Τρίτη, Δεκεμβρίου 19, 2006

ΠΩΣ ΝΙΚΗΣΑ ΤΟΝ ΠΥΡΕΤΟ

Τα τελευταία 24ωρα ήταν πολύ κρίσιμα. Φάρμακα, αντιπυρετικά, αντιβιώσεις, σιρόπια. Και πάνω απ' όλα συμβουλές: να πίνω νερά, να πίνω χυμούς, να κοιμάμαι, να κάνω ζεστά ντους κλπ κλπ. Ξαπλωμένος στο κρεββάτι με το Λέννυ να με κοιτά με βδελυγμία κάνοντας ανελέητο ζάππινγκ με σκοπό να μου τηγανίσει και τον εγκέφαλο.
Τα βράδια κουτουλούσα σε όποια κάσα όποιας πόρτας βρισκόταν στο διάβα μου. Ο δρόμος για ένα ποτήρι νερό ήταν ένα ναρκοπέδιο από καρούμπαλα και μώλωπες.
Ο ύπνος βαθύς σα λήθαργος γεμάτος εφιάλτες: ήμουν λέει στη Θεσσαλονική - γνωστή για τον άκρατο ερωτισμό της - και πήγαινα σε έναν γάμο με τον Βασιλάκη, ο οποίος αντί να συνοδεύει τη Μίνα, συνόδευε τη Χάλι Μπέρι. Και μόλις φτάσαμε στην εκκλησία, θυμήθηκα πως έπρεπε να φύγω γιατί είχα να γυρίσω το βίντεο κλιπ ενός τραγουδιού του Σότη Βολάνη. Το μόνο καλό ήταν πως στα κουπλέ θα φορούσα το μαύρο μου το κουστούμι, που πολύ μου πάει, και στα ρεφρέν θα φορούσα ένα ροζ παλτό και θα κρατούσα μια τετράγωνη ομπρέλλα. Τρία βράδια το ίδιο όνειρο.
Την αρρώστια όμως τη νίκησα μόνος μου. Χτες βράδυ έδωσα την οριστική μάχη με τον πυρετό και τον γονάτισα. Όχι με φάρμακα και αηδίες. Άλλα με μια μεγάλη πίτσα με πεπερόνι και διπλό τυρί, 8 κομμάτια φτερούγες μπάρμπεκιου, 8 πικάντικες κοτομπουκιές και 6 μπαστουνάκια σκορδόψωμου. Kι εκεί που η συμβατική ιατρική απέτυχε, η Dominos' Pizza θριάμβευσε!
Ξεράθηκα στον ύπνο σαν ανακόντα για περίπου 10 ώρες! Κάποιες στιγμές με άκουγα να ροχαλίζω και να γλύφω από τα χείλια μου μπάρμπεκιου σος που είχε ξεραθεί. Είμαι βέβαιος αγαπημένε μου αναγνώστη πως με έχεις σιχαθεί από τα τρίσβαθα της μαύρης σου ψυχής αλλά λίγο με νοιάζει! Γιατί σήμερις το πρωί - πριν μισή ώρα δηλαδή - ξύπνησα περδίκι! Ούτε πυρετός, ούτε πονεμένα κόκκαλα, ούτε βουλωμένη μύτη, τίποτε, τίποτε! Ρεκτιφιέ κανονικό!
Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος! Το βράδυ θα πάρω τη Μπουλού και θα πάμε βόλτα και σινεμά και για φαγητό και θα κάτσω και κάτω από λαμπιόνια και θα με βγάλω πολλές πολλές φωτογραφίες να 'χω να με θυμάμαι!

Υ.Γ. Ελπίζω αυτή η εξομολόγηση να γίνει πηγή έμπνευσης και δύναμης για ομοιοπαθούντες και αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει σχετικά με τη ζωή και το έργο του Γιάννη Κατέβα, τον οποίο έχει εδώ και πολύ ώρα η Μενεγάκη και τον λιβανίζει. Ποιός είναι, τι έχει πει και το κυριότερο ΓΙΑΤΙ επιστρέφει! (Για να μην παρεξηγηθώ εγώ La Sousourela παρακολουθώ αλλά δυό φορές άλλαξα κανάλι κι έπεσα πάνω στον Mr Misery 1974).

18 σχόλια:

BLUEPRINTS είπε...

Το ότι στο χωριό δεν υπάρχει Domino's μπορεί να σημαίνει ότι οι δικοί μου δεν θα αναρρώσουν ποτέ ή και άλλοι τύποι pizzas κάνουν την δουλειά τους;

billzouk είπε...

Συνοδευα εγω την Χαλι Μπερυ;;; Δεν το θυμαμαι!

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Το ότι στο χωριό υπάρχουν και μαντζούνια το ξέρεις?
Αν το συνδύαζες και με λίγη τσικουδιά θα έκανες χρόνια να αρρωστήσεις ξανά.
Καλώς μας γύρισες.

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη Κατέβα??? Γαμώτο, δέ γίνεται να μου έχει ξεφύγει, πάω να βάλω Μενεγάκη, θα ήθελα πάντως εσύ που τα ξέρεις να με πληροφορήσεις για την τρέχουσα καλλιτεχνική πορεία της αλήστου μνήμης Φωτεινής Πατσιούρα, δέν αντέχω άλλο, μου λείπει!!!! Μέχρι και το nickname το έχω καβατζώσει χρόνια εξαιτιάς της, γιατί τόση μυστικότητα γαμώτο???
-Καλή βόλτα, φιλακι στο σκυλάκι!!

enteka είπε...

nanako δεν το νίκησες μόνος τον πυρετό! we were praying for you

Γιάννης Κατέβας: δεν ξέρω τι είναι, αλλά τώρα θα σκάσω αν δε μάθω

Κυρία Πατσιούρα: Πριν κανα χρόνο ήμουν σε λεωφορείο του Κτελ που καθώς έφευγε απ' το κέντρο της Αθήνας την είδα σε ένα παρακμιακό καφέ σε τραπεζάκι έξω. [Πιστεύω ότι τούτο το sighting έχει τόση σημασία όση τα συχνά sightings του Έλβις σε διάφορα μέρη του κόσμου.]

:)

Xilaren είπε...

νάου δε κουέσιον ιζ: πώς θα εκδικηθείς τη mavri tapa?

alienlover είπε...

ήμουν σίγουρη πως θα την έβρισκες τη λύση.Τώρα όμως πρέπει να βρεις τρόπο να την εκδικηθείς. Μπορώ να σου βρω ότι δηλητήριο θες (τα κονέ της σχολής βλέπεις..)

nanakos είπε...

Δεν ξέρω για τί να πρωτονιώσω blessed: για τον πυρετό που έπεσε ή για το κουλεσανσόν αναγνωστικό κοινό!
Πατσιούρι, πρέπει να σου πω ότι και η διαστροφή έχει τα όρια της! Παρ' όλα αυτά για να μάθεις νέα για την κυρία Πατσιούρα/ Πατσια-ούρα (η οποία είχε καταγγείλει τον βιασμό της από τον Αντώνη Σαμαρά και τους φρουρούς της μέσα στο ίδιο της το μπάνιο) μπορείς να επικοινωνήσεις με τους φίλους μας στη Θεσσαλονίκη στη διεύθυνση vampire_xs@yahoo.gr. Είμαι βέβαιος πως δεν θα σ' απογοητεύσουν!

Σκάννερ, νομίζω πως πιο πετυχημένη παρομοίωση θα περάσουν χρόνια μέχρι να καταγραφεί!!!

Μπλούμπριντς & Μυστήρια, το ότι δεν ζω στο χωριό και τόσο καιρό σας γράφω από την πόλη, σας πέρασε σαν ιδέα ?

Βασιλάκη, believe me! Την Χάλι μπορεί να μην τη θυμόσουν αλλά αν συνόδευες τη Μίνα ακόμα και με lobotomy δεν θα το ξέχναγες!

nanakos είπε...

Χil & υπεραγαπημένη μου μικρή, είναι μέρες αγάπης και συγχώρεσης! Κάθε άνομο σκέδιο με βρίσκει αντίθετο! Εξάλλου, η Tapas είναι άρρωστη περισσότερες μέρες απ' ό,τι εγώ plus το ότι έφαγε μια εκπληκτική τούμπα τις προάλλες γιατί τα κοντά της ποβαράκια μπλέχτηκαν με τον μακρύ της σκούφο! Το ούφο!

Ανώνυμος είπε...

Το οτι ονειρευόσουν τη Σαλονίκη το δικαιολογώ καθότι μέσα στον πυρετό σκεφτόσουν εμένα και τα poly pocket μου, το ροζ παλτό το ρίχνω στο οτι εχεις ξετρελαθεί με την ουρίτσα του ροζ πάνθηρα και θες και το υπόλοιπο skin του...για όλα τα υπόλοιπα σταματάω τις προβλέψεις μου γιατι η φαντασία οργιάζει και θα βγω εκτος θέματος...

Η τιμωρία της τάπας είναι που είναι τάπα και δεν θα γίνει ποτέ μπουκάλι...

Ανώνυμος είπε...

Scanner ευχαριστώ πολύ, κι εγώ την πετύχαινα πιό πρίν, σε παρακμιακά καφέ κέντρο, στο μπάρ "Αγρίμι" Λιοσίων και μέσα στο σταθνό του ΚΤΕΛ,να πίνει καφέ, τόσο μα τόσο μόνη και με το ίδιο θλιμμένο βλέμμα...Την είχα τρακάρει επίσης στη μπουτίκ της Σνάιντερ (και ναί, δηλώνω επίσης αφοσιωμένη θαυμάστρια...) στα Πατήσια και κάπου στην Παλλήνη μπροστά στο Τηλεφώς..(παράλογο???)
Αυτά όμως πρίν πολύ καιρό, έχω χάσει ίχνη και συγχίζομαι που όλα τα ΄χαμένα γεμίζουν τα κανάλια με άλλα πιό χαμένα για να τσιμπήσουν νουμεράκια ενώ η λύση είναι μία, να γυρίσει Εκείνη...
Nanako thanks για την πληροφορία και σε σένα, διαβάζω το blog σου από την αρχή και έχω λιώσει στο γέλιο,congruts!

An-Lu είπε...

Άντε βρε! Σιδερένιος!
Είδες τι κάνει η ομοιοπαθητική; Καυτερά ενάντια στον πυρετό!
Θα το ξέρω από δω και μπρος!

Ανώνυμος είπε...

Έι, ποιός ήταν τελικά ο Κατέβας???

BLUEPRINTS είπε...

Ή δεν σου πέρασε εντελώς ο πυρετός ή δεν διάβασες καλά γλυκιέ μου, anyhow για άλλο σου γράφω τώρα: Μιας κι ανάρρωσες, που είναι βρε τα ημερολόγια και τα σεμινάρια που μας είχες τάξει; ε; Μετά αν μείνουμε πίσω στην ύλη θα μας τρέχεις καλοκαιριάτικα για μαθήματα; (Δεν τόλεγα τόσες μέρες που'σουν άρρωστος αλλά δεν άντεξα πλέον...)

YO!Reeka's είπε...

pizza είπες και chicken wings?! χχμμ μήπως δεν καθαρίζεις συχνά και από τη βρώμα έχεις αναπτύξει αντισώματα?! :) :) :) :)

Ανώνυμος είπε...

Έχεις Γιάννη Κατέβα σε CD;;;;;;;;

vague tourist είπε...

Σοβαρά! :-Ρ

Κατερίνα Κασκαντίρη είπε...

Είμαι η πουτανο Κατερίνα Κασκαντίρη και χαίρομαι που η μπουρδελο-οικογένειά μου (Αλέξης Κασκαντίρης και Νικολέττα Μάρρα) θα μου αφήσουν τα λεφτά των Μύλων Μάρρα για να συνεχίσω να κωλοβαράω και να γαμιέμαι όπου σταθώ και όπου βρεθώ.

Θέλω να δοκιμάσω ότι πούτσα κυκλοφορεί εκεί έξω!

E-mail: katerina_sketo@hotmail.com
Mobile: (30)6949359843