Τετάρτη, Ιανουαρίου 04, 2006

Hμερολόγια Χωρισμένων, Μέρος Α: Ο ΛουκαΝίκος.


Ο ΛουκαΝίκος είναι ο άνδρας που γνωρίζεις ένα καλοκαιρινό απόγευμα κι έχει όλα τα εχέγγυα για να τον συμπαθήσεις αμέσως: νόστιμος, έξυπνος, πνευματώδης και με καθαρά παπούτσια. Ήρεμος, δεν πίνει πολλούς καφέδες, ενημερωμένος, σταθερός, ρομαντικός. Έστω και αν στη δεύτερη ώρα της γνωριμίας σας σε ρωτάει με υπονοούμενο "Έχεις κανονίσει κάτι για τις διακοπές;"

Είναι ο τύπος του άνδρα που στο δεύτερο ραντεβού τον πιάνει ανακαψίλα από τα κλάμματα στη μέση της Πανεπιστημίου μέρα μεσημέρι γιατί ενώ μπήκατε μαζί στον Πάτση για cds, εσύ πετάχτηκες στο Μετρόπολις (μεσοτοιχία με τον Πάτση) για να ζητήσεις ένα cd που είχε εξαντληθεί στον Πάτση. Ο Λου μόλις συνειδητοποιεί πως λείπεις 9,5 δευτερόλεπτα τουμπανιάζει από τους λυγμούς γιατί πίστεψε πως "άλλαξες γνώμη για τη σχέση μας και μ' εγκατέλειψες". Για ένα αδυσώπητο δεκάλεπτο η βελόνα κολλάει στο "Μην μου το ξανακάνεις αυτό. Μην με ξαναφήσεις μόνο"!

Είναι ο άνδρας που όταν εσύ είσαι στα παρασκήνια του Fame Story και ζητάς αυτόγραφα από τη Ρουσλάνα αυτός σε βομβαρδίζει με μηνύματα στο κινητό: "Πρόσεχε εκεί που είσαι έχει πολλά καλώδια / Πρόσεχε μη χτυπήσεις σε κανένα προβολέα / Πρόσεχε μη σου ρθει η Ραλλία στο κεφάλι". Να σημειωθεί πως είστε στο τέταρτο ραντεβού κι ακόμα δεν ξέρει πως ανακατεύεις το Τρύλετ με το Φαμπουλόζο σε τρελλά πειράματα για να βρεις το γιατροσόφι κατά της κακοφωνίας!

Ο ΛουκαΝίκος είναι ο άνδρας που στις 8 μέρες της γνωριμίας σας Ιούνη μήνα, σχεδιάζει πως θα στολίσετε μαζί το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στο καινούριο του σπίτι. Μεταξύ δε σοβαρού και πιο σοβαρού, σου δηλώνει πως ο παιδικός σου φίλος δεν του έκανε και την καλύτερη εντύπωση επειδή δήλωσε πως προτιμά να πάει 5 μέρες διακοπές σ' ένα καλό ξενοδοχείο παρά ένα μήνα στο κάμπινγκ!

Ο ΛουκαΝίκος είναι ο άνδρας που το κρίσιμο βράδυ της αποχώρησης της Μάρως σε καλεί στο σπίτι του για πίτσα υπογραμμίζοντας πως σου έχει μια έκπληξη! Το ίδιο πρωί περιεργαζόταν ένα συνηθισμένο ντεοντοράντ σπρέυ (που εξεπίτηδες παράτησες δίπλα στο μπρίκι του καφέ) και έκανε την καταλυτική -για την σχέση σας- ερώτηση: "Αυτό τώρα πως δουλεύει;!"
Όταν μπαίνεις στο σαλόνι αντιλαμβάνεσαι πως τη δέκατη μέρα της γνωριμίας σας πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα στα ΧΙΛΙΑΔΕΣ διαφημιστικά φυλλάδια διακοπών ΟΛΑ σε εξωτικούς ελληνικούς προορισμούς όπως Ίμβρο, Τένεδο, Γαιδουρονήσια, πινέζα του χάρτη, "ένα νησάκι που δεν το'χει ο χάρτης και πας με στρώμα θαλάσσης" κλπ. Η απόφαση πρέπει να παρθεί το ίδιο βράδυ. Παράδοξο αν σκεφτείς πως πολλοί άνθρωποι βρέθηκαν στην εξορία από τη μια στιγμή στην άλλη.
Εκεί σ' έχει πιάσει ένα ψυχομπούκωμα άνευ προηγουμένου και από τη σκασίλα τρως όλη τη πίτσα και παρακολουθείς την Τσίλα στη Φάρμα. Denial!
Το βλέμμα άδειο. Ο ΛουκαΝίκος το παρατηρεί αλλά τον χαβά του : "Αυτή η κουκίδα λες να είναι νησί ή λεκές από τη πίτσα;" Σιωπή. Σιωπή. Ακόμα και η Τσίλα σιωπά. Και τότε...

Ο ΛουκαΝίκος σηκώνεται. Πάει στο παράθυρο. Κοιτάζει έξω. Και ρωτά: "Σκέφτεσαι ακόμα τον πρώην σου, έτσι δεν είναι;"
Είναι από τις στιγμές που ξαφνικά εκει που τρως τη πίτσα και σκέφτεσαι τα 3 πράγματα που θα έπαιρνες μαζί σου σ' ένα ερημικό νησί νιώθεις πως κάποιος εκεί ψηλά σε λυπάται. Μέσα στο κεφάλι σου χορεύουν δεκάδες μαζορέτες αλλά εσύ πρέπει να παίξεις το δράμα. "Δυστυχώς ναι". Τι κι αν δεν ξέρεις που ακριβώς αναφέρεται αφού δεν του έχεις μιλήσει για το παρελθόν σου. Πες ναι και κάτι θα βγει.
Σιωπή ξανά. Τι κοιτάει από το παράθυρο αφού σε ακάλυπτο βλέπει;
Σε αυτό το δραματικό -αν και ευτυχές- twist of events αποφασίζεις πως η καλύτερη 'πιλογή για outro είναι ο Γιάννης Πάριος: "ΛουκαΝίκο... εγώ λέω να πηγαίνω".
"Τι δαίμονα πια γίνεται σ' αυτό τον ακάλυπτο κι έχει απορρουφηθεί αυτός τόσο που δεν λαλεί;"
Πες ένα βαρύ, δραματικό, βουρκωμένο "Καληνύχτα ΛουκαΝίκο" κι άμε στην ευχή της Παναγίας.

Ο ΛουκαΝίκος είναι ο άνδρας που τις επόμενες μέρες θα σου τηλεφωνήσει για να δει πως είσαι μετά τον χωρισμό. Ακόμα κι αν βουρκώσει φαντάσου τον εαυτό σου συγκαμμένο στην άγονη γραμμή και πολύ διακριτικά αποθάρρυνε τον.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλό, καλό, αλλά για πες μου κι εμένα τον τρόπο να απαλλάσσεσαι χωρίς να κάνεις ο ίδιος μεγάλη προσπάθεια, είναι κάτι στο βλέμμα, είναι η μουγκαμάρα για πολύ ώρα, τι είναι;
(Γιατί δεν πιστεύω στον από μηχανής θεό γενικά.)

snikolas είπε...

Hahahaha, περιμένω και το μέρος Β! Έχει και κοριτσάκια σαν τον ΛουκάΝίκο, κάνε και ένα τέτοιο post σε παρακαλώ.

so-de-lovely είπε...

Απλως θελω εδω να σου υπενθυμίσω οτι θα μπορουσε κάλιστα να ειναι και ΤιταΝίκος αφου καλιστα απο τις καταρες σου θα ξεφούσκωνε το στρωμα καταμεσης στο πελαγο και μετα ξερεις... σκατα! Θα σε αφηνε να πνιγεις, με πονο καρδιας βεβαια.

Photography είπε...

hey nice article. thanks.

beep beep είπε...

Εδω μπαινει και το γνωστο ποιηματακι του Ντινου Χριστιανοπουλου
'Μ'ενα Λουκα και μ'ένα Νικο εξασφαλισα λουκανικο'

nanakos είπε...

Dear Y, για όλες τις περιπτώσεις ισχύει το κλασσικό αγαπημένο χιτ "Η σιωπή είναι χρυσός". Και φυσικά όταν ο/η άλλος/η σε ρωτήσει "Μα καλά, δεν έχεις να πεις τίποτε;" κοίταξε τον/την βαθυά στα μάτια και πες "Η σιωπή τα λέει απόψε όλα...Άννα Βίσση"

Αγαπητέ Νικόλα, δυστυχώς τα πράγματα για τα κοριτσάκια είναι πιο δραματικά. Ξέρω μια τρελλή που κουτουπώθηκε με έναν για 17 λεπτά και 1,5 μήνα μετά πιστεύει ότι είναι ένα βήμα πριν της εκκλησιάς την πόρτα. Ναι Νικόλα μου! Σκέψου και να είχαν ξαναμιλήσει ή ξανασυναντηθεί μετά από εκείνο το βράδυ!

snikolas είπε...

17 ολόκληρα λεπτά; Και δεν παντρεύτηκαν; Ααα το δύστυχο κορίτσι τι έπαθε… :)

mindstripper είπε...

Πάω στοίχημα ότι αγαπημένος καλλιτέχνης της εν λόγω κοπελιάς είναι ο Πυροβολάκης. :-P

. είπε...

τα κοριτσάκια τα κράζετε συνεχώς..

κράξε απλά άλλο τύπο άντρα. ;)

nonplayer είπε...

Νανάκο εγώ έχω υπαρξιακή απορία! Είναι προσωπικές εμπειρίες αυτά που λες και όσα έρχονται;

nanakos είπε...

Α, ρε Μαίανδρε!! Όλο απουρίες μου είσαι!!!
Μαριλίνα, έρχονται και άλλοι τύποι - που σίγουρα έχεις συναντήσει, έστω κάποιους απ' αυτούς!

Ανώνυμος είπε...

Εγω αλλο θέλω να ρωτήσω: τελικά σου έπεσε κανένας προβολέας στο κεφάλι; έπαθες ηλεκτροπληξία; μπερδεύτηκες στα καλώδια;

nanakos είπε...

Παύλε, τίποτε από αυτά τελικά δεν συνέβη ΑΛΛΑ για κάποιο ανεξήγητο λόγο εμένα και άλλους δυο φίλους μου (επιφανείς μπλόγκερς που δεν θέλουν να αποκαλυφθεί πως παρακολουθούν ριάλιτι)ένας υπεύθυνος της παραγωγής μας ζήτησε να βιαστούμε γιατί σε λίγο θα ξεκινούσε το νούμερο μας! Αναφερόταν σε ένα νούμερο της Καλομοίρας με ξυλοπόδαρους και χορευτές με rollerblades! Για μερικά δευτερόλεπτα σκεφτήκαμε το αδιανόητο αλλά τελικά αποφασίσαμε να προφυλάξουμε τη καριέρα της Καλομοίρας!! Αν και θα είχε πολύ πλάκα!