Δευτέρα, Ιανουαρίου 09, 2006

Ελεονώρα Vs Granny


Το Σάββατο το βράδυ - αργά το βράδυ- ήμασταν στο Γαλαξείδι. Έξω ψοφόκρυο! Οι επισκέψεις είχαν φύγει, οι γονείς είχαν πάι για ύπνο, η γιαγιά κοιμόταν στον καναπέ (όρθια), ο Λένυ δίπλα στο τζάκι, οι φίλοι όλοι είχαν πάει σ' έναν Γιάννη κι εγώ έπαιζα ανενόχλητος Bejeweled!
Κάποτε ο Λένυ αποφάσισε πως έφτασε πια η ώρα να πάει στο κρεββατάκι του πήγε και ξύπνησε τη γιαγιά προκειμένου να πάνε σπίτι τους. Κι εκεί που περίμενα να μου ανταποδώσει τη καληνυχτά την ακούω να λέει: "Να χαθείς, να χαθείς παλιοθήλυκο"!
Στη τηλεόραση είχε αρχίσει ένα Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα -σε επανάληψη- με την Ελεονώρα Μελέτη.

Κάπου εδώ πρέπει να σας ενημερώσω ότι ένα από τα δυο motto της γιαγιάς είναι το "Ρούλα ζεις εσύ μας οδηγείς!" (Το δεύτερο είναι το "Seek & Destroy" αλλά δεν είναι της παρούσης). Πες ό,τι θες. Βρίσε την. Κόψε της σύναταξη, το ΕΚΑΣ, τα 'Ατίθασα Νιάτα'. Πες της πως ο παπούς ήταν κρυφοΝεοδημοκράτης. Μόνο μη της θίξεις τη Ρούλα! Ούτε κόρη να την είχε! Ευτυχώς το Ρουλάκι φέτος δεν έχει εκπομπή και έχουμε ηρεμήσει από δηλώσεις όπως "Αχ Ρουλάκι μου, δεν θα κλείσω τα μάτια μου αν δεν γίνεις μάνα / Να δεις που η Ρούλα είναι έγκυος: ούτε για τον καμπινέ δεν σηκώθηκε σήμερα σε όλη την εκπομπή / Σε φάγανε οι δεξιώσεις (σσ Ρούλα) αντί να κάτσεις να σκαρώσεις κανά παιδί κλπ κλπ" Με λίγα λόγια η γιαγιά μισεί οποιαδήποτε άλλη πρωινού (με εξαίρεση τη Πασχαλιδού που τη συμπονά "επειδής ήντανε κι αυτή μετανάστης σα τον θείο το Φίλιππο τον Τρυπητό").

Το διακοσμητικό λοιπόν (σσ παλιοθήλυκο) πήγαινε στην καυμένη Ελεονώρα. Η οποία Λονώρα κοίταζε γλαρωμένη το εκκρεμές κάποιου κυρίου. Σύμφωνα με τη γιαγιά αυτός ήταν...

-Ένας μάγος που τον είχε φέρει πρώτη η Ρούλα και μετά αυτός τύλιξε με αλουμινόχαρτο τον Πύργο του Άιφελ και τον εξαφάνισε! Να δεις που την κοιμίζει.

Πράγματι. Η Λονώρα άρχισε να νιώθει μια ζάλη, μια χαημάρα λες κι έκανε μετεγγραφή στο LEPANTO της Πάτρας. Σωριάζεται καταή σα τη φοράδα και την απλώνουνε σε μια πολυθρόνα. Δεν φτάνει που την είχε πάρει ο ύπνος στη ίδια της την εκπομπή, την αρχίζουνε και στις ερωτήσεις: Τι περιμένεις από το νέο έτος; Είσαι ερωτευμένη αυτό τον καιρό; Αγαπάς τους συνεργάτες σου;
Όπως καταλαβαίνετε όλα αυτά είχαν εκνευρίσει τη γιαγιά σε τέτοιο βαθμό που ήταν έτοιμη να ζυμώσει τηγανόψωμα με ποντικοφάρμακο τέσσερα τυριά ειδικά για την Λονώρα.

- Δηλαδή τώρα θέλουν να μας πουν πως αυτή έχει κοιμηθεί;
- Περίπου.
- Κι αφού κοιμήθηκε γιατί μιλάει;
- Δεν κοιμήθηκε ακριβώς. Την υπνώτησαν δηλαδή φαίνεται να κοιμάται αλλά μπορεί να απαντήσει σε ό,τι την ρωτήσουν χωρίς να πει ψέμματα.
- Γι' αυτό δε ροχαλίζει;
- Ε, δε ροχαλίζουν όλοι οι άνθρωποι βρε γιαγιά.
- Εδώ ροχαλίζει ο σκύλος αυτή η αλόγα η γκανιάν δε θα ροχαλίζει; Εγώ σου λέω πως τα κάνει ψέμματα.
- Όταν σε υπνωτίζουν κάνεις ό,τι σου λέει ο υπνωτιστής και δεν μπορείς να πεις ψέμματα.
- Πάρτους τηλέφωνο τώρα και πες να μας δείξει τη κομπινεζόν της.
- Δεν γίνεται βρε γιαγιά αυτό στη τηλεόραση.
- Σωστά...ποιός έχασε το φιλότιμο για να βρει αυτή κομπινεζόν... Πόσω χρόνων να 'ναι δαύτη; Καμιά σαρανταριά;
- Τι λες ρε γιαγιά; Σαράντα αυτή;
- Κι εσύ μεγαλύτερη την κάνεις;
- Συμμαθητές ήμασταν στο σχολείο. Μια τάξη πίσω μου ήτανε.

- Μπα; Ξέρει και γαλλικά;
- Και γαλλικά κι αραβικά.
- Κι ο Βασιλάκης της Μπελίνας μιλάει αμερικάνικα αλλά δε βγήκε να ξεφτιλίζεται στη τηλεόραση άγιες μέρες που 'ναι ... Έχει κι αυτή παιδί;
- Δε νομίζω
- Πάλι καλά... Μόνο το Ρουλάκι δεν αξιώθηκε... Να, σώπα! Σαλεύει.

- Τι έγινε; Κοιμήθηκα; Δε θυμάμαι τίποτε!

- Α, δε θυμάται! Να χαθείς, να χαθείς παλιοελεηνή! Εμάς λένε γριές αλλά αυτές ξυπνάνε και δεν θυμούνται πως βρέθηκαν να κοιμούνται μ' έναν ξεβράκωτο γέρο δίπλα τους. Σα να ξυπνήσω εγώ με της Φιφής τον άντρα δίπλα μου και να μην ξέρω μετά πως βρέθηκα με δικό μου μίνι μάρκετ!
- Ήθελα να ΄ξερα που τ' ακούς όλα αυτά και τα ξεπατικώνεις;
- Η Γιωργία παίρνει όλα αυτά τα περιοδικά και μου τα διαβάζει. Σήκω Λεννάκο μου, πάμε να κοιμηθούμε κι άστες αυτές να νομίζουν πως θα γίνουν Ρούλες.

9 σχόλια:

snikolas είπε...

Νανάκο θα το ξαναπώ, η γιαγιά σου είναι πολύ jazz! Γουστάρω τρελά. Πρέπει να βγάζεις ΤΟ άπειρο γέλιο. Πρέπει να κάνεις post και μια photo της να την φανταζόμαστε την ώρα που σου τα λέει!

nanakos είπε...

Νικόλα δεσμεύομαι να την φωτογραφήσω την Τετάρτη που έχει επίσημη κοπή πίτ(σ)ας κάποιου συλλόγου. Εύχομαι να συνεχιστεί ο παγετός για να την απαθανατίσω με γούνα!

Idάκι είπε...

Και μετά έχουν λυσσάξει με τη Θεοπούλα... η γιαγιά σου Νανάκο είναι all the money, πάει τελείωσε!!!

πολυβιος είπε...

τελικά η τηλεόραση αντιγράφει τη ζωή. σούπερ η γιαγιά. καλημέρα.

Ανώνυμος είπε...

Καλά ότι είναι Jazz η Granny το είπα πρώτος, μη με κλέβετε, αλλά εδώ δεν πρόκειται απλά για Jazz, εδώ μιλάμε για uber alles, απλά δεν παίζεται η γυναίκα. Νανάκο δεν είχες προφανώς πληροφορηθεί για το cast του Καπουτζίδη γιατί τον ρόλο τον είχε στο τσεπάκι χωρίς προσπάθεια. Αναμένουμε Photo...

Ανώνυμος είπε...

Να μεταβιβάσεις την αγάπη μου στη γιαγιά σου (και στη φίλη Γιωργία) και να της πεις πως σύντομα θα είμαι πάλι κοντά της με 4 νέες εκπομπές πολύ λαμπερές κι εντυπωσιακές! Σου στέλνω με mail κι ένα σκαναρισμένο μου αυτόγραφο να το καδράρει!

Unknown είπε...

nanako πες μου ότι είναι η γιαγιά σου αυτή του 11880 να... φύγω τελείως ;) νομίζω ότι πρέπει να κάνεις μια πιο εκτενής αναφορά με φωτό κ.λπ. για αυτή τη φοβερή γυναίκα ;)

jojo είπε...

καλά φοβερή γιαγιά! και φαν της Ρούλας ε? ε, πως φαίνονται οι παλιές αξίες....:)
είναι ωραίο ναχεις τέτοιο άτομο στην οικογένεια.
δε βαριέσαι ποτέ!

Chrisa είπε...

Καλά η γιαγιά σου είναι υπέροχη!!! Παιδί μου γιατί έτρεχες με το ΕΚΑΒ την Παρασκευή (ή μάλλον δεν διάβασα καλά!!) Την Τετάρτη αναμένουμε φωτό!!!!