Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2009

Αγαπημένη μου Γιάννα,

συγγνώμη που καθυστέρησα να σου απαντήσω στο τελευταίο σου μήνυμα αλλά δεν άδειασα. Ετοιμάζομαι, βλέπεις, για διακοπές και όλη μέρα δοκιμάζω αναπνευστήρες και συνδυασμούς φρούτο - καπέλο.
Ομολογώ πως αρχικά δεν καταλάβα το σιβυλλικό σου sms: "Νανάκο μου είμαι στο Αβγανιστάν με τη Δέσπηνα και χαζέβουμε μπιτζάρ. Πλήτο. Θα το κλείσο το μπορντέλλο. Φιλιά στη γιαγιά".
Απόρησα. Καταρχάς γιατί είχες τουλάχιστον 4 σωστά ορθογραφημένα λέξεις. Ανησύχησα. Και κυρίως προβληματίστηκα γιατί πριν λίγες μέρες είδα στον χασάπη την Τζελιμπίνα και μου είπε πως οι δουλειές στο 'σπίτι' πήγαιναν πολύ καλά. Τους έβαλες και κλιματισμό, έμαθα. Ανοιχτοχέρα όπως πάντα. Δεν τα λυπάσαι τα ευρώ.
Την επομένη,βέβαια, έμαθα για την εφημερίδα και τον σταθμό και κατάλαβα τί εννοούσες. Καλά έκανες και τα έκλεισες και σε συγχαίρω για την απόφαση σου. Τί την ήθελες την εφημερίδα? Αφού οι νυχάρες σου είναι σαν του κοάλα και δεν μπόρεσες ποτέ να την ξεφυλλίσεις. Ακόμα κι όταν έγραφαν για σένα, έβαζες την Πιπί και στα διάβαζε - δεν είναι φοβερό πως κανείς δεν έχει καταλάβει ακόμα πως δεν έβγαλες ούτε το Δημοτικό?! Θυμάμαι που βλέπαμε το "Φάλκον Κρεστ" και ζητούσες από τον Θόδωρο να σου διαβάζει τους υπότιτλους γιατί 'ξέχασες' τα γυαλιά σου - μόνο εσύ και η θεία μου η Ντίνα είστε τόσο πειστικές όταν το λέτε. Από οικονομικά δεν σκαμπάζεις γιατί είσαι δυσλεκτικιά και μπερδεύεις τους δεκαδικούς, ραδιόφωνο δεν ακούς γιατί είσαι θεόκουφη και στο ιντερνέτ δεν μπαίνεις γιατί, όπως πολύ σοφά λες, όταν ήσουν παρούσα στα εγκαίνια του τηλέγραφου τί να σου πει το διαδίκτυο.
Εδώ γενικά το κλίμα δεν είναι και πολύ υπέρ σου. Κάτι για εργαζομένους που έμειναν χωρίς δουλειά λέγανε, κάτι για την ιστορική εφημερίδα, δεν κατάλαβα για να είμαι ειλικρινής. Οι άνθρωποι είναι τόσο κοντόφθαλμοι. Αντί να σ' ευγνωμονούν που ακούστηκε η Ελλάδα στο εξωτερικό, για άλλη μιά φορά, χάρη σ' εσένα σε κατηγορούν κι από πάνω. Εγώ καταλαβαίνω πως μετά τους Ολυμπιακούς ήθελες να ξανακάνεις σαματά. Είχες απόλυτο δίκιο - ειδικά η τελευταία φήμη πως έκανες παζάρια για ν' αγοράσεις εκείνη τη φάλαινα για την πισίνα σου
στη Φαλούν με είχε κάνει έξαλλο. Μέχρι άκαρδη σε είπαν. Βάντα σε ανέβαζαν, Βέηντερ σε κατέβαζαν. Από τους Έλληνες λείπει το όραμα. Γι' αυτό κυβερνάει ακόμα το Χοντρό.
Ήσουν όμως και άτυχη. Εκεί που όλοι σε σκατοψυχάγανε, πέθανε ο Μάικλ Τζάκσον και το κοινό έπαθε μετατόπιση ενδιαφέροντος. Προσπάθησα να διαρρεύσω την φήμη πως τον ξέκανες γιατί είχε αρχίσει να σου μοιάζει υπερβολικά αλλά δεν έπιασε.
Εγώ σε στηρίζω και σ' αγαπώ γι' αυτό που είσαι και κυρίως για την υπόσχεση σου να μου κάνεις δώρο τις Pussycat dolls στα επόμενα γενέθλια μου. Οι υπόλοιποι εδώ βέβαια δεν έχουν τα ίδια αισθήματα και απειλούν πως αν σε πετύχουν στα Selfridges' θα σε πάρουν με τα βιολογικά. Ευκαιρία να δεις αν άξιζε τα λεφτά του το ατσαλόπλεγμα που έντυσες το κρανίο σου. Αν συνεχιστεί τούτη η βαρυθυμία στο ανέκφραστο πρόσωπο σου προτείνω να πάρεις ένα αέτωμα από το Βρετανικό Μουσείο στη πλάτη και να έλθεις στην πατρίδα κολυμπώντας. Ή με μονόροδη μπισικλέτα. Ούτε εκλογές δεν θα κάνουμε, κατευθείαν στο Μαξίμου να πας και να ξεβιδώσεις τα ποδάρια σου στον καναπέ.
Να προσέχεις την ουλίτιδα και να μου στείλεις εκείνο το μπακιρένιο τάσι που βούτηξε ο Θόδωρας από το σπίτι γιατί η γιαγιά ακόμα το κλαίει.

Τα φιλιά μου.

9 σχόλια:

Αλλοτριωμένη είπε...

Τα σέβη μου, ω πολυχρονεμένη μου πανκακιοτάτη.

Ταχυδρόμος! είπε...

Γκρρρρρρρρρρρρρ!!

An-Lu είπε...

Άρφ!

kangerlussuaq είπε...

Προσπάθησα να διαρρεύσω την φήμη πως τον ξέκανες γιατί είχε αρχίσει να σου μοιάζει υπερβολικά αλλά δεν έπιασε.

Όπως και να το κάνεις, έχει μια δόση αλήθειας...

Ανώνυμος είπε...

Από το μεσημέρι που το διάβασα το σκέφτομαι και γελάω... ήθελα να 'ξερα πώς περνάει τη μέρα του το μυαλό σου. Υπέροχα υποθέτω!

Μαρία Κ. είπε...

Για γέλια,
πολλά γέλια λέμε,
και κλάματα μαζί!

nanakos είπε...

Κanger..., αυτό είναι λίγο άδικο βέβαια για τον MJ αλλά δυστυχώς είναι αλήθεια.

Ανώνυμε, το μυαλό μου κοιμάται περίπου 20 ώρες την ημέρα. Ξυπνάει όταν εγώ κοιμάμαι. Ποτέ δεν θα μάθουμε τί γίνεται εκεί χάμω.

Μαρία, δυστυχώς!

Σουσουράδα είπε...

Τρελό αγόρι, πού βρήκες φωτό με τη Βάντα; Αλήθεια... πού τα σκέφτεσαι όλα αυτά; Κάτι τέτοιες στιγμές νιώθω πιο χαζή κι απ'τα βερύκοκα Μπεμπέκου!

Ανώνυμος είπε...

Axxx! Γύρισε ο παλιός καλός Νανάκος! Και πόσο τον είχα νοσταλγήσει......
Τον Χοντρό τον φωνάζουμε Μπομπό στα φόρουμς. lol lol
Elanor