Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2005

Sing away, Catherine...


Ένα από τα ωραιότερα δώρα που φέρνει ο έρωτας είναι η αλλαγή στο προσωπικό playlist. Ξαφνικά αρχίζεις να ακούς όλα εκείνα τα τραγούδια που έχουν έχουν μέσα "lalala...shalala... shoopshoop...bebop etc"! Aπαραιτήτως! Όλα τα τραγούδια που σε κάνουν να χαμογελάς και να κάνεις άχαρες μικρές φιγούρες όταν ντύνεσαι, όταν πας το σκύλο βόλτα, όταν μαγειρεύεις, όσο μιλάς στο τηλέφωνο...Σιγοτραγουδάς μόνο χαρούμενες και τρυφερές μελωδίες και αν είναι να διαλέξεις κάτι πιο αργό το πολύ πολύ να πεις ένα "the way you look tonight", ένα "Endless love", άντε κι ένα "Your song". Κάτι χαμογελαστό! Ανασύρεις από τη δισκοθήκη σου κομμάτια που έσωνες για τέτοιες στιγμές μόνο και μόνο για να φτιάξεις το soundtrack της νέας εποχής που μόλις ξεκίνησε. Είναι ωραία να ανακαλύπτεις ξανά από την αρχή τους Air Supply, τον Frankie, τον Rod Stewart, τον Burt Bacharach, το Moon River! Όταν ερωτευόμαστε είμαστε ικανοί για όλα. Υποθέτω πως αυτό το οφείλουμε στα τραγούδια. Όταν ο Jim Steinman έγραφε "everything I own means nothing till I get it to you", ήταν σα να σε 'καταδίκαζε' σε απόλυτη παντοδυναμία. Είναι οι στιγμές που νιώθεις πως ο κόσμος φτιάχτηκε μόνο για σένα, το χαμόγελο του άλλου, το κλειδί του Σολ και δυο παγωτά ξυλάκια!

Ξέρω πως είναι θέμα προτιμήσεων (και ας σημειωθεί πως είμαι mainstream στις μουσικές μου επιλογές σε βαθμό κακουργήματος) αλλά, ποτέ δεν κατάλαβα πως ο κόσμος ερωτεύεται με τον Ρέμο, τη Βανδή, τον Ιωαννίδη, τον Moby, ή τη PJ Harvey και όχι με το "Air that I breathe" των Hollies. Μήπως γι αυτό οι σχέσεις σήμερα λήγουν σύντομα και άδοξα? Μήπως φταίνε τα λάθος τραγούδια που επιλέγουμε πολλές φορές? Γιατί κακά τα ψέμματα: όταν έρχεται η στιγμή να ψιθυρίσουμε λόγια ερωτικά στον άλλο συνήθως καταφεύγουμε σε κάποιο τραγούδι που αγαπάμε (εκτός κι αν είσαι η Λίνα Νικολακοπούλου που θα πεις κάτι αυτοσχέδιο αλλά θα πάει στο βρόντο). Μήπως θα ήταν προτιμότερο εκείνη τη στιγμή να πούμε γλυκά "Ηave I told you lately that I love you" αντί για "Σ' αγαπάω, πάω, πάω όπου κι αν πάω"? Αισθάνεσαι άραγε το ίδιο για τον άλλο όταν σου τον θυμίζει το "Υour love is king" της Sade και το ίδιο όταν σου τοv θυμίζει το "Chiculata"? Μήπως έτσι κάπου βαθειά μέσα μας ένα εφήμερο σουξέ προδικάζει την εξέλιξη της σχέσης μας? Μήπως πρέπει να κατεβούμε από τα τραπέζια των νυχτερινών κέντρων και ν' ανοίξουμε διάπλατα τη μπαλκονόπορτα να μπει ο ήλιος και να χυθούν οι μελωδίες του Gershwin στο δρόμο και τη γειτονιά?
Και κάτι ακόμα: Αν η καρδιά σας λιώνει όπως η φωνή του Elton John όταν τραγουδάει το "Something about the way you look tonight" , τότε βρίσκεστε σε πολύ καλό δρόμο.
O Nανάκος πάντως αυτό τον καιρό ακούει:
1/ My side of the bed - Susannah Hoffs
2/ I get a kick out of you - Frank Sinatra
3/ Can't take that away from me - Lisa Stansfield
4/ Makin love out of nothing at all - Air Supply
5/ Air that I breathe - Simply Red
6/ Wrapped - Gloria Estefan
7/ Someone like you - Van Morisson
8/ Hold me, thrill me, kiss me - Mel Carter
9/ Baby, it's you - The Shirelles
10/ Put a little love in your hand - Al Green & Annie Lennox
11/ This Old heart of mine - Rod Stewart
12/When tomorrow comes - Eurythmics
13/ A thousand miles - Vanessa Carlton
14/ We belong together - Mariah Carey
15/ Moon River - Morrissey
(Bonus track: You don't have to go home tonight - The Triplets)

8 σχόλια:

violent unknown event είπε...

πότε ερωτεύτηκες και δεν μου το είπες;

ΥΓ/ Air Supply όμως βρε παιδάκι μου;

mindstripper είπε...

ποτέ δεν κατάλαβα πως ο κόσμος ερωτεύεται με τον Ρέμο, τη Βανδή, τον Ιωαννίδη
Καλά, συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα γράφεις, αλλά για τον Αλκίνοο δεν έχεις δίκιο... Άκουσε μόνο το Σταγόνες στο Γυαλό σαν ένα τόσο δα μικρό δειγματάκι για τη δύναμη και τον ερωτισμό και την έκφραση του συγκεκριμένου καλλιτέχνη. Θα καταλάβεις τί θέλω να πω. ;)

Με πήγες χρόνια πίσω με τους αγαπημένους Air Supply. Αμέσως ήρθε στο νου μου και το Gold των Spadaou Ballet.

Κι όπως το λες είναι ακριβώς, οφείλουμε πολλά στα τραγούδια. :)

nanakos είπε...

@ V.U.E.= είναι πολλά που δεν έχεις μάθει...ακόμα!!!

@ Μindstrip.= Spandau Ballet!!!! Τι θυμήθηκες!!!! Τα θερμά μου σχολικά συγχαρητήρια!

violent unknown event είπε...

Τι; Τέρμα τα χαζομπαντανέματα; Αμήν παναγία μου! Περιμένω πλήρες briefing - αφού πήρες τηλέφωνο σιχαμένο πετεινό γιατί δεν είπες τίποτα; Ε;

Revekka είπε...

Αχ...Ιωαννίδης...Ερωτεύεσαι, χωρίζεις...Απ'όλα κάνεις με τον Ιωαννίδη...

nanakos είπε...

Kαι πάνω απ'όλα αγαπημένη μου Ρεβέκκα, πέφτεις ευκολότερα στα σκληρά ναρκωτικά :-)

so-de-lovely είπε...

"Καλωσορισες ερωτα! καλωσηρθες αγαπη...!" ξερεις υπαρχουν και τα αληθινα κλασσικα all time favorites του Κωστα Γιαννιδη... Κι αν δεν ξερεις ρωτα τη Σουζη να σου πει που ειναι της γενιας της ...

Ανώνυμος είπε...

"Καλωσόρισες έρωτα, καλωσήρθες χαρά μου"
Σούζη