Τετάρτη, Νοεμβρίου 08, 2006

Άνεμος

Υπήρχε μια εποχή, πριν περίπου 2 χρόνια, που δεν έβλεπα την ώρα να κάτσω μπροστά στο κομπιούτερ μου και να διαβάσω μπλόγκς. Τότε τα είχα πρωτομάθει και τα έβρισκα συναρπαστικά: τόσες λέξεις, τόσες εικόνες, τόσες ζωές και καθημερινότητες. Σελίδες γεμάτες χιούμορ, φρεσκάδα, μοναξιά, θλίψη, όνειρα κι αυτή η ακαταμάχητη λαχτάρα για ζωή.
Διάβαζα όποιο μπλόγκ έβρισκα. Οποιοδήποτε! Και με τον καιρό ξεχώρισα αυτά που μ’ έκαναν ν’ ανυπομονώ για το νέο κείμενο. Αυτά που πίστευα πως οι ‘μπαμπάδες’ και ‘μαμάδες’ τους θα μπορούσαν να γίνουν οι καλύτεροι μου φίλοι. Κι επειδή αυτό ήταν ανέφικτο, γινόμουν εγώ ο καλύτερος αναγνώστης τους. Φαντάζομαι πως όλοι περάσατε από αυτή τη φάση όταν ήρθατε για πρώτη φορά σ’ επαφή με τη μπλογκόσφαιρα. Και ίσως να νοσταλγείτε εκείνες τις μέρες.
Σχεδόν δυο χρόνια και λίγες μέρες μετά από όσα συνέβησαν με μπλόγκερς κι εφημερίδες και άλλους μπλόγκερς και πολλά πολλά λόγια, τα αισθήματα μου δεν είναι πια τα ίδια. Βρισιές, βρισιές, σχόλια υποτιμητικά, ψέμματα, αναξιοπρέπεια. «Πώς αλλάζει ο καιρός» αναρωτιέται η Καιτούλα κι εγώ μαζί της. Και δεν θέλω να γράψω αυτές τις μέρες. Όχι γιατί είμαι καλύτερος άλλων, όχι γιατί είμαι σεμνότυφος και σοκάρομαι, όχι γιατί είμαι ιεραπόστολος της αλήθειας και της ειρήνης. Ξέρετε πολύ καλά πως είμαι πολύ λιγότερα απ’ όλα τα παραπάνω. Απλά αγαπάω πολύ (μα πάρα πολύ) το μπλόγκ μου. Και πίστευα πως στη γειτονιά αυτή αντί για φωνές από τα μπαλκόνια, θα βγάζαμε τα σκαμνάκια στο πεζοδρόμιο και θα μοιραζόμασταν παγωτά. Αντί γι’ αυτό τις τελευταίες μέρες συνειδητοποίησα πως όσο περισσότερα μπλόγκ διαβάζεις, τόσο πιο πολύ κλείνεσαι στο δικό σου. Κι αυτή είναι, κατά τη γνώμη μου, μια αφόρητη αδικία.

18 σχόλια:

alienlover είπε...

καθόλου ευχάριστα όλα αυτά, δυστυχώς..

τώρα κάθε blog έχει μετρητές επισκεπτών και tracking. Άλλοστε είναι υψίστης σημασίας να ξέρεις πόσοι πέρασαν από το blog σου ή πως σε βρήκαν.

είναι αρκετά ξενερωτικό όλο αυτό το κατινίστικο θέαμα..

Alitovios είπε...

Ως συνήθως οτιδήποτε γίνεται της μόδας χάνει κάτι από την αυθεντικότητα του.

nonplayer είπε...

Συμφωνώ Νανάκο. Απλά τώρα θέλει λίγο παραπάνω επιλογή...

ellinida είπε...

Κατήντησαν τα μπλογκ σαν τα τηλεοπτικά παράθυρα ... Κρίμα .

Provato είπε...

διαφωνώ αγοράκι μου τσουπωτό!!!!


τώρα μέσα σε όλη αυτή την κουλωσύνη είναι που πρέπει να γράφεις λίγο περισσοτερό από ότι συνήθως... για να αποδυναμώσεις την κουλωσύνη και την επιθετικότητα και την μαλακία και την αγριάδα και την βλακεία.

Δες το λίγο σαν μία αποστολή. Να αραιώσουμε την ανοησία των post που μας την δίνουν με περισσότερα post που μας αρέσουν.


Καλημπέεεεεερα αγοράκι όμορφο και τσουπωτό!!!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τους παραπάνω, ο καθείς έχει το δίκιο του από μια μεριά, και περισσότερο απ'όλους με τον Πρόβατο (αυτό το τελευταίο πρέπει να το προσέξω...).
Δυστυχώς η γενικότερη σήψη είναι σημείο των καιρών, αλλά αν δεν αντισταθούμε σ'αυτό και απλά παραδωθούμε άνευ όρων ή κλειστούμε στο γυάλινο πύργο μας χάνουμε όχι μόνο το παιχνίδι αλλά και το δικαίωμα να υποστηρίξουμε το 'άλλο', όχι αυτό που μας πασάρουν αλλά αυτό που θεωρούμε σωστό.
Συμπαθώ και διαβάζω αρκετούς από εσάς, μην το βάζετε κάτω, τώρα χρειάζεται δράση...

roidis είπε...

υπάρχουν κείμενα αρκετά που αντιστέκονται. θα συνεχίσουν μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα, να είσαι σίγουρος.

όλα αυτά που λες είναι παροδικά.

Ανώνυμος είπε...

Ξεκίνησα να διαβάζω blog γιατι με ενθουσίασε το γράψιμο κάποιων ανθρώπων εδω μέσα, γράφω για τον εαυτό μου, γιατι το εχω ανάγκη να βγάλω κάποια πράγματα απο μέσα μου, δεν γράφω δοκίμιο, άρθρο σε εφημερίδα,γράφω αυτό ποθυ νιώθω, απο κατηγορίες και αλληλοφαγώματα εχουμε μπόλικα κάθε μέρα έξω απο δώ...εδωδεν μπαίνω για να διαιωνίσω αυτό που βρωμάει έξω.

dgalanis είπε...

νανάκο λυπάμαι που δεν χαίρεσαι πια να διαβάζεις τα blogs όσο χαιρόσουν

κρίμα

απλά αναρωτιέμαι αν σου πέρασε από το μυαλό ότι για την κατάσταση αυτή ευθύνονται καθόλου κάποιοι από τους φίλους σου

που γράφουν τα πιο χυδαία πράγματα για ανθρώπους που δεν έχουν γράψει ποτέ τίποτα κακό γι αυτούς (ακόμα και τώρα, μετά απ όλα όσα έχουν γράψει εναντίον μου κάτι με κρατάει από το να τους απαντήσω ... ίσως το παγωτό που είχαμε μοιραστεί)

γι αυτό, την επόμενη φορά που θα βγεις με το σκαμνάκι να μοιραστείς παγωτό με κάποιν πρόσεξε ποιος θα είναι αυτός ...

εγώ που δεν πρόσεχα κι έφαγα παγωτό με ανθρώπους που δεν έπρεπε το φυσάω (το παγωτό) και δεν κρυώνει ...

beware of the ---- dear, beware ...

An-Lu είπε...

Έφερα τα σκαμνάκια....
....που είναι το παγωτό;

Blogarismenh είπε...

όπως τα λες Νανάκο, λίγοι οι καλοί, αλλά από την άλλη για σκέψου...θα τους είχες γνωρίσει αλλιώς αυτούς τους λίγους; Βλέπουμε μισογεμάτο το ποτήρι και όχι μισοάδειο. Και εγώ έχω κλειστεί στο...μπλογκ μου αλλά ευτυχώς έχω και κάποια άλλα που αν δεν τα διαβάσω..απλά δε πάει καλά η μέρα.
φιλιά πολλά και keep walking!!!

xryc agripnia είπε...

(Ο μπεεε σε ειπε τσουπωτό!)

:P

hotel iris είπε...

Αν και καινούργιος στο χώρο, εκφράζεις ό,τι θα ήθελα να πω για αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό: φωνές, τσακωμοί, άσχημα υπονοούμενα, η κατάληψη του φροντιστηρίου κτλ. Και όλα αυτά γιατιιί; Ένα κομμάτι μας πάντα θα είναι στραμμένο στο μέσα, το μεγαλύτερο όμως λαχταρά παρέα και παγωτά. Τι γεύσεις έχουμε;

YO!Reeka's είπε...

παράξενη σκέψη....

Loucretia είπε...

Εγω θελω παρφε σοκολατα με ολοκληρα καβουρδισμενα αμυγδαλα μεσα!!

Επισης να καταγγειλω για μια ακομη φορα τον συμμαθητη Προβατο οτι γλυφει τον δασκαλο και τον λεει τσουπωτο για να τον καλοπιασει και να του δωσει το αριστειο αποφοιτησης, δασκαλε αυτο δε θα περασει, θα στειλω επιστολη στην Ελευθεροτυπια και θα σε καρφωσω οτι δε μας διδασκεις Ριτσο και Καβαφη!!
:-ΡΡΡΡ

Loucretia είπε...

Εγω θελω παρφε σοκολατα με ολοκληρα καβουρδισμενα αμυγδαλα μεσα!!

Επισης να καταγγειλω για μια ακομη φορα τον συμμαθητη Προβατο οτι γλυφει τον δασκαλο και τον λεει τσουπωτο για να τον καλοπιασει και να του δωσει το αριστειο αποφοιτησης, δασκαλε αυτο δε θα περασει, θα στειλω επιστολη στην Ελευθεροτυπια και θα σε καρφωσω οτι δε μας διδασκεις Ριτσο και Καβαφη!!
:-ΡΡΡΡ

Alexandros είπε...

Ένα καϊμάκι με πολύ βύσσινο για μένα!

Ακόμα θέλω και εγώ με τη σειρά μου να καταγγείλω τον Πρόβατο γιατί κάνει αθέμιτο ανταγωνισμό!

Αναμένουμε νέο σεμινάριο! :-)

Ανώνυμος είπε...

Απ'ότι κατάλαβα αυτή η τάξη σφίζει "καρφιών" & "γλυφτών", δάσκαλε δεν πάμε λέω γω για κανένα κοψίδι με μπόλικες πατατούλες;
Υ.Γ: για πότε το βλέπετε το επόμενο τέστ; άντε γιατί έχω κάνει αρκετά ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό