Τρίτη, Μαΐου 17, 2005

Αυτό που θέλουν οι γυναίκες

Κάθε μεσημέρι ο κος Μικρούτσικος προσπαθεί να λύσει το μυστήριο σχετικά με "Αυτό που θέλουν οι γυναίκες". Προσωπικά είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα μπορούσε να ρίξει φως στο μυστήριο - η εκδοχή λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ'αγόρι τους, μάλλον ακούγεται παλιακιά. Η (απολύτως πραγματική) ιστορία όμως μιας φίλης μου ίσως να δώσει μερικές απαντήσεις.
Χθές βράδυ το Μαρινάκι με τα φουντωτά μαλλιά (a.k.a. η Κατσαρή) βγήκε το χιλιοστό embarassing ραντεβού της με τον Χρίστο. Εκείνη 27, εκείνος older than time. Πρέπει να είναι γύρω στα 53 αλλά όταν είσαι 53 και νομίζεις πως μοιάζεις με 30, τότε τελικά μοιάζεις 70. Ειδικά όταν έχεις βαμμένη καράφλα, ξυρισμένες μασχάλες και στήθος, ελάχιστα δόντια, βραχιόλια στα χέρια (υποτίθεται πως βοηθούν την καρδιά/το ζάχαρο/την ουρία θα σας γελάσω), μακρύ νύχι στο μικρό σου δαχτυλάκι και (σύμφωνα με υπολογισμούς της παρέας) πουλί μικρότερο κι από γόμα. Η Κατσαρούλα όμως τον ηράσθη! Αγάπησε αυτόν και τα μικρο-ελαττώματα του (την γυναίκα, τα 3 του παιδιά, την γκόμενα του, τη δεύτερη γκόμενα του, τη τσιγκουνιά του). Του μαγειρεύει (αποφεύγει τις σαλάτες γιατί τον πειράζουν στα εντεράκια), του πλένει και του σιδερώνει τις σωβρακοκυλόττες, του παίρνει την πίεση, τον συνοδεύει σε διάφορες κηδείες - ίσως για να τον εξοικειώνει με το χώρο- και ονειρεύεται... Ονειρεύεται πως ο λεβέντης της κάποια μέρα θα πάρει διαζύγιο από γυναίκα και γκόμενες. Ονειρεύεται πως μια μέρα θα της πει ότι την αγαπάει ακόμα και αν δεν έχει μαγειρέψει. Ονειρεύεται πως θα βγούν ένα βράδυ έξω κι αυτός δεν θα την συστήσει σε φίλους λέγοντας "αυτή που σου'λεγα". Ονειρεύεται πως μια νύχτα θα τον μεθύσει και πάνω στην υποτιθέμενη καύλα του θα του φορέσει ένα από τα προφυλακτικά που έχει τόσο αριστοτεχνικά τρυπήσει και θα μείνει έγκυος γιατί τέτοιο DNA δεν πρέπει να χαραμιστεί (πιθανό όνομα για το παιδί "Ντέμιαν"). Στο μεταξύ, θα έχει θάψει τους γονείς και λοιπούς συγγενείς της που, μόνο χαρμόσυνο δεν θα πουν το γεγονός.Το "παιδί της ορφάνιας" θα μεγαλώσει με τη μανούλα του που θα μείνει αιώνια πιστή στη μνήμη του εκλιπόντος κουβαλητή, και με τη συνταξούλα τους θα τα κουτσοκαταφέρνουν - τουλάχιστον θα φτάνει για εισιτήρια λεωφορείου για να πηγαίνει μέχρι το νεκροταφείο και να τον σκατοψυχάει. Τουλάχιστον θα έχει φέρει στον κόσμο το παιδί μιας αγάπης. Είναι κρίμα που πιστεύουμε πως σ'αυτή τη χώρα μόνο ο Ζαχαράτος "Ζει ένα δράμα".

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νανάκο μου, προτείνω να στείλετε στη φίλη σου δώρο έναν 25άρη βενζινά για ένα διήμερο και μετά θα πάψει να ονειρεύεται τον μαλάκα.!

Revekka είπε...

Μπορείς να τον στείλεις και σε μένα!

nanakos είπε...

Οκ Ρεβέκκα μου! Νομίζω πως έχει αδυναμία στις άνοστες!

Revekka είπε...

Μπορώ να γίνω η χειρότερη...Θα στον φτιάξω τον τύπο!Και απλά σου λέω ότι δεν κάνω πλάκα...

Storyteller είπε...

Εγώ λέω να στείλεις τη φίλη σου στο γηροκομείο Αθηνών ή σε άλλο ευαγές ίδρυμα ηλικιωμένων! Τουλάχιστον έτσι θα επιτελεί και Θεάρεστον έργον... αφού της αρέσει το nursing! Ασε που μπορεί και κάποιο (άλλο) χούφταλο να της γράψει και τίποτα (ενα δυαράκι, μια γκαρσονιέρα βρε αδερφέ...κατιτίς) και να κάνει την τύχη της...γιατι με το τζόβενο που τα έχει μπλέξει δεν βλέπω προκοπή!

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως στο συγκεκριμένο κείμενο ο ποιητής δεν καυτηριάζει τη διαφορά ηλικίας αλλά τη νοοτροπία μερικών γυναικών και την αυτοκαταστροφή που συχνά δείχνουμε επενδύοντας σε σχέσεις χωρίς μέλλον.Λίγος εξευτελισμός, λίγη ταπείνωση, πολύς καημός μέχρι μια μέρα να ξυπνήσουμε από τον εφιάλτη που όλοι βλέπουν εκτός από εμάς.

Ανώνυμος είπε...

Thelw na ta ftiaxw me ton efialth twra. Ginetai?