Τρίτη, Μαΐου 22, 2007

Στο σαλόνι του Κώστα

Ο παιδικός μου φίλος Κώστας γιόρταζε χθες. Τον ξέρω πολλά, πάρα πολλά χρόνια και τον αγαπώ ιδιαίτερα γιατί ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που ενώ η ζωή δεν τους έχει φερθεί καλά, ο ίδιος έχει φερθεί στη ζωή και σε όσους έχει φέρει κοντά του με πολλή αγάπη, φροντίδα και χαμόγελο.
Ο Κώστας είναι αρραβωνιασμένος εδώ και 2 χρόνια με την Ματούλα. Την Ματούλα την αντιπαθώ και το ξέρει. Την αντιπαθώ γιατί είναι αγενής και υποτιμά συνεχώς τον Κώστα και τη ζωή του. Την αντιπαθώ επίσης γιατί μιά φορά πάνω σ' ένα καυγά πέταξε όλα τα κόμικς που φύλαγε από τα παιδικά του χρόνια ο Κώστας. Το κακό με τους ανθρώπους που αφήνεις ν' αλωνίζουν ελεύθερα στη ζωή σου είναι πως πάντα ξέρουν τί θα σε πληγώσει πιο πολύ. Ο καλός Θεούλης όμως την προηγούμενη εβδομάδα ξεχάστηκε κι έβαλε λιγότερη σιλικόνη στο ένα της βυζί. Φυσικά, αυτό δεν θα το είχε καταλάβει κανείς αν η Ματούλα αντί για χαρτοπετσέτες μέσα στο σουτιέν είχε βάλει μια βάτα ή έστω κάτι ομοιόμορφο που δεν θα ξεχείλιζε από το σουτιέν.
Η Ματούλα έχει έναν γκέι φίλο, τον Παναγιώτη που θέλει να τον φωνάζουμε Πάνα! Ο Πάνας μπήκε μιά μέρα στο μπακαλικάκι με τα γκέι στερεότυπα και το άδειασε. Η τελευταία του μανία για την οποία χτες μας έξυνε τον εγκέφαλο είναι το πόσο πολύ θέλει να γίνει πατέρας. Αυτό φυσικά θα το πετύχει δίνοντας σπέρμα σε μια λεσβία φίλη του. Τα επιχειρήματα του ήταν: "θα το κοιμίζω με παραμύθια/ το έκανε και ο Rupert Everrett/ το έκανε και ο Paul Rudd/ το έκανε και ο Will στο Will & Grace/ ένας άνδρας με μωρό είναι φοβερός γκομενομαγνήτης".
Ο Κώστας και η Ματούλα έχουν δυό φίλους, τον Πέτρο και τη Γιάννα. Είναι ένα φοβερό ζευγάρι, πολύ ερωτευμένο κι απόλυτα ευτυχισμένο μέσα στην άνεση της αγάπης τους. Το τελευταίο όμως διάστημα έχουν φάει μια παράξενη πετριά στο κεφάλι κι αποφάσισαν να κάνουν στροφή σε πιο ποιοτική ζωή. Κάποιος τους συμβούλεψε πως για να το πετύχουν αυτό πρέπει ν' αλλάξουν ραδιοφωνική συχνότητα κι από τον "Σφαίρα" να καρφωθούν στον "Μελωδία". Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ακούμε στη λούπα το cd της Αλεξίου με τον Μάλαμα. Μετά από 2,5 ώρες νόμιζα πως τα πάντα στη ζωή είναι μια ματαιότητα, δεν θα ξαναγελάσω ποτέ και ο Χάρι Πότερ θα πεθάνει. Για τις επόμενες 3 ώρες δεν έφαγα τίποτε και αρνιόμουν επίμονα να πάρω αντικαταθλιπτικά γιατί "το μερτικό μου απ'τη χαρά, μου το'χουν πάρει άλλοι".
Ο Κώστας έχει μια πολύ όμορφη αδελφή, την Λίζα. Με τη Λίζα περνούμε πολύ ωραία γιατί είναι πολύ καλό παιδί, πάντα χαμογελαστή και πολύ κουλεμανσόν. Χθες κλειστήκαμε για λίγο στο δωμάτιο της και κάναμε διαγωνισμό χορού: αυτή χόρεψε το "Ice ice baby" κι εγώ το "Funky cold medina". Mε νίκησε fair & square και μ' έβαλε να μιλήσω με τον γκόμενο της για 18 ολόκληρα λεπτά.
Ο φίλος της Λίζας, ο Μάκης, είναι ασφαλιστής. Δεν του μιλάει ποτέ κανείς γιατί αντί γι' ανθρώπους βλέπει μπροστά του κινούμενα ασφαλιστικά συμβόλαια. Καλό παιδί αλλά το κοστούμι της ασφαλιστικής τον έχει καταπιεί. Μιλήσαμε για 18 ολόκληρα λεπτά -υπό το κλάμα του Μάλαμα- για τις νέες προσφορές της ασφαλιστικής του ειδικά για οδηγούς σαν κι εμένα που είναι επιρρεπείς στα κινηματογραφικής λήψεως τροχαία.
Ο ασφαλιστής έχει έναν αδελφό, τον Γιάννη, γύρω στα 35. Τον είχε διπλαρώσει το poodle της Ματούλας για πολύ ώρα και του μιλούσε για την πατρότητα. Κάποια στιγμή μάλλον τον ξέρασε γιατί τους είδα να βγαίνουν στο μπαλκόνι και να γυρίζει μόνος ο Γιάννης κλείνοντας τη μπαλκονόπορτα και τραβώντας τις κουρτίνες. Τον άκουσα να μιλάει με μια κοπέλα, τη Μάρθα και κατάλαβα τα εξής: ο Γιάννης παίζει videogames 24 ώρες το 24ωρο. Αν κατάλαβα καλά, αυτός και πολλοί άλλοι gamers έχουν χωριστεί σε ομάδες και συναντιούνται για να πλακωθούν στο ξύλο! ΟΚ! ξέρω πως δεν έχει καμιά λογική αλλά η φράση "...να κρατάμε ΄τυπικές σχέσεις με τους 'immortals' (?) και να μην μπλέκονται στους δικούς μας καυγάδες" δεν μου άφησε και πολλά περιθώρια. Επίσης επαναλάμβανε συχνά τη φράση "τα δικά μας rave"! Ήθελα να παρέμβω και να μάθω περισσότερα αλλά το poodle-Πάνας χτύπαγε με λύσσα τη τζαμαρία.
M' αυτά και μ' εκείνα πήγε η ώρα 2. Χρόνια πολλά Κώστα.

24 σχόλια:

alienlover είπε...

ακόμα γελάω με το πως έβγαλες τον Πάνα.. ακούς εκεί poodle......

g for george είπε...

Why aren't I never invited to the best parties???? Να πάρει!!!

nanakos είπε...

George...το καλύτερο πάρτυ το είχα κάνει εγώ Πρωτοχρονιά του 2004. Πίστεψε με, ακόμα κι εγώ ευχόμουν να μην με είχα καλέσει!!

An-Lu είπε...

Περαστικά σου!

Ανώνυμος είπε...

Πουαχ!
Αυτή τη μaλακία λες, το Lineage.
Μήπως τον Πάνα τον λένε Βάγγο;
;-)

Ανώνυμος είπε...

ωραία καταγραφή -θέλω και άλλα πρόσωπα πρωταγωνιστές -έχεις;

the ibt είπε...

Νανάκο, λένε πως ο Harry θα πεθάνει. Παρήγγειλες το Deathly Hollows?

Ο Πάνας με την Ματούλα κάνουν και το:
-Hey poodle!
-Who's your daddy?
-You are!

?

Ανώνυμος είπε...

a nanako kai to katariako den to eksigis-apla to aisthanesai

nanakos είπε...

Και, βρε Τανίλα, συναντιούνται πραγματικά και πλακώνονται στο ξύλο?????

Καταριάκο, αυτοί ήμασταν...λυπάμαι!!

nanakos είπε...

Ι-blog, γι' αυτό σε αγαπάω: γιατί είσαι πάντα διαβασμένος!!!

(αν και για να είμαι ειλικρινής νόμιζα πως το είχα ακούσει και στο 'Ugly Betty' να το λέει η Wrinkle-Mina στον Μάρκ!)

Trilian είπε...

χα χα για αλλη μια φορά ήσουν απίστευτος!!!! ;) Χρονια πολλα στον Κωστα!

Loucretia είπε...

Συγγνωμη, αλλα, του πεταξε ολα τα κομικς απο τη παιδικη του ηλικια κι εξακολουθουν να ειναι ακομη μαζι;;;;;
Δλδ η επομενη κινηση της ποια θα ειναι, να εκπαραθυρωσει και τον ιδιο;;

YO!Reeka's είπε...

επιτέλους κάποιος λέει την αλήθεια για τον μάλαμα (έλεος, σε παράτησε η γκόμενα και είσαι άσκημος, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, ξεπέρασέ το)

fevis είπε...

Ωραίες παρέες κανείς, τι να σου πω... Δεν τους παρατάς όλους να έρθεις στο νησί να βλέπουμε τον κόσμο ροζ κάθε μέρα όλη μέρα?

nanakos είπε...

Fevis, όταν καθαρίσεις μια μπετονιέρα πατάτες για τηγάνισμα και κανονίσεις ένα δυνατό καρέ για βραδυνή μπιρίμπα να έλθεις και να μου ξανακάνεις την πρόταση!

Ανώνυμος είπε...

- Πάνα...απ΄το Παναγιώτη?
- Όχι. Απ΄το Πανάγαθε, τι άλλο θ΄ακούσω.

g for george είπε...

Άσχετο...

Νανάκο δεν νομίζω να σε ευχαρίστησα ποτέ για το λινκ (ξέρεις εσύ) που μου έδωσες! Χίλια ευχαριστώ σ' εσένα και το Πρόβατο!

Ανώνυμος είπε...

Ti να σου πω, μάλλον. Να ρωτήσεις τη φίλη μου την ψηλή. Εγώ δεν έχω καν πισί στο σπίτι. Είναι πράματα του διαβόλου αυτά.

patsiouri είπε...

Θεούλη μου, πλάκα έχει να τα περιγράφεις αλλά...δέν ξέρω...μετά από βραδιές με τέτοιους τύπους νομίζω πως η ΠΙΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ EVER είναι η πρώτη μεγάλη τζούρα που τραβάς από το τσιγαράκι σου όντας μόνος στο αυτοκινητάκι σου...

Άκου εκεί του πέταξε τα κόμικς, το μουνόδουλο και είναι ακόμα μαζί της???

Ανώνυμος είπε...

Σημερα που ηρεμησα και μπορω να απαντησω κομψα και λιτα...προσυπογραφω τα σχολια για τη φιλεναδα και τα κομικς


passer by

fevis είπε...

Μπιρίμπα? Μόλις σε συμπάθησα ακόμα περισσότερο!!!!

30aris είπε...

Αυτό με τα κόμικς ήταν μαχαιριά κατάστηθη...Όσο για τον Μάλαμα, προσυπογράφω!!!

Idάκι είπε...

Ο Κώστας θα ξυπνήσει, μη μου ανησυχείς (εγώ θα είχα χωρίσει επιτόπου).

- Όσο για τα υπόλοιπα: ο Χάρι δεν θα πεθάνει, αλλά στανταράκι ο Ρον.
- Το πουντλ απλά έξοχο.
- Οι ασφαλιστές είναι τόσο βαρετοί που δεν υποψιάζονται ότι υπάρχει ζωή μετά το premium. Έχω δουλέψει γραμματέας μαζί τους και έφυγα πριν βουτήξω στο κανάλι.
- iblog θα σε μαλώσω: Deathly Hallows, όχι κούφια παιδάκι μου!! Μπήκες στο διαγωνισμό για το μεταμεσονύχτιο σεάνς στο Λονδίνο;

Idάκι είπε...

Ξέχασα!!! Οι του Lineage συναντιούνται για ΠΟΛΙΟΡΚΙΕΣ, πώς τολμάς :PPP

Θλιβερό... ένας φίλος μου μόλις έμαθε ότι χάνει το διδακτορικό του εξαιτίας ενάμισι χρόνου κολλήματος με το γαμωπαίχνιδο, και ΑΚΟΜΗ δεν εννοεί να το παρατήσει. Τι να πω...