καταιγίδα είναι ο Μιγκέλ που δαμάζει τα κύματα και παλεύει μέχρι θανάτου με τη θάλασσα. Την ίδια στιγμή που η Άννα δακρύζει. Λίγο πριν κλάψει. Λίγο πριν της κοπεί η ανάσα από τα αναφιλήτα. Στην αμμουδιά που τον περιμένει...ακόμα.

Νaturaleza muerta / Mario Frangoulis & Sarah Connor


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

(ούτε eurovision, ουτε dance, να ανησυχήσω με σένα που δεν ασχολείσαι ή με μένα που ασχολούμαι?...)

η αγάπη και η αφοσίωση είναι διαφορετικά πράγματα, αλλά είναι και τα δύο συναισθήματα παράλογα, επίμονα και ευχαριστούν περισσότερο αυτόν που τα προσφέρει.


irrelevant

alximist είπε...

Μου θύμισε την αραβωνιαστικά του γαλλικόυ υοπολοχαγού.

vatraxokoritso είπε...

τι έγινε μωρό μ' έπεσαν τίποτις έρωτες?

alienlover είπε...

den perimena pote na valeis tragoudi pou na to tragouda o Frangoulis. Milame me geiwses entelws...

nanakos είπε...

Από τότε που ξεκίνησα το μπλόγκ ήθελα να ανεβάσω αυτό το τραγούδι. Σήμερα απλά αποφάσισα να μεταφράσω -πολύ ελεύθερα είναι η αλήθεια- τα λόγια του και να σας το δείξω. :-)

Ανώνυμος είπε...

Hi, Neat post. Τhere is a pгoblem with your website in
internet exploreг, could test this? IE nοnеtheless is the mаrket leаder аnd a large element of other folkѕ will miss youг fаntastic writing because of this
problem.

Also visіt my webρage prnewswire.com

Ανώνυμος είπε...

Αnnoyeԁ ωith theѕe unѕightlу ѕtгetch marks?


Αlso viѕit my blog - Trilastin Review

Ανώνυμος είπε...

Hatе stretch marks?

My blоg ρost :: http://www.calozgroup.org/Shulabh/MediaWikiS/index.php?title=Productive_Stretch_Mark_Creams

Ανώνυμος είπε...

The compatibility of this application with the industrial plans and
the freeware is excellent. Glance up the scanner's manual for coding definitions.

Feel free to visit my web-site: pacrackz.com