Παρασκευή, Μαρτίου 16, 2007

Οι πιο αγαπημένες μου ταινίες (ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!!)

1) White chicks (2004)
Οι αδελφοί Wayans μεταμορφώνονται από μαύροι ντέτεκτιβς σε λευκές, πάμπλουτες χαζογκόμενες! What's not to love?! Στη σκηνή με τη διάρροια στη τουαλέττα νομίζω πως λιποθύμησα για μερικά δευτερόλεπτα από τα γέλια. Το ίδιο είχα πάθει και στο "Λειβάδι που δακρύζει". Όμως δεν ήταν από τα γέλια και σίγουρα δεν ήταν για λίγα δευτερόλεπτα!

Words of wisdom:
Latrell Spencer: Once you go black, you gonna need a wheelchair.


2) Who's that girl? (1987)
H καλύτερη ταινία της Μαντόνα και δεν σηκώνω κουβέντα! Την είχα δει στο "Αττικόν" του Πειραιά με τα Κωσταλάκια και στο διάλειμμα η αδερφή μου έδειρε τον Δημήτρη γιατί της έχυσε την κόκα κόλα. Το κολιέ, το τζάγκουαρ από τη Παταγονία, τα παρανυφάκια, τα τραγούδια. Είμαι απόλυτα βέβαιος πως ο Νίνο Φενέκ Μικελίδης την έχει κρυμμένη σ' ένα σεντούκι μαζί με οικογενειακά κειμήλια!

Words of wisdom:
Louden Trott: Just tell me, I won't be upset. I really just want to know. Are you the Anti-Christ? You can tell me, really. I won't be mad. You are, aren't you?




3) Showgirls (1995)
Τρεις φορές στο σινεμά και περίπου 12 στο dvd! Για κάποιο λόγο την θεωρούν μια από τις χειρότερες ταινίες όλων των εποχών! Α-Δ-Ι-Κ-Ι-Α! Η Ελίζαμπεθ Μπέρκλει από το "Πριν χτυπήσει το κουδούνι", ο Κάιλ Μακλάχλαν που σε λίγο θα τον φωνάζουν να σφουγγαρίζει τα μαλλιά των ηθοποιών στα αμερικάνικα σίριαλ, γυμνές lap dancers που τρίβονται και ρώγες ζωγραφισμένες σε εκτυφλωτικά παλ(;) αποχρώσεις! Σεξ σε πισίνα και μια κυρία με αυτόματο σύστημα εκτίναξης στήθους! Αν μπορείς να τα βρεις όλα αυτά στον Ταρκόφσκι, σου υπόσχομαι να δω δεμένος τον "Καθρέφτη" για ένα ολόκληρο τριήμερο στη λούπα! Cross my heart and hope you die!


Words of wisdom:
Nomi Malone: I like your songs.
Andrew Carver: Thank you. You know, um, I like your ass. Call me.






4) Supergirl (1984)
Έλεν Σλέητερ, Φέι Ντάναγουέι, Πήτερ Ο Τούλ, Μία Φάροου! Μοιάζει με line -up από τανία του Γούντι Άλεν με κόκκινη κάπα και ασορτί μπότες! Είναι καλή μαθήτρια και σώζει και 2(!) πλανήτες! Και κυρίως, όταν δεν φοράει το ιπτάμενο κοστούμι ΔΕΝ μοιάζει καθόλου με τη σούπερ περσόνα της! Όχι σαν τον άλλο, τον ξάδελφο της που βάζει γυαλιά και δεν τον αναγνωρίζει κανείς! Εγώ αυτό το λέω σεναριακή συνέπεια!


Words of wisdom:
Supergirl: The Omegahedron, Selena! I want it!





5) Glitter (2001)
H μόνη ταινία που έχω δει περισσότερες φορές από το Glitter είναι "Η μανούλα, το μανούλι και ο παίδαρος" με τη Βλαχοπούλου και την Ρένα Παγκράτη ("Τραβάμε το καζανάκι μωρή γιατί τρώμε καλά! Φάει σκατά!"). Κάθε φορά που παίζεται το Glitter μπαίνω στο πετσί της λέξης 'ΠΑΡΑΛΥΩ'! Νιώθω ένα μούδιασμα και μου είναι αδύνατο να κουνήσω το μικρό μου δαχτυλάκι πριν τους τίτλους τέλους! Δεν μπορώ να το εξηγήσω! Το είχα αναφέρει και στη ψυχοθεραπεύτρια Λιάνα αλλά κι αυτή δεν είναι η ΔΟΜΗ. Ζω με τον φόβο πως θα ξεχαστώ και θα την βλέπω Παραμονή Πρωτοχρονιάς με αποτέλεσμα να μπω στον καινούριο χρόνο με δίωρη καθυστέρηση!


Words of wisdom:
Video Director: We ask ourselves, is she black? Is she white? We don't care. She's exotic. I want to see more of her breasts.




6) Revenge of the Ninja (1983)
Ένα έχω να σου πω και θέλω να με προσέξεις: στη ταινία, η μάνα του Σο Κοζούκι είναι και αυτή νίντζα! Την είχα δει με τον παππού μου στο 'Καπιτόλ' και βγαίνοντας από το σινεμά τον ρώτησα αν είναι και η γιαγιά μου νίντζα. Ο παππούς μου είπε "Όχι βέβαια!". Την ίδια στιγμή, η γιαγιά σιδέρωνε τραγουδώντας το μελλοντικό χιτ της Ευρυδίκης "Πόσο λίγο με ξέρεις".
Words of wisdom:
Cho Osaki: Only a ninja can stop a ninja.




7) Lock up (1989)
O Nτόναλντ Σάδερλαντ καταδιώκει τον Σταλλόνε. Είναι σα να κυνηγάει το Θέατρο Τέχνης το Περουκέ. Σε φυλακές. Beat THAT!
Words of wisdom:
Frank Leone: You can't break me!



8) The legend of Billie Jean (1985)
H Έλεν Σλέητερ (ξανά) στο ρόλο που μ' έκανε να κουρέψω τα μαλλιά μου! Μόνος μου! Ο αδελφός της κατά λάθος πυροβολεί έναν, ο πατέρας του ρίχνεται στην Μπίλυ Τζήν, μια κοπέλα παθαίνει περίοδο, η Αμερική κάνει ίνδαλμα το ανεξάρτητο πνεύμα της Μπίλυ και η Pat Benatar τραγουδά το 'Invincible'. Από το τίποτε γίνεται ένας χαμός! Σαν το 'Βαβέλ' αλλά με καλύτερα μαλλιά!
Words of wisdom:
Billie Jean: I'm Billie Jean Davis and I want to set the records straight!



9) Οι περιπέτειες μια μπέιμπι σίτερ (1987)
Η Ελίζαμπεθ Σου πριν βάλει βυζιά, μπούτια και παίξει στο "Leaving Las Vegas". Ένας νταλικέρης με γάντζο για χέρι, ένας γκαραζιέρης που μοιάζει με τον Θορ και δυο ανήλικοι που έχουν εμμονή με τις τσόντες. Με άλλα λόγια, μια ταινία που ξεκίνησε για την καλύτερη σεναριακή ιδέα για πορνό όλων των εποχών αλλά στην πορεία έγινε feelgood απογευματινή κωμωδία! Και μετά τσόντα!

Words of wisdom:
Gang Leader: Don't fuck with the Lords of Hell.
Chris: Don't fuck with the babysitter




10) Anaconda (1997)
H αλληγορική αυτή ταινία περιγράφει τους δυο αρχέγονους γυναικείους φόβους: το μέγεθος του φιδιού και τη Jennifer Loper! Jennifonda δηλαδή. Στο συγκεκριμένο έπος, το Τζενιφεράκι αποδεικνύει πως το μέγεθος δεν μετράει και αν είσαι επιδέξιο γκομενάκι, θα τα φέρεις βόλτα! Ακόμα και αν είσαι στον Αμαζόνιο με τον πατέρα της Αντζελίνας! Πολλά φίδια, πολλά μπούτια!
Words of wisdom:
Terry Flores: This film was supposed to be my big break, and it turned out to be a big disaster!




(Η σειρά είναι τυχαία και ένα μεγάλο 'ευχαριστώ' στην 'Τύπος Νυχτερινός' για την πρόσκληση! Δεν δίνω τη σκυτάλη σε κανέναν γιατί την προηγούμενη φορά είχα γκρίνιες!)

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eisai astoixeiwtos, malakas kai kompleksikos! Ntropi sou!

Alex A. είπε...

"H μόνη ταινία που έχω δει περισσότερες φορές από το Glitter είναι "Η μανούλα, το μανούλι και ο παίδαρος" με τη Βλαχοπούλου και την Ρένα Παγκράτι ("Τραβάμε το καζανάκι μωρή γιατί τρώμε καλά! Φάει σκατά!")."

Αμίμητος!!! Θεωρώ ότι το ορθογραφικό λάθος στο επώνυμο της Ρένας δεν έγινε ηθελημένα, αλλιώς θα παρεξηγηθούμε, ΟΚ; Ακούς εκεί Παγκράτι με "ι"... Σιγά μην είναι και Χίλτον-Ιλίσια...

Α, και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! Μόλις τώρα είδα το προηγούμενο ποστ... Μην ανησυχείς για το 35, μια χαρά ηλικία είναι - στο λέει ένας υποψήφιος φετεινός 40άρης που αισθάνεται καλύτερα απο ποτέ.

patsiouri είπε...

Χρόνια πολλά!!!
Καθώς η τούρτα θα τραγουδάει: "Μή..μή με ρωτάς..ξέρεις τι φταίει..και δέν υπάρχει άλλη λύυυυυσηηηηη...."

Provato είπε...

ΝΑΙ! ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΑΥΤΗ ΛΕΩ ΝΑΙΑΙΑΙΑ! ΜΗΝ ΜΕ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΦΥΓΩ ΠΟΤΕ! Σ' ΑΓΑΠΩ, Μ' ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΤΑΝΕΙ!

nanakos είπε...

Alex A., έχεις απόλυτο δίκιο! Ειλικρινά μου ξέφυγε γιατί με είχε συνεπάρει το σανσόν του πρότζεκτ! Το διορθώνω παρ' αυτά! Κι ευχαριστώ για την επισήμανση!

ΟΚ! Πρόβατε? Χαριτοδιπλωμένος & Άντζελα? Με ποιά αφορμή???!!!
YOU NEED TO PAY ATTENTION!

Provato είπε...

..στο αφιέρωσα ανόητε διότι μου άρεσε πολύ το Post και οι ταινίες σου! ότι και καλά σου τραγουδάω τους στίχους και τους εννοώ κιόλα!


μπεεε μην με μαλώνεις δεν αντέχω πια!

:-(

Ανώνυμος είπε...

Κύριε μου, you rule!!!!!!!

snikolas είπε...

απο το post σου λείπει το the goonies! (i thnink)

http://www.imdb.com/title/tt0089218/

nanakos είπε...

Nικόλα μου, σου ορκίζομαι πως το "Goonies" έδωσε μάχη μέχρι εσχάτων με το Ανακόντα! Και έπεσε μετά τιμών στην 11η θέση!

tzo είπε...

Μα τι βλέπεις...... ?
Τελικά ίσως και να είσαι σούπερ ήρωας!

Trilian είπε...

Ανακοντα; Ανακοντα; Ανακοντα; (σοκ) χιχι

Ανώνυμος είπε...

μιλάμε για την πιο σουρρεάλ συλλογή ταινιών που έχει γίνει ποτέ!!! δεν παίζεσαι!

enteka είπε...

κάποιες είναι και δικές μου αγαπημένες / you rule

nanakos είπε...

Έντεκα, δεν είχα καμία αμφιβολία!! :-)

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα,

έχεις ένα link για ένα mp3 που θέλω, το "μικρές ανήθικες προτάσεις". Δυστυχώς δε λειτουργεί, μπορείς να μου το στείλεις με e-mail?

gikostakis@yahoo.de