Παρασκευή, Μαΐου 11, 2007

Η Ελίτσα και η άλλη

Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα έλαβα το εξής μήνυμα στο κινητό:

"Τι κάνεις? Είδες την Ελίτσα? Κρίμα η Ευριδική. Φοβερή η drama queen?!"

"Ποιά είναι η ελίτσα?" σκέφτηκα μέσα στη νύστα μου .Την συγκεκριμένη στιγμή, ονειρευόμουν πως έβαφα ένα φάρο! Σηκώθηκα από το κρεββάτι. Η κούραση από το βάψιμο με είχε καταβάλλει -μάλλον- κι έφτιαξα ένα σάντουιτς. Ξανακοίταξα το μήνυμα που έγραφε μόνο αριθμό και όχι όνομα. Μετά το τροχαίο, βλέπεις, έχασα το κινητό και μαζί με αυτό όλη μου την ατζέντα. Δεν ήξερα ποιός μου είχε στείλει το μήνυμα αλλά από τον γραφικό χαρακτήρα κατάλαβα πως ήταν παραληρηματικός άντρας, ηλικίας 28-40, με imaginary girlfriend στο Λονδίνο και, απόψε είχε ξενυχτήσει με τη συντακτική του ομάδα (2-3 κολλητούς) κουβεντιάζοντας την Γιουροβίζιον και τα πατρόν. "Πρέπει να πάψω να μιλάω σε πιο κουλούς από εμένα" σκέφτηκα. Μ' έπιασε μια μίνι θλίψη, έφαγα 2 σοκολατένιες ελίτσες και ξανακοιμήθηκα.

Νωρίς το πρωί, το Σταρ με όλες τις καταγγελτικές του δυνάμεις είχε πέσει στα σκληρά. Το βίντεο της Εvridiki στη λούπα! Για να πω την αλήθεια, χάρηκα που δεν πέρασε. Το τραγούδι δεν μου άρεσε. Ούτε η Evridiki μου άρεσε. Δεν καταλαβαίνω γιατί πολλοί άνθρωποι όταν είναι καλεσμένοι σ' ένα πάρτυ αντί να πάνε οι ίδιοι, στέλνουν τον ανορεξικό εαυτό τους. Πίσω δε από την Evridiki ήταν ένα παχουλό αγόρι που ενώ ο καημός του ήταν να τραγουδήσει στη θέση της Evridiki, η μοίρα τον είχε ρίξει στο αρμόνιο. Χόρευε κι έπαιζε αρμόνιο - που δεν ήταν καν στη πρίζα. "Θα σου δείξω εγώ σουρωμένη Evridiki!" έμοιαζε να λέει η φλογερή ματιά του. Τελικά στη θέση της Κύπρου νίκησε ο Βασίλειος και η Μυτιλινιά μάγισσα που είχε προσλάβει για να του κάνει...μια εξυπηρέτηση!Η κυρία Λιβανίου έδειξε μπόλικα αποσπάσματα κι έτσι πήρα μια ιδέα για το τί διαδραματίστηκε χτες:
1 -- Το σκηνικό ήταν στο στόμα ενός ψαριού. Δηλαδή όλοι τραγουδούσαν μέσα στα σαγόνια του φινλανδικού καρχαρία! Nice!
2 -- Η Ελίτσα τελικά είναι μια που ουρλιάζει
3 -- Πολλά μαλλιά, πολύς κόσμος στη σκηνή, πολλά γκρούπ, πολλή φασαρία.
4 -- Η drama queen είναι τραγούδι μιας κοπέλας από δεν-θυμάμαι-πού. Στο ρόλο της κοπέλας ένας αστυνομικός που φορούσε δημιουργίες του οικοδόμου συζύγου του! Ελπίζω το ζευγάρι να έχει τραβήξει βίντεο με τις πρόβες που έκαναν στο σπιτάκι τους και να το ανεβάσουν στο youtube! Aκόμα καλύτερα αν η κάμερα 'πιάνει' το όπλο του αστυνομικού ή το μιστρί του οικοδόμου που θα κρέμονται από τον καλόγερο.
5 -- Μια κοπέλα που έμοιαζε 46 αλλά ήταν 23 πλαισιώθηκε από φλορ μάνατζερ του Hondos Center οι οποίες την έσπρωχναν και τη ζούλαγαν. Lez get loud!
6 -- Πολλές βεντάλιες.
7 -- Πολλές ίου-ίου.
Τα τραγούδια μου φάνηκαν τόσο βαρετά που ακόμα και το δικό μας το μακαρόνι μπορεί να επιπλεύσει. Ελπίζω τουλάχιστον του χρόνου η ΕΡΤ να δεχθεί την πρόταση μου και να στείλει αυτόν που θα μας φέρει την πρωτιά.

11 σχόλια:

Tanila είπε...

Εγώ πειράζει που δε κατάλαβα τίποτα;
Και τι ρόλο βάραγε αυτή η Ελιά; Ότι ούρλιαζε το κατάλαβα αλλά, τι σκατά όνομα είναι αυτό;
Τι είναι οι ίου-ίου;
Ποίο είναι το τραγούδι που θα στείλει η Ελλάδα;
Πως τη λεν την ξανθιά στη φωτό;
Τι είν' η πατρίδα μας; Μην είναι ο ήλιος, μην τα ψηλά βουνά, μην είν'η θάλασσα η γαλάζια;
Ο θεός είναι τελικά γυναίκα;
Όλα είναι ατμός!

nanakos είπε...

Tanila μου άνοιξε τ' αυτιά σου κι άκου:
- Νομίζω πως είναι σκέτο 'Λίτσα' αλλά της φωνάζουν "Εεεεε, Λίτσα" και της έμεινε. Με τον ίδιο τρόπο που πολλοί νομίζουν πως το σκυλί μου το φωνάζω 'Ε-Λέννυ'
- Ίου-ίου είναι οι κουλές που ακούνε ένα τραγούδι που μιλάει κατευθείαν στον εσωτερικό τους κόσμο (πχ το Vogue της Μαντόνα),σηκώνουν τα χέρια στον αέρα και φωνάζουν "Ίου-ίου"
- Η Ελλάδα θα στείλει τον Γιάννη Πάριο
- Η ξανθιά στη φωτό είναι ο Σπύρος Γρίβας από το "Ελλάδα, έχεις ταλέντο"
- Η πατρίδα μας είναι η υποχρεωτική πατάτα στον μουσακά
- Ο Θεός είναι η Σερ (το έμαθα από το Will & Grace)
Όλα μαγειρεύονται στον ατμό!

snikolas είπε...

Μετά το βάψιμο του φάρου πρέπει να είσαι πτώμα… πήρες άδεια φαντάζομαι σήμερα από την πρωινή σου δουλειά να ισιώσει το κορμί σου έτσι;

[Germanos] είπε...

Τελευταία φορά που ασχολήθηκα με Γιουροβίζιον επαιζε ο σινεμάς το Σατερντει ναιτ φήβερ με τον Τραβόλτα. Ωραιες εποχές και ωραία ρούχα.
Τωρα σε οτι αφορά το συναρπαστικό σου ονειρο θέλει μελέτη το θέμα και θα το συμπεριλάβω στον νεο ονειροκρίτη που θα ποστάρω απο βδομάδα. (Μ'αρεσε η Ευριδίκη , ειναι σοβαρό?)

Ανώνυμος είπε...

Nanako, mipws efages kati vary to vrady kai se peirakse? Mipws isoun stin ypiresia Farwn tou Naftikou? Mipws...?
I rest my case!

nanakos είπε...

Τόσα συντάραξαν την ελληνική κοινωνία χτες βράδυ κι εσείς κολλήσατε στον φάρο! Ευτυχώς, που δεν σας έχω πει για το όνειρο μου με την Άνι Λένοξ, τον Μίλαν Κούντερα και τον Πάνο Κιάμο (το οποίο παρεπιπτόντως διαδραματιζόταν στο λονδίνο και ήταν ΟΛΟ στ' αγγλικά!)

Ανώνυμος είπε...

ένα έχω να πω:

ΕΙΣΑΙ ΘΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

γέλασα όσο δεν μπορείς να φανταστείς... ειδικά με το μακαρόνι "μας"

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΝΑΝΑΚΟ... U MAKE MY DAY!!!!

FILIA POLLA,
M.

Ανώνυμος είπε...

Mporeis na mou peis pou sta kommatia eisai kai exeis kleisto to kinito?
Your nemecis

tzo είπε...

Ούτε και εμένα μου αρέσει η Ευρυδίκη αλλά κρίμα να αποκλειστεί! Αλήθεια, τι χρώμα έβαφες το Φάρο;

alienlover είπε...

έπρεπε να βάλω στοίχημα με τον Κύπριο κολλητό μου (σούπερ φανατικός της Γιουροβίζιον και κατ επέκταση της Ευριδίκης). Τώρα θα έτρωγα τσαμπέ στο καλύτερο εστιατόριο της πόλης. Να πάρει!! Ρε παιδιά, δεν γίνεται να αποσύρουμε άπαξ και δια παντός την συμμετοχή μας από αυτόν τον σούπερ ντούπερ διαγωνισμό;
μείον ένα 12άρι από την Κύπρο.
Και λοιπόν;;;

Ανώνυμος είπε...

η Σερβα είναι κάτι σαν τη δική μας Ηρώ αλλά στο πιο Πρίνου. Για μια ακόμη φορά το κείμενο ήταν απλά επικό