Κυριακή, Μαΐου 15, 2005

Sunday Bloody Sunday

The-legalise-catatonia-script
Χαράματα Kυριακής. Σηκώθηκα να σεργιανίσω τους δρόμους μιας πόλης που ακόμη δεν ξύπνησε. Κάτω από σκεφτικό ουρανό, σχεδόν ανακριτικό. Αιωρούμενος στην κόψη των αναζητήσεων, με βήματα μηχανικά και χαμόγελο περίπου πέτρινο. Τίποτε δεν ανασαίνει. Στα πρωτοσέλιδα φόβος και σκοτάδι. Στη πλατεία ερημιά. Στο λιμάνι νερό μα θάλασσα πουθενά. Οι περαστικοί πάντα περαστικοί. Ποιός θυμάται? Ποιός ψιθυρίζει? Κανένας ήχος, καμία μελωδία. Γιατί τόση σιωπή στον κόσμο? Οι ερωτήσεις σα σκάλα που οδηγεί στο πουθενά. Στην άβυσσο μέσα μου. Στο κενό που γεννιέται ξαφνικά και πεθαίνει εξίσου απρόσμενα. Οι στάχτες του όμως πάντα ζεστές. Σαν απειλή. Σαν να ξέρεις πως ο δήμιος θα επιστρέψει. Ο δήμιος πάντα θα επιστρέφει. Ακόμα και τις Κυριακές.

The abridged script
Κυριακή 8.00 το πρωί. Το κοπρόσκυλο με ξύπνησε και με φρίκη ανακάλυψα πως είχε μασήσει το 'Livestrong' βραχιόλακι και μια βάτα που είχε ξεμείνει από το 1986. Στο δρόμο κι άλλοι αγουροξυπνημένοι γονείς που μιλάνε τρυφερά στα βλαστάρια τους ¨Χέσε ρε κωλόσκυλο μπας και ξεραθούμε λιγάκι σήμερα¨. Το μυαλό θολωμένο, νυσταγμένο. Γεμάτο ερωτήσεις. Πόσα ψέμματα είπε η Μιλένα στη t.v.? Ποιά νομίζει πως είναι η Έλλη Κοκκίνου και κάνει 2 χρόνια να βγάλει καινούριο δίσκο? Ποιό αυτί με βαραίνει περισσότερο να γύρω να κοιμηθώ λιγάκι εδώ χάμου στο παγκάκι? Λεμονάτο ή γιουβέτσι? Βουνό ή θάλασσα? Όταν παίζω μόνος μου μπιρίμπα με συμφέρει να κλέβω? ¨Λένυ, αν δεν χέσεις γρήγορα προβλέπω ν' αρχίσω ν' αναρωτιέμαι ποιός είμαι, που πάω, γιατί παραπατάω¨.

Υ.Γ. Παράκληση στους απανταχού μανιοκαταθλιπτικούς bloggers: Αν αγαπάτε το blogging , σταματήστε να γράφετε. Μην αφήνετε τους ψυχοθεραπευτές να πεινάνε.

14 σχόλια:

Revekka είπε...

πω πω πω !!!!Πώς μιλάτε έτσι στα σκυλάκια σας????

nanakos είπε...

Και που να δεις πως μιλάμε σε μερικούς ανθρώπους!!!

Storyteller είπε...

θου Κύριε....

Revekka είπε...

Σε ανθρώπους δεν με νοιάζει!!!!!Στα σκυλάκια όμως με πειράζει!!!!!!!!!!!!!!Φτου σας!!

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΛΟΙΕ!

Ανώνυμος είπε...

Αχ, το σημερινό πρώτο σας κειμενάκι με κατασυγκίνησε. Τι χαρά να υπάρχουν τόσοι καταθλιπτικοί τύποι σε αυτή την πόλη! Πραγματικά σε συμπονώ και εύχομαι να φουντάρεις όσο πιό σύντομα γίνεται. Η λύτρωση!

nanakos είπε...

Μπαααα!!! Δεν βλέπω να φουντάρω άμεσα! Έχω πολλά κόλυβα να μασουλήσω ακόμα!

Ανώνυμος είπε...

Αν στο σκατόσκυλο βάλεις ένα ταμπόν με λίγο λαδάκι (μαγειρικό) θα έχεις τέλεια αποτελέσματα. Πρώτον: θα μπαινοβγαίνει εύκολα. Δεύτερον: Δεν θα κλάνει το βράδυ. Τρίτον: Θα τραβάς το κορδονάκι-θα χέζει το σκυλάκι. Τέταρτον: Θα κοιμάσαι όσο θες τα πρωινά της Κυριακής και έτσι θα μπορέσεις να εκμεταλευτείς το Σαββατόβραδο με το καλύτερο τρόπο!

Ανώνυμος είπε...

Τα κόλυβα κάνουν αέρια με αποτέλεσμα σε συνδιασμό με το σκυλάκι να αντιμετωπίσει πρόβλημα η περιοχή σου!

nanakos είπε...

Μα αγαπητέ μου, αν τα φας τα κόλυβα μαζί με το τσουρεκάκι τότε αποφεύγονται οι εξαερισμοί. Όσο δε κι αν σου φαίνεται περίεργο, δόκιμασα το ταμπόν στο σκύλο αλλά έκλασε με σύναμη κι έφυγε το ταμπόν κι έσπασε κι ένα βάζο, σατσούμι αν έχεις ακουστά! Τα φιλιά μου στη Βέρα.

Ανώνυμος είπε...

Μα τι λες? Άμυλο με άμυλο πάει? Αν μπερδεύεις δε και τα άμυλα την έχεις πατήσει. Πρέπει να μάθεις να κάνεις συνδιασμό τροφών. Το τσουρέκι πάει με τη σαρδέλα. Το κόλυβο αν το συνδιάσεις με λίγο λαπά θα προλάβεις τα δύσκολα. Τα σατσούμι δεν είναι και τόσο πολύτιμα! Ψαξε για κάτι καλύτερο τωρα που έσπασε η αντίκα. Ευκαιρία. Την Costa Boda την ξέρετε?

Ανώνυμος είπε...

Τι να υποθέσω; Δεν παίρνω απάντηση και ανησυχώ. Τι μπορεί να έχει συμβεί; Μπα, μάλλον ο κόπρος θα τα σκάτωσε πάλι. Εκτός κι αν έχεις πέσει στο χρυσό οδηγό και ψάχνεις την Costa Boda.

Ανώνυμος είπε...

Να σου πω ανωνυμε σταματα να ταπεινωνεις αδυσώπητα το Νανακο γιατι δεν ξερεις τι εχεις περάσει στη ζωή του με τα κωλάντερα των σκυλων που βουλώναν και ξεβουλώναν και αναγκαζόνταν κάθε λίγο και λιγάκι να σοδομίζει με ένα μαρκαδόρο το φτωχο κουτάβι μέχρι που έγινε άγγελος κι αναλήφθηκε σους ουρανούς.
Αμήν!

Ανώνυμος είπε...

Μα politsa μου τι είναι αυτά που λες? Περιγράφεις το Nanako σαν ενα αδίσταχτο κτυνοβάτη με σαδιστικές τάσεις στα άμοιρα ζώα. Το "φτωχό κουτάβι" ζει απ' ότι ξέρω (ακόμα...). Καλό σημάδι! Αν όμως διοργανώσετε "τελετή" περιμένς πρόσκληση κι εκεί να δείτε τι έχει να γίνει...