Πέμπτη, Μαΐου 17, 2007

Alter Ego

Σα βγεις στο πηγεμό για την ταινία του Σάκη, φρόντισε να έχεις back up plan για τη βραδιά σου. Θα σου χρειαστεί όταν θα βγεις τρέχοντας από την αίθουσα λίγο πριν το διάλειμμα! Η ταινία δεν βλέπεται. Και αυτό σας το λέει κάποιος που έχει δει το «Glitter» τουλάχιστον 12 φορές.
Ο λόγος που βασικά δεν υποφέρεται αυτή η ταινία είναι γιατί σε ό,τι καλό πας να βρεις αναπόφευκτα το μυαλό σου σέρνει μαζί του και 3 λέξεις: «για ελληνική ταινία». Για παράδειγμα: ωραία σκηνικά (για ελληνική ταινία), ωραίο μακιγιάζ (για ελληνική ταινία), ωραίες μπερούκες (για ελληνική ταινία). Το σενάριο, η σκηνοθεσία και το παίξιμο είναι του χειρίστου είδους – για ταινία, γενικά.
Καταρχάς, πας να δεις μια ταινία μ’ έναν γνωστό τραγουδιστή χωρίς να ξέρεις από πριν ένα τραγούδι. Δεν ξέρω ποιός καθυστερημένος στη Village ή στη Minos είχε τη φαεινή ιδέα να βγει πρώτα η ταινία στις αίθουσες και μετά το σάουντρακ, ξέρω όμως πως θα πρέπει να πάρει Γκράμμι Αποτυχημένου promotion!
H μουσική beyond πληκτική με εξαίρεση ίσως ένα τραγούδι του Βαρδή που δεν το άκουσα καν γιατί είχα φύγει! Ή γιατί ξαναέβλεπα το «Glitter» μέσα στο κεφάλι μου!
Γενικά, αυτή η ταινία απευθύνεται στους σκηνογράφους και τους διευθυντές φωτογραφίας της Μαρίας της Άσχημης και του ελληνικού C.S.I. Oι Ρουβίτσες μεγάλωσαν και γίνηκαν Χατζηγιαννίτσες οπότε ακόμα κι αυτές θα πλήξουν!
Είναι πολύ υποτιμητικό να πηγαίνεις σινεμά, να αγκαλιάζεις το ποπ κορν σου και ν’ ανακαλύπτεις πως κάποιοι σε θεώρησαν τόσο μαλάκα που δεν είχαν για προτεραιότητα τους ούτε καν το ευχάριστο σου δίωρο! Είναι ακριβώς το ίδιο αίσθημα που είχα όταν έφυγα πριν το διάλειμμα του “Battlefield: Earth”. Και του “Karate Kid IV: The next Karate Kid”.
Eλπίζω να είναι καλύτερη η ταινία της Despina.

6 σχόλια:

Dannossiel είπε...

genika siga ton antra
kai to poio simantiko
GIATI NA DEIS TO GLITTER?
LOL

[Germanos] είπε...

Δεν ειδα την ταινία αλλα εχω ακούσει αρκετο κόσμο να την "θάβει"
Κάποιος μου είπε οτι ειχε καλή σκηνοθεσία αλλα φαντάζομαι δεν φτάνει αυτό.
Τωρα οσο για την Δεσποινα κανενα σχόλιο ....

nanakos είπε...

Dannossiel, δεν υπάρχει απάντηση στο "γιατί να δει ένας άνθρωπος το 'Glitter'"! Σε παραπέμπω στο ποστ με τις αγαπημένες μου ταινίες! I am trashy and no good!

[Germanos], σε μερικές ταινίες -όπως στο Old Boy, για παράδειγμα - η σκηνοθεσία είναι σχεδόν όλη η ταινία. Αλλά γενικά, έχεις δίκιο!

tzo είπε...

Τόσο χάλια ε!
ήλπιζα να είναι έκπληξη!

enteka είπε...

περιμένω με αγωνία την ταινία του Σάκη Ρουβά του Πειραιά!

Nikos είπε...

Battlefield : Earth -> ΕΛΕΕΙΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΗ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ! ΚΡΙΜΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ


Αλτερ εγώ δεν θα δω ευχαριστώ.
Κανει και ρίμα