Παρασκευή, Μαρτίου 09, 2007

Μέρες Αμνησίας: 5η Μέρα

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ!

Καθόμουν ξαπλωμένος στον καναπέ. Κοίταζα το ταβάνι λες και είχαμε ραντεβού για να πέσει να με πλακώσει. Το μυαλό μου, αν και θεωρητικά άδειο, ξεχείλιζε από ερωτηματικά.
Η Αγγέλα δεν μου είχε φανεί και ιδιαίτερα ευχάριστος άνθρωπος. Για την ακρίβεια, έμοιαζε περισσότερο με 'Καγκέλα' παρά με 'Αγγέλα'.
Οι -υποτιθέμενοι- γονείς είχαν εξαφανιστεί από το πρωί. Θα πήγαιναν σε μια φίλη τους, τη Κινέτα. Απ' ό,τι κατάλαβα αυτή είχε ένα ρακούν που αυτοκτόνησε και ήταν πολύ στεναχωρημένη.
Η -υποτιθέμενη- αδελφή μου είχε μαζέψει κάτι παιδάκια στο σπίτι και τους επιδείκνυε το νέο goody-bag της Καλομοίρας.
Η -υποτιθέμενη- γιαγιά, που θα με πρόσεχε κιόλας, είχε πάει εκδρομή στον Άγιο Εφραίμ να δει τους δαιμονισμένους.
Το -υποτιθέμενο- κουνέλι του γείτονα δεν είχε εμφανιστεί...ακόμα.
Ήθελα να φτιάξω ένα καφέ αλλά δεν θυμόμουν πώς τον πίνω. Πεινούσα κιόλας. Στο σπίτι υπήρχαν μόνο κάτι μπάμιες. Αναπάντητες μπάμιες πάντου.
Όπως ήμουν ξαπλωμένος, παρατήρησα ένα φάκελο που ήταν κολλημένος με τσίχλες κάτω από το γραφείο. Το άνοιξα και βρήκα ένα dvd που έγραφε πάνω τ' όνομα μου και είχε τη φωτογραφία ενός χοντρού κανελί σκύλου με ξυρισμένα φρύδια. Έβαλα το δίσκο να παίξει και μ' έκπληξη με είδα να κοιτάω την κάμερα. Ήμουν εγώ ή κάποιος που μου έμοιαζε από ένα παράλληλο σύμπαν?

"Γειά σου Νανάκο! Είχα προβλέψει πως θα σου συνέβαινε αυτό κάποια μέρα γι' αυτό βρίσκομαι εδώ για να σε κατατοπίσω σε ορισμένα θέματα.
Καταρχάς, η οικογένεια σου αποτελείται από μια κοκκινομάλα στρουμπουλή, έναν συμπαθή μπαμπά με υποτακτική ψυχολογία, μια αδελφή που βαφτίζει όλους τους γκόμενους της φυσικομαθηματικούς και μια γιαγιά που ο φυσικός της χώρος είναι το αναμορφωτήριο. Δεν δικηγορείς και κυρίως, δεν έχεις καμία απολύτως σουπερ δύναμη! Το σπαθί που πιθανότατα ανακάλυψες είναι δώρο του Σο Κοζούκι από ένα ταξίδι στην Ιαπωνία. Είσαι καθηγητής 'Κουλεμανσόν' και ΔΕΝ μπορείς να πετάξεις! Δεν τρως φρούτα και λαχανικά, κάνεις μπάνιο με λάδι από τηγανιτές πατάτες και συλλέγεις περιτυλίγματα από τσιζμπέργκερς. Αγαπημένος σου ηθοποιός είναι ο Μάρκος Σεφερλής και all time favourite τραγουδίστρια η Τίνα Τράκου.
Σε περίπτωση που σου έχουν παρουσιάσει αρραβωνιαστικιά μάλλον θα έχεις γνωρίσει την Αγγέλα. Μην τους πιστέψεις και κυρίως μείνε μακριά της: κινδυνεύεις από την παροιμιώδη γκαντεμιά της και το ανέγγιχτο από τους αιώνες bushy -νι της! Γενικά, δεν σου αρέσουν και πολύ οι γυναίκες όπως επίσης δεν σου αρέσουν τ' αυτοκίνητα, το ποδόσφαιρο και ο στατικός ηλεκτρισμός.
Πίσω από το ψυγείο, υπάρχει ένα κουτί. Εκεί θα βρεις ένα κινητό με όλα τα τηλέφωνα που χρειάζεσαι, ένα πακέτο τορτελίνια που πρέπει να βράσεις 14 λεπτά, μια φωτογραφία σου από την Τυνησία και ένα κλειδί. Το κλειδί είναι άσχετο, το βρήκα στο δρόμο τυχαία. Τηλεφώνησε στη Πέππυ που 'χει γούστο να βλέπει μοναχά Ρίτσαρντ Γκιρ. Θα σου ζητήσει ένα κωδικό να της πεις. Ο κωδικός είναι "Σουρντάν-Μπουρντάν". Θα σου τα εξηγήσει όλα και κυρίως θα σου μιλήσει για τον Λέννυ. Αυτός κρύβεται πίσω απ' όλα όσα σου συμβαίνουν. Ή οι εξωγήινοι, δεν είμαι και πολύ σίγουρος.
Σου δείχνω ένα βίντεο ντοκουμέντο του χαρακτήρα σου. Ίσως με αυτό καταλάβεις καλύτερα ποιός είσαι, τι σου αρέσει και πού βαδίζεις. Ελπίζω να σ' επαναφέρει στη πραγματικότητα. Καλή τύχη



"

11 σχόλια:

vatraxokoritso είπε...

ΕΥΤΥΧΩΣ!!!

etalon είπε...

...εχει κατι απο ΤΟΝ ΧΟΡΕΥΤΗ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ εκδοσεις ΚΕΔΡΟΣ 1999 η ειναι η ιδέα μου?

nanakos είπε...

Etalon, ποιός χορευτής, ποιός ελαιώνας, ποιός Κέδρος?! Από χορό το μόνο που θυμάμαι είναι το Flashdance! Eκεί δεν έβγαζε το σουτιέν της από το μανίκι??

πολυβιος είπε...

είσαι ΘΕΟΣ!

hotel iris είπε...

ναι ΕΙΣΑΙ!

patsiouri είπε...

Nαί, το σουτιέν, χριστέ μου, φθονώ εκείνους που έχουν ΤΟΣΟ ΚΑΛΗ ΜΝΗΜΗ!!

Ανώνυμος είπε...

Όχι καλέ, εγώ θα σας πω, είναι η κινηματογραφική μεταφορά του "Παρ' το Λίζα και κάν' το κορνίζα" το τρίτο χορικό της γνωστής αρχαίας τραγωκωμωδίας.
A propo, και εγώ σιχαίνομαι τον στατικό ηλεκτρισμό, τι ζώδιο είστε;

loukoumaki είπε...

Αναπάντητες μπάμιες πάντου!!! Δεν ξέρω αν είσαι σούπερ Ηρωας αλλά σίγουρα είσαι το κατι άλλο!!!
Σε φιλώ ζουμερά!

An-Lu είπε...

Πάλι καλά!
Μην ξεχνας ότι εγώ σου είχα δώσει το hint για το λαμπραντόρ!
Είμαι η μοναδική σου φίλη!

Τυπος Νυχτερινος είπε...

Αγαπητέ, nanako παίζετε στις πεντάδες;
Έχετε μια πρόσκληση στο μπλογκ μου

tzo είπε...

Και τώρα βάλε μια βρεγμένη πετσέτα στο κεφάλι σου και βγάλε μέσα από τη μύτη σου τον κοριό! Οι "εξωγήινοι" παρακολουθούν!!!!