Τρίτη, Ιουλίου 12, 2005

"Μη μου μιλάς για καλοκαίρια"

Στη γη τούτη που ζούμε, κάθε 4 λεπτά χωρίζει και ένα ζευγάρι. Αλήθεια ή μύθος? Δεν ξέρω. Από το μυαλό μου το 'βγαλα. Ήρθε όμως η ώρα να μιλήσουμε ειλικρινά για το θέμα του χωρισμού γιατί, πως να το κάνουμε, καλοκαίρι ήρθε και παραπάνω από τους μισούς από εσάς θα χωρίσετε λίγο μετά το Δεκαπενταύγουστο. Με μεγαλύτερη επιτυχία δε, θα χωρίσετε όσοι πάτε στη Μήλο aka, The Divorce Island! Πολλοί από εσάς θα ερωτευτείτε αυτό το καλοκαίρι! Δεν θέλω ν' ακουστώ δυσοίωνος αλλά θα τραγουδάτε την επιτυχία "Γιατί να τύχει αυτό σε 'μένα?" πολύ πριν τον αγιασμό των σχολείων.

Η συμβουλή μια, παλιά και απλή: Don't believe the hype!

Θα ακούσεις πολλά, πάρα πολλά λόγια. Αν είσαι σε μη ειδυλλιακό μέρος, ενδέχεται να ακούσεις περισσότερα - γιατί κάπως πρέπει να σωθεί η κατάσταση κι ας κάνουμε τα πικρά - γλυκά! Επικίνδυνες ατάκες (σ.σ. επικίνδυνες γιατί η πρώτη και λογική αντίδραση είναι "Τι λες ρε μαλάκα?" αλλά εσύ πιθανότατα να μουγκρίσεις φιλήδονα) :

- "Σου πάει το καλοκαίρι", που σημαίνει πως μόλις σε ραντίσουν τα πρωτοβρόχια μάλλον μοιάζεις με τον Κατσουλίνο.
- "Σου αρέσει η Σοφία Αρβανίτη?", να σου κάνω δώρο το "Μη μου μιλάς για καλοκαίρια" από Σεπτέμβρη σε περίπτωση που λιώσει το δικό σου?
- "Δεν πίστευα πως θα γνώριζα ένα τόσο ενδιαφέροντα άνθρωπο σ' αυτό το νησί", δηλ. δεν πίστευα πως οι φίλοι μου θα πηδάνε από το πρωί μέχρι τη δύση της μπιρίμπας κι εγώ θα κάθομαι να μιλάω για της μάνας σου...τη δράση στη Χούντα.
- "Τα μάτια σου μοιάζουν με κοράλια", ο Γκουσγκούνης έλεγε : "Βγάλε τα γυαλιά σου να δω τι ματάκια θα πετάξω έξω σήμερις".
- "Αυτό που νοιώθω για σένα δεν είναι καλοκαιρινός ενθουσιασμός", φυσικά και δεν είναι αφού σαβουρογαμώ και τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου.
- "Θέλω να συνεχίσουμε να βλεπόμαστε και στην Αθήνα", αν κι εγώ μένω στο Καρακόλιθο αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια.
- "Είσαι πολύ όμορφη...απόψε", γιατί το πρωί ήσουν λες και η Μαγδα Τσαγγάνη έκλεψε το body lotion της Μάρως.
- "Έχεις δεσμό στην Αθήνα?", γιατί θα είναι κρίμα να χωρίσεις 2 φορές σε 15 μέρες.
- "Πρώτη φορά νιώθω έτσι", δηλαδή χαρούμενος αφού συνήθως χρειάζεται να πω την ιστορία με τους αρμαδίλλους που έφαγαν τη μικρή μου αδελφή μήπως και με λυπηθεί καμιά κακομοίρα και μου τριφτεί.
- "Μου βγάζεις κάτι πολύ τρυφερό", γι' αυτό θα το εκτιμούσα πολύ αν πριν φύγεις μου έπλενες ένα χεράκι το παρεό γιατί η αλμύρα αφήνει λεκέ.

Η συνέχεια γνωστή: θα γυρίσεις μες τον ενθουσιασμό από τις διακοπές και θα μιλάς με τα καλύτερα λόγια στις κολλητές σου. Τη πρώτη μέρα που το νούμερο που θα καλείς δεν θ' αναγνωρίζεται θα σε ζώσουν τα φίδια, τη δεύτερη θ' ανησυχήσεις, τη τρίτη θα κλάψεις και θα χτυπηθείς σα χταπόδα, τη τέταρτη το όνομα του/της θα έχει την κατάληξη -όπανο. Εκεί ακριβώς θα ζήσεις το δράμα σε όλο του το μεγαλείο. Θα ντυθείς, θα φτιαχτείς, θα πιείς και θ' ακούσεις Λίτσα Γιαγκούση, που είναι και επίσημη χορηγός των απανταχού χωρισμένων. "Και τώρα μάλιστα, μάλιστα, μάλιστα εγώ στην ίδια τάξη κι εσύ περνάς με άριστα" - που κάνει και μνεία στη επερχόμενη σχολική σεζόν. Μη ντραπείς! Στο χωρισμό και στο σκράμπλ όλα επιτρέπονται. Ούτως ή άλλως, τα κλισέ γι' αυτό υπάρχουν: για να μη χρειάζεται να σκεφτείς όταν δεν μπορείς. Τι να πρωτοθυμηθείς από μια τέτοια αγάπη? Τις πατητές που σου 'κανε? Τα ηλιοβασιλέματα που δε βλέπατε γιατί είχε συγκαεί κι έπρεπε να βρει φαρμακείο για τάλκ? Ή τους όρκους πως 'όταν προσευχότανε στη Παναγιά ευχήθηκε να παντρευτείτε σ' αυτό εδώ το ξωκλήσι' σαν τη Βουγιουκλάκη με το Παπαμιχαήλ? Θα περιφέρεσαι σαν τον μοναδικό άνθρωπο στο κόσμο που εξαπατήθηκε γιατί ως γνωστόν 'άλλη καμιά δεν χώρισε, μόνο η Λενιώ το Γιάννη' και θα υποσχεθείς πως την επόμενη χρονιά θα ταμπουρωθείς στο απαρτεμάν σου αγκαλιά με το κλιματιστικό κι ένα άρλεκιν για να ξεχνιέσαι. Ε, μετά κάτι η Μενεγάκη, κάτι τα καινούρια ριάλιτι, κάτι τα Ημισκούμπρια θα ΄βρεις ν' απασχοληθείς. Έρχονται και Χριστούγεννα και θα πρέπει να βρεις άλλο βάτραχο να φιλήσεις κάτω από το γκι. Άντε και καλό καλοκαίρι!

2 σχόλια:

Mr.Folios είπε...

Τοχει πει κι αυτο ο Γκουζγκουνης, ε..?

Ανώνυμος είπε...

Επίσης, μπήκε ο Γκουσκούνης σ'ένα δωμάτιο και μια κοπελιά 'έπαιζε' μ' ένα μπουκάλι ούζο:

Γκουσγκούνης: Tι κάνεις εκεί κοπέλα μου?
Κοπέλα: Να...παίζω με το ούζο.
Γκουσγκούνης: Α, καλά. Πρόσεχε μόνο μη μεθύσεις το μουνί σου.

(Από την ταινία "Ο Ηδονοβλεψίας")