Δευτέρα, Μαρτίου 06, 2006

CRASH


Σήμερα τα ξημερώματα βραβεύθηκε ο φόβος και η αποξένωση μας. Η αποστροφή μας στο διαφορετικό, ο τρόμος που μας φέρενει το άγγιγμα του άλλου. Του άγνωστου άλλου. Σήμερα τα ξημερώματα αναδείχθηκε καλύτερη ταινία εκείνη που για πρωταγωνιστή είχε μια σκιά πάνω από τις ζωές όλων μας.
Όταν ακούσαμε τον Τζάκ να λέει "Crash" η καρδιές μας σταμάτησαν όπως την ώρα που ήμασταν στη σκοτεινή αίθουσα και παρακολουθούσαμε με κομμένη ανάσα. Για λίγα δευτερόλεπτα θυμηθήκαμε την απόγνωση και το γκρεμό. Και αποφασίσαμε πως είναι δικαιότερο να βραβεύεις αυτόν που σε χαστουκίζει για να πονέσεις και να συνέλθεις, αντ' αυτού που απλά σε συγκινεί.
Ria:
"Graham, we were rear-ended. We spun around twice. Somewhere in there one of us lost our frame of reference.I'm gonna go look for it."

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου. Ήταν μια υπέροχη και συγκλονιστική ταινία. Βγήκα από την αίθουσα με έναν πολύ σφιχτό κόμπο στο λαιμό και με την αίσθηση πως δεν θέλω να είναι έτσι η ζωή μου.Όχι άλλος φόβος!

averel είπε...

Χαρηκα πολυ. Και συμφωνω. Οσοι δεν τον εχουν προλαβει να το δουνε. Και μην μασανε επειδη παιζει η Σαντρα Μπουλοκ. Παιζει λιγο!

xryc agripnia είπε...

Συμφωνω απολυτα.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίο ποστ

Ανώνυμος είπε...

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ, αλλά γιατί θα πρέπει να πονάμε για να συνέλθουμε ή για να αναλογιζόμαστε το αυτονόητο; Όταν βραβεύεται μια έννοια όπως ο φόβος και η αποξένωση τότε ίσως γίνεται το πρώτο βήμα για την αντιμετώπισή τους. Απλά ελπίζω να μην μείνουμε εκεί και ν'αλλάξουμε πεποιθήσεις βγάζοντάς τα από την ζωή μας.

Katerina ante portas είπε...

Δεν το έχω δεί ακόμα, ανυπομονώ!
Καλή Σαρακοστή!

Γιουτζίν είπε...

νανάκε,
μου κέντρισες το ενδιαφέρον και έχω βάλει λυτούς και δεμένους να μου το βρουν..

Varetos είπε...

Ω! Βλέπω πως συμφωνείτε με την κυρία που μου καθαρίζει, μαγειρεύει και κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού.

Provato είπε...

..Πάντως εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει (χαζή, με ξέρεις...) - χάρηκες ή όχι που βραβεύτηκε το crash?

μπεεεε μπεεεε!